Операция на Халукс валгус; Мнения за д-р Ивелин Костадинов в МБАЛ Св. Анна, София

• 20 718
  • 74
  •   2
Отговори
# 60
Веднага след операцията станах до тоалетна със следоперативни обувки.  За къпане си купих протектори.Не се използва бастун или патерица. Не съм изпитала никаква болка .  Ставах, разхождах се и си вършех домакинска работа. Един месец се ходи с обувките. След един месец махат и иглите и конците. Иглите които ми поставиха за фиксиране на палците струваха 12 лв. Самата операция е по здравна каса. Един месец бях в болничен и после си почнах работа.

# 61
Здравейте, бихте ли споделили како е състоянието ви 5 години след операцията? Колко време отне пълното възстановяване? Има ли рецидив? Въобще, ще съм благодарна, ако споделите всичко,  което сметнете, че е нужно да се има предвид преди и след операцията.
quote author=Milena Chinkova 630784 link=topic=1106613.msg38739861#msg38739861 date=1558268118]
Здравейте момичета. Направих си операция преди няколко дена в момента съм още с конците,но се чувствам добре. Болки имаше първите три дена,но ако в момента ви болят болката след операцията е същата нищо страшно. Конците се махат на 14 ден след операцията. Около 1 месец ще съм с патериците не трябва да се стъпва на крака. При мен изкривяването не беше все още мн.голямо,защото ми обясниха,че при по напреднал стадий се слагат и някакви винтове които после се махат. Като ходих на превръзка и като си видях кракът останах очарована,кокала го нямаше. Ако нещо др.ви интересува пишете

[/quote]

# 62
Здравейте момичета,има ли вече оперирана от халукс валгус
Как се възстановявате?
Аз си оперирах и двата крака и днес вече е 14-ден.

# 63
Аз се оперирах на 11.06. Възстановяването продължи 5-6  месеца. Оток и на двата крака , изразен повече в един. Лека болка при ходене.

# 64
Здравейте момичета,има ли вече оперирана от халукс валгус
Как се възстановявате?
Аз си оперирах и двата крака и днес вече е 14-ден.
Здравейте, на мен ми предстои операция през януари. Как се възстановявате? Къде се оперирахте? Имате ли някакви препоръки за болничния престой?

# 65
Здравейте , момичета , наскоро се оперирах при доктор Ернесто Пинторе в болница Вита по метода “ перкутанна хирургия” и съм изключително доволна.
Ако някой се интересува и има въпроси насреща съм:)

# 66
Здравейте,искам да си оперирам кокалче на десния крак,ориетрала сум се към Аджибадем д-р Иванов,защото искам по здравна каса.Прочетох ,че цената е 500 лв.Искам да попитам,ако някоя от вас се е оперирала скоро дали цената е същата и за първичен преглед трябва направление.

# 67
Моля някакво мнение за операция на кокалче ? Колко време е възтановяването ? Правили ли сте пръст чукче ? Махат ли се пирони (винтове) след операцията?

# 68
  • София
Здравейте , момичета , наскоро се оперирах при доктор Ернесто Пинторе в болница Вита по метода “ перкутанна хирургия” и съм изключително доволна.
Ако някой се интересува и има въпроси насреща съм:)

Здравейте, половин година по-късно как се чувствате? Оток и болка колко време имахте. Колко бързо се върнахте към нормалното ежедневие? Как изглежда ходилото ви сега? Има ли импланти, които се махат в последствие?
аз наскоро разбрах за този по-щадящ метод и събирам информация за него.

# 69
Здравейте, съжалявам, че не съм видяла въпроса към мен, отговарям сега, пък дано да съм полезна на някого.

Оперирах си единия крак по миниинвазивен метод през февруари 2024 г. при д-р Стаматов в Пловдив. (Ако знаех, че има и в София възможност, вероятно щях да избера нея, по-лесно е с логистиката, макар че и в Пловдив не е чак толкова сложно). Д-р Стаматов е специализирал именно в ходилна хирургия и именно в миниинвазивния метод. Цената си зависи от конкретната деформация и само той може да ви я даде след преглед (май има и онлайн консултация като опция).

Ходи се със специална обувка (влиза в цената на операцията, както и найлонов ботуш за къпане) веднага след операцията. Болки не съм имала изобщо - такива, които да ми създават изявен дискомфорт (обезболяващи пих първите две вечери преди сън, и то само от страх). Има само шевове, няма игли (е, поне в моя случай), които докторът маха две седмици след операцшята. Обух широки маратонки някъде тогава, преди да е минал месец от операцията. От там нататък е раздвижване на ставата и овладяване на отока и умората на стъпалото. Това при всеки е различно и си зависи и от възрастта, и от това какви усилия полага, и изобщо си е индивидуално.

Някъде до края на лятото имах напредък в раздвижването и по-комфортното ходене, после плато до зимата. Тъкмо се бях примирила, че явно е това, и някак в края на зимата се усетих, че ходя по-леко, без да усещам дискомфорт, на по-големи разстояния. Аз си спортувам по малко постоянно (пилатес Реформър) и ставата не я оставям да не се раздвижва; и там имам още малко напредък, така че във времето нещата изглежда се подобряват, но си трябват усилия и търпение.

Миналото лято имах оток доста постоянен, налагах всяка вечер с разни ледени пакети. Като гледам, и това лято ще имам лек оток на оперирания крак, но вече знам и ще вземам мерки. Все пак си трябват широки, меки и удобни обувки, аз лично на токчета не съм се качвала ( не съм го и имала като цел, целях само да ходя без болка, което е постигнато). И грижи, и почивка за краката.

Като цяло съм много доволна, изобщо не съжалявам, че се оперирах. Другият крак засега не ми създава проблеми с болки, но явно и той е тръгнал по този път. Ако се наложи, и него ще оперирам, но зорлем няма да го бутам.

# 70
Здравейте,искам да си оперирам кокалче на десния крак,ориетрала сум се към Аджибадем д-р Иванов,защото искам по здравна каса.Прочетох ,че цената е 500 лв.Искам да попитам,ако някоя от вас се е оперирала скоро дали цената е същата и за първичен преглед трябва направление.
Здравейте, аз се оперирах при доц. Иванов през януари 2025. Не съм ползвала направление за преглед, тъй като съм по фонд.  Със сигурност операцията е по здравна каса. Допълнително се заплаща избор на екип и винт (~ 1000 лв.) или игла (по-евтино), доцентът ще ви ориентира за цената според метода.

# 71
Месец декември оперирах и двата крака с халукс валгус
До сега без проблем.Оперира ме доцент Иванов в Токуда..Кръстя се и се моля дано няма рецидив, засега всичко е наред.
500лв е избор на екип.Аз съм с импланти и се надявам да не растат отново

# 72
Здравейте,аз ще се оперирам м.октомври имам кокалче на десния крак доктора ми препоръча да си намеря ортопедична обувка втора ръка,тъй като ще я ползвам 1 месец.молбата ми е ,ако някоя от вас има дясна обувка номер 39 за продаване да ми пише.

# 73
Здравейте,аз ще се оперирам м.октомври имам кокалче на десния крак доктора ми препоръча да си намеря ортопедична обувка втора ръка,тъй като ще я ползвам 1 месец.молбата ми е ,ако някоя от вас има дясна обувка номер 39 за продаване да ми пише.
Здравейте, забранили сте личните съобщения и няма как да Ви пиша.

# 74
Здравейте, забранили сте личните съобщения и няма как да Ви пиша.
Вече  трябва да  са разрешени личните съобщения.

Общи условия

Активация на акаунт