Отговори
# 15
  • София
А защо пишете, че снимката е на майката Чанова, като вече се разбра, че е на сирийската бежанка, в която е влюбен брат Асен.

Е, човекът от кръчмата каза, че много прилича на бежанката. Ама и на майката много прилича. Тя, неслучайно е подбрана такава - като сфинкс е, нещо каменно има в нея.

# 16
  • Mediterraneo
Благодаря за темета, Дона! Simple Smile
Хайде, първа маймунка на клона.  Grinning

Между другото след секс сцената между Филип и Мия, измина цяло денонощие в което Мия нито веднъж не се сети да се обади на щерка си да разбере поне дали е добре, какво прави, да я провери просто, нищо повече...

Това е, което и на мен ми направи много силно впечатление. Водиш дъщеря си на място, където дириш вероятен сериен убиец, а не си правиш труда да звъннеш един телефон на детето цяло денонощие! Голям капацитет иначе Мия, няма що! В моите очи тази й постъпка директно сваля нивото на доверие в професионалните й качества, за тези на родител пък спор няма просто.

След снощи със сигурност знам, че Асен не е убиецът.

# 17
  • София
А какво стана с момчето, което пострада, в крайна сметка разбра ли се какво и/или кого е видяло? С толкова голяма пауза между епизодите започвам да забравям такива детайли Sad

# 18
  • Пловдив
А какво стана с момчето, което пострада, в крайна сметка разбра ли се какво и/или кого е видяло? С толкова голяма пауза между епизодите започвам да забравям такива детайли Sad
него го забравиха...

# 19
Дона, благодаря.Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Убиецът е един, без помощници. Не вярвам да е Филип.
До вчера по-голямата част се бяхте вторачили в Асен от днес обърнахте палачинката.Simple SmileFlushed

Филип макар и леко подтиснат и недостатъчно решителен възприемам, като честен полицай, който държи на работата и колегите си. Много загрижен към всеки един от екипа си. Самият той беше инициатор Миа отново да се върне. Ако той беше убиецът защо му е таралеж...в екипа? И то умен и прозорлив.

Асен не е, татко Чанов не е. Нямам заподозрян.

# 20
Благодаря за темата, Дона.

За момента клоня към Филип(все когато говорят за заподозрения - камерата ни насочва към него, дори и снощи Донка като обясняваше за бащата, после и с Краси......), но пък ако ще отпадат подозренията към екипа на разследващите и замесването на Мия в търсенето, да не се окаже, че мъжът й действа из Родопите?!?!? Simple Smile

# 21
  • Mediterraneo
Да поизчистят малко мотива разследващите, та да могат да се правят по- добри спекулации със заподозрения. Аз нямам такъв, искам да ме изненадат. Не залагам на Попето. Отхвърлям стария Чанов.

# 22
Денси, ами на картичката  бежанката наистина прилича на майката -  с дълга къдрава коса, пък и лицето.

# 23
  • Варна
Във фейсбук е пълна веселба:

😂😂😂
Аз все повече клоня към Филип. Подхвърлиха мотива за бащата, Асен щом е заподозрян, значи не е той. С такъв баща не е трудно да растеш с изкривена психика.  Там ще има доста дълбока лична драма. Снощи гледах със затаен дъх. Дано, когато гледаме финала и върнем лентата назад, ни се стори логично всичко.

# 24
Благодаря за новата тема, Дона!

Поведението и на Мия, и на Диана е много нереалистично.
Искат да покажат дъщерята като сърдит тийн, която страда за починалия си баща и това, че е пренебрегвана от майка си. А Мия като голям професионалист, която толкова е вглъбена в работата си, че е изгубила връзката с дъщеря си. И двете обаче са толкова хиперболизирани, че ги изкараха пълни идиотки, вместо да видим една изгубена близост, която наистина е често срещана в подобни ситуации.

# 25
  • Пловдив
И какво толкова му има на стария Чанов???Просто жажда за власт.

# 26
Незнам за Вас ама на мен BigCityNights ми идва в повече. Незнам каква му е идеята, но мисля че тук добре се справяте с разсъжденията а както е тръгнало до края на темата той/тя ще издаде убиеца. Мерси няма нужда. Аз само чета, но вече ми е отнето това удоволствие.
Иначе аз също си имам заподозрян от самото начало по моя са логика и май ще изляза права, съдейки по подмятанията. Според мен убиеца си го знаем, но мотива ще стане ясно по-нататък.

# 27
  • España
Благодаря за новата тема!

Може да има повече от един убиец сред героите, но само един да е свързан с тези убийства. Както в сериала Sharp objects, там през цялото време си мислех, че един от героите е убиец и наистина беше, само че не за убийствата, които се разследваха.

Изключително ми допада тази идея !!! Даже най-вероятно така ще се окаже!
Може да са няколко убийците...ефектът на доминото...
Ако се фокусираме в жертвите, макар и привидно да се навързват около темата с нелегалните емигранти , може зад всяко едно убийство да стои различен извършител със собствени мотиви....В контекста на  “ Агата Кристи “ ,лично на мен сюжетът вместо на “10 малки негърчета” ,по-скоро ми върви към “ Убийство в Ориент Експрес”...образно казано...
Те и самите жертви  уж имат връзка помежду си,ама са си доста различни :
Първо помакът от селото - мюсюлманин...ходил по странство..саможив...приютил емигрантка,която е била “тайна( или не толкова) любима на единия от “заподозрените ни -Асен...Тялото открито без глава...с отрязан език...??? Имаме един профил на убиеца...
После...Каракехайов - точно обратното на саможив...живеещ нашироко...с жена,син,любовница...къщи,почивки в чужбина...любовен триъгълник,не с кой да е...ами със собствения си наследник...Открит с извадени очи и заменени с овчи! Защо? И постсмъртно обрязан!!! Тук почеркът на убиеца,колкото и да наподобява първия, има и доста различия...прецизност и много силен личен мотив...според мен...
Третата жертва...пенсиониран бивш полицай,ако не бъркам, живеещ сам с кучето си в мизерна отдалечена къща...Хвърлен от емблематичната скала...трети профил на убиец...А и от записа се видя да казва на предполагаемия извършител   “ има и други” ( други какво или какви , или кои...) ???
В предишния епизод,мисля,ги гледах от екипа на комисар Чанов...и те събрани ,дето се вика “куцо,кьораво и сакато”- Попето- първосигнален “първо бие,после пита(ако се сети 😉) , после една ,колкото и умна и схватлива,но и “силно бременна” Донка и един Краси  “за разкош” -  апатичен с “предпенсионен синдром”... Стоян Радев между впрочем ,прави доста убедителни образи на “лошия” ...още ме побиват тръпки,като се сетя какъв психопат беше в “Седем часа разлика”........А и шефът Фил,разбира се - разочарованието на властния си баща,инвестирал в него напразни надежди в името на семейството...но ,определено не ми се сякаш струва да е убивал...липсва му увереност в чисто физическия смисъл на думата...иначе...мотиви може и да си е измислил,но едва ли му достига хъс да ги приложи на действие...Асен е доста по-радикален в този смисъл...

# 28
В следващите серии подозренията ви върху Карамазов, Радев, Лидето  и Валерката ще отпадат едно по едно за да остане само един. Точно навреме за финала в 12 епизод.
Е ти ме уби! Те не останаха Joy
Пак си блъскам главата в момента

# 29
  • София
Стоян Радев явно се забавлява на новината, че Краси е убиеца. Качил е някаква измислена статия във ФБ.

Общи условия

Активация на акаунт