Студенти в UK - 11

• 74 121
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Ахаа, празно се оставя? Мерси.
Референта уйде, готова е тази секция без глупости като гледане на кристално кълбо.
Откъде по дяволите някой може да знае колко ще има на бг матури по предмети като бел които грам не го интересуват и николу не са полезни в случая.
Kod,
С цялото ми уважение - университетите във Великобритания са убийствено пунктуални и не ги интересува, какво кандидата смята за логично и по коя логика. Ако не сте попълнили нещо, което трябва, ще ви помолят да го направите. Ако не сте попълнили много неща - ще ви отхвърлят апликацията.
В примерът с матурата по БЕЛ - извадете си кристалното кълбо и гледайте да сте точни. Защото ако подцените оценката, могат да не ви класират заради слаб резултат. Да, даже да кандидатствате математика. Ако пък се надцените, могат да ви отправят неизпълнима оферта. Как и дали БЕЛ-матурата е полезна за един математик - решава университета. И бъдете сигурни, че няма да ви питат за вашето мнение.
По повод агенциите: не им се доверявайте. Повечето елементарно не ги бива или ги мързи. Получили са си таксата и ако мине номера. Някои даже получават подкупи, за да осигуряват добри кандидати на посредствени университети. Вие сте по-интелигентни и по-мотивирани от агенциите да свършите добра работа.

# 391
Който иска и вижда смисъл да си ползва агенции. Дори не са парите главния проблем, а че предлагат предимно посредствени университети.
Информацията в темата и предходните теми, както и малко усилия от страна на децата са достатъчни, за да се справят с процеса.
За Импириъл съм писала по-напред някъде, но преди до подаде документи, детето им писа и получи ясен отговор, че не приемат бг матура. Това си е отказ и няма смисъл да се гърми един университет.

# 392
За Импириъл съм писала по-напред някъде, но преди до подаде документи, детето им писа и получи ясен отговор, че не приемат бг матура. Това си е отказ и няма смисъл да се гърми един университет.
За Импириъл не е вярно. Познавам лично младеж получил оферта (съвсем изпълнима) след интервю. Но не беше приет. Именно заради матурата по БЕЛ. Кандидатстваше инженерство.

# 393
  • софия
Това само доказва, че високата им летва е наистина висока! И очевидно се търси летва на всички нива, не само касаещите конкретната специалност!
Преди половин година хоствахме момче от Турция, вече беше получило оферта Импириъл ( вече трябва да е там ❤ ) и бях очарована от интелигентността, възпитанието и ума на това “дете”!

Относно посочването на прогнозна диплома, наистина ( според мен) е специфично защото рискуваш или да не им се харесаш на първо четене -с ниска диплома, или да ти изпратят завишена оферта облягайки се на твоята прогноза за краен резултат.
При нас учителката, която попълни прогнозата и препоръката, не беше съгласна  много с молбата ни да напише леко занижено очакване. Все пак се съгласи. Ключовото е, че ние бяхме проверили какъв е минимумът за избраните университети. Въпреки, че специалността на дъщеря ми е от изкуствата ( което предполага по-ниски дипломи като изисквсне) и исканата диплома не е в ранга на 5,95 все пак принципа е валиден и имаме конкретен пример в поддръжка на даденото разсъждение:
Единият университет по принцип е заложил нисък ( спрямо дипломата на дъщеря ми) първоначален успех. Тя очакваше над 5,70 със сигурност. Сметнахме всички възможни варианти и извода беше минимум 5,40( мрачен сценарий) решихме да заложим на прогноза 5,50: (учителката искаше 5,80)
Заложихме на 5,50 защото унито искаше 5,30 - тоест ние смятахме, че първата цедка в покриваме от раз, следващата е серизоно портфолио и интервю, в редки случаи прескачане на интервюто и даване на оферта.
Резултата беше, че университета поиска диплома равна на дадената прогноза. Така се радвахме, че не послушахме учителката и настояхме на нашето разбиране!
Дипломата и в крайна сметка се оказа по висока от нашата прогноза, но по-ниска от виждането ан учителката. И да, матурата по БЕЛ беше определяща. Без нея успехът е близо 6,00

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 10:28 от Амели

# 394
Ограничен брой са факултетите в Imperial College, които приемат българи
https://www.imperial.ac.uk/study/ug/apply/requirements/ugacademic/
Затова трябва внимателно да се чете в сайта, преди да се кандидатства.
До скоро негласно Imperial не приемаха българи, после обявиха официално, сега пише "some departments"
Предполагам (не съм чела), че техническите, компютърните и математическите приемат. Но в тези науки/специалности ни ценят - лесно приемат българи дори и Оксбридж за тях.
За всички останали не е невъзможно, но почти.

А последният пост ми напомни - не сравнявайте с децата от трети страни. Те плащат! Много! И ги приемат на килограм. Спокойно в престижен университет може да се натъкнете на китайци, които не говорят добър английски.

# 395

За Импириъл не е вярно. Познавам лично младеж получил оферта (съвсем изпълнима) след интервю. Но не беше приет. Именно заради матурата по БЕЛ. Кандидатстваше инженерство.
[/quote]

Eми не знам, но лично аз мога да ви скрийншотна два мейла до две различни деца с отказ на това основание.
Всеки от новите кандидати може да си направи предварително запитване и да си прецени дали да подава или не на база техния отговор.

# 396
  • Варна
Амели, благодаря ти за мнението, размисли ме.

Ще го споделя с дъщеря ми и да си взема решението сама.

# 397
  • София
Здравейте,
И на нас ни предстои кандидатстване в ОК, надявам се да успеем да подадем документи този месец. До момента успехът на дъщеря ми е 6.00. Не знам какво да предполагам за матурите - да кажем 5.50. IELTS - 7.5. Насочили сме се към бизнес, икономика, финанси. За момента със сигурност сме избрали University of Manchester и University of Bristol. Кои да са останали три е големият въпрос. Гледали сме Бирмингам, Нотингам. Бягаме от севера от страх от студа. Като че ли бягаме и от Лондон от страх от големия град. Въпреки това ще напишем и един университет от Лондон - доколкото разбрах от тук, Imperial college негласно не приемат българи. Други високи летви за нас за UCL, King's college. LSE отпада, т.к. не покриваме изискването за IELTS. Кой университет в Лондон да изберем (достижим)? Кои други университети (извън Лондон) да разгледаме подробно, имайки предвид географските ограничения, които сме си поставили? Какво ще кажете за изброените от мен университети предвид избраната специалност?
Благодаря ви предварително за отговорите. Hug

# 398
  • софия
Здравейте,
И на нас ни предстои кандидатстване в ОК, надявам се да успеем да подадем документи този месец. До момента успехът на дъщеря ми е 6.00. Не знам какво да предполагам за матурите - да кажем 5.50. IELTS - 7.5. Насочили сме се към бизнес, икономика, финанси. За момента със сигурност сме избрали University of Manchester и University of Bristol. Кои да са останали три е големият въпрос. Гледали сме Бирмингам, Нотингам. Бягаме от севера от страх от студа. Като че ли бягаме и от Лондон от страх от големия град. Въпреки това ще напишем и един университет от Лондон - доколкото разбрах от тук, Imperial college негласно не приемат българи. Други високи летви за нас за UCL, King's college. LSE отпада, т.к. не покриваме изискването за IELTS. Кой университет в Лондон да изберем (достижим)? Кои други университети (извън Лондон) да разгледаме подробно, имайки предвид географските ограничения, които сме си поставили? Какво ще кажете за изброените от мен университети предвид избраната специалност?
Благодаря ви предварително за отговорите. Hug
Аз не бих изключила университети заради IELTS.
Подайте си кандидатурата, ако е силен кандидат всички условности стават различни условности! С диплома 5.8 - 6.00 нещата са други. Толкова ли слаб резултат очаквате на матурите, че да ви съборят чак до 5.5? Все пак ученик, който до момента се движи с 6.00 бои следвало да се води силен ученик и съответно да е способен да се справи с матурите ако на пълно 6, то при всички случаи над 5.5

# 399
Как се смята overall predicted grade...?
Въобще общата оценка от диплома?
Да кажем, имаш училищни оценки от годините и диплома 5.30. Имаш една матура 5.60 и втора матура 5.20.
Как се калкулира единична обща крайна оценка на база на тези 3 числа...

# 400
Как се смята overall predicted grade...?
Въобще общата оценка от диплома?
Да кажем, имаш училищни оценки от годините и диплома 5.30. Имаш една матура 5.60 и втора матура 5.20.
Как се калкулира единична обща крайна оценка на база на тези 3 числа...

това може да ти помогне в изчисленията - общовалидно е, нищо че линкът е от НЕГ - http://91neg.bg/za-uchenici-i-roditeli/formirane-na-bal/

# 401
Marigold, ще ти кажа аз какво мисля, от позицията на два пъти минала по този път.
Но не се засягай, абсолютно добронамерен ми е поста.
Лондон - НЕ! За стаж, магистратура, да. За бакалавър - НЕ.
Защо обмисляте Манчестър за бизнес, икономика, финанси,  а изключвате един от най-добрите в тази сфера - University of Bath?
На север не е по-студено зимата от България, напротив - UK е остров, меки са зимите.
Една от глупавите грешки е да избираш университет по географско местоположение.
Бягайте само от Глазгоу

# 402
Бягайте само от Глазгоу

Само заради климата ли? Или има и други негативи?

# 403
  • Варна
Бягайте само от Глазгоу

Само заради климата ли? Или има и други негативи?

И на мен ще ми е интересно да разбера .

# 404
  • София
Уич, понеже преди време и аз бях на твоето мнение за Лондон, сега мога да кажа, че май не съм била права. Особено що се отнася за финанси, икономика. Възможностите за участие във всякакви събития, свързани с набирането на стажанти е огромен, все пак там е Ситито. Целия процес по кандидатстване не си го представям, ако си извън града. Първите кръгове на подбора са дистанционни, но после е една върволица от тестове и упражнения в продължение на един-два дни (за едно място). И когато си минал първоначалната цедка на няколко места, става интересно с логистиката. Simple Smile
Иначе спор няма - мноого скъп град, но пък и възможностите за почасова работа са доста по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт