На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 396
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Благодаря ви:)аз се опитвах с гугъл да го преведа,ама се омотах в превода тотално:)мислех си дали не е белина,явно нещо подобно!благодаря ви още веднъж!:)
Ако е от рода на белина/доместос, няма ли да мирише на хлор?

# 406
  • гр. Бургас
Здравейте вчера бях в Одрин . Купих ето този препарат някой знае ли за какво се ползва
Това е препарат за прозорци.

# 407
  • Пловдив
Аз като една фенка на таханите,да си кажа , че лешников не съм виждала в Мигрос. Взимала съм от кремовете,вкусни но наистина отровно сладки. Сусамовия,който те си имат не го харесвам,защото е от белен сусам. Не са фенове на черните пълнозърнести неща  😀

# 408
Красив букет, благодаря за поздрава, а имате ли ден на baba?

Третата неделя в Юни.. Simple Smile

# 409
Здравейте! Предстои ни пътуване до Одрин в сряда. Обикновено обменяме лири на бензиностанцията на Шел, преди границата. Възможно ли е някой да ми каже какъв е курса на лирата към този момент.Благодаря предварително!

# 410
# 411
  • Стара Загора
Беличке, вчера видях въпросната голяма туба с помпа на шампоана на Bioblas. Приятелката ми обаче искаше балсам. Тя от Варна си взела ш-на и там жената също не била чувала. Гледах в няколко склада, в Watsons и gratis... Ама тц!

Взех си от сънуваната баклава Blush и си заслужаваше чакането. За цялата кутия + локума платих 83,50 лири и 6 за топка сладолед битер шоколад. След това от един супермаркет си купих каймак, е друго си е с него. Сякаш си го хапвам в Истанбул десерта. Simple Smile
Скрит текст:

Всички видове са 90 лири, които избрах. Най-евтината беше 70. Имаше и от 100 (сърмите изцяло от шам фъстък) , както и от 110 или 120 лири. Кадаифи също доста изкушаващи, но след онзи султан на Таксим в Хафъз, не искам да видя. От това кръвната ми захар скача след втората хапка. Много интересни бяха едни като мини гнезда, пълни с цели лешници и шам фъстък. Другия път пак ще си взема. После на центъра като минавах покрай Гюрлуолу, се замислих дали да не пробвам и тяхната, срам да не съм я яла, но много сладко щеше да ми дойде вече. Поне покрай още 2 сладкарници минах с хубава баклава, но едва ли ще е колкото тази в The baklava house. Simple Smile) Казала съм 1 път ще ям в годината, но като хората да е.

Локума е топ! Както майка каза все едно е някакъв сладкиш. Светлия ми казаха че е нескуик. Дадоха ми първо да го опитам. Отрязоха ми и от един със смокиня и кокос отвън, но не ме грабна. Имаше с нар, едни българи преди мен взеха, но пасувах този път. На борсата пък видях че са пуснали розови пишмане с вкус на нар. Simple Smile))

Влезнах и в Keceizade на Сарчалар за бадемовите сладки, та взех и от ezmesi. За 2 малки кутийки платих 32,50 лири. Не питах по отделно колко са. Белята да се включи за инфо. Blush На онази другата марка, от която купих предния път от Hot point в Марги, голямата струваше 21 лири.

Заредих шкафа и с любимите шоколади на Нестле от Мигрос. Damak е страхотен! Миналата седмица изядох моя, който бях взела за проба и се доближава до Роше на Kahve dunuyasi като вкус. Само че ядките там са цели, затова и цената е по-висока. Този път имаха карти на касата и ми дадоха. Смятам да потърся някой, който да ми я регистрира. Как става номера, в сайта ли?

Разбира се не пропуснах и този комплект за 12 лири.

Купих разбира се и от моцарелата въже в кутийка, както и от конците на Muratbey. Пазих си касовите бележки от преди 2-3 месеца и имат малко увеличение, около лира. Купих си от гела крема с ексфолииращия гел на Neutrogena Hydro boost, че много я харесвам тази серия. От Watsons грабнах и серума, да имам запас.

В Мадо имахме пак сакатлък. Хареса ми една паста на витрината, нещо от типа на Червеното кадифе и я поръчах. Вътре с малиново сладко, обаче крема беше от чиста сметана и покрая суха. Поне 5 дни е стояла. Опитахме по 1-2 вилица и извиках сервитьора да го види и казах, че не искам друго. Да ме прощават, но 20 лири за стара торта и то с евтина сметана няма как да платя. Татко ми вика не се разправяй, ама аз не си оставям магарето в калта. Добре че си поръчах любимия balborek, който ям всеки път вече, да не остана без десерт. Обаче се направиха на луди, защото е 20 лири, а те ми бяха маркирали 26 и още 6 за втората топка сладолед която поисках. А по принцип си го сервират с ванилов. Но здраве да е.

Имаше от шоколадовите сфери и квадратни с тъмен шоколад, да не поискам от тях, ами тази глупост с боя. Иначе и там сякаш бяха вдигнали с по лира цените. Чая мисля е 6 лири вече.

На баща ми му казали за орехов оцет, че бил полезен за диабетици, за зрението и по 1 с.л се пиел всяка сутрин. Та съвсем случайно влезнах в билковата аптека, на ъгъла след Ondo се пада и имаха. 20 лири е бутилката, обаче се чудя сега не му ли е изтекъл срока. Попитах момичето защо плуват парченца вътре и ми каза защото е органичен.

Перилни този път взехме много малко. Накупихме мокри кърпи големи по 3,50 бебешки 120 бр и на Papilon по 4. Кухненска ролка голям пакет София за 25 лири, т.х. Фамилия 32 бр бяла за 30 лири. Течния прах на Ринсо е намален. За 20 го купихме, а беше 24 преди. Персила 38 лири, Юмушите по 16 големите. Омо видях на 30 лири, в нови туби са. АБС са по 18.

Не пропуснахне и ръчния хляб, ммм.

Оцет от нар взехме, ябълков, домашен зехтин баща ми награби 10 бутилки. Много го хареса и сега за познати и нас, яко зареди хаха.
Аз си взех от разтеглената халва в кутийка шарена с какао, както и предния път. Беше чудна и викам повтаряме. Simple Smile Бялата Нирвана пуричките не ги видях, но са пуснали с черен шоколад. Кутийка с 6 бр от млечните шококади на Юлкер с шам фъстъка там е 30 лири, а в Мигрос са намалени по 4 и нещо. Ясно е откъде взех
Лешниците бяха 60 лири в магазина, този със сирената, но имам и пропуснах. Оцета от нар е 10, а ябълковия 7.

Заведох ги в Hot point за обяд. Много харесаха пържолите с гъби. Аз реших да опитам със соев сос, че предния ден хапнах доста гъби и съжалих. Много солен беше, та за другия път ще си знам.

Като цяло беше спокойно вчера. В мола особено почти нямаше хора. Откъм дрехи нищо не харесах. Какви са тези моди, тениска XS изглежда като XL. А материите ужасни, по-зле от втора употреба. Но пък имах голям късмет с якето в Уайкики. Докато разглеждах, видях една бройка метната на рафт или закачалла отгоре и то точно S, грабнах я и отидох на касата. Момчето без въобще да пита и гледа датата на касовия бон, каза change? Извади бон и даде да си напише имената, телефон и подпис. Та съм доволна. Simple Smile)
 На границата навръщане имаше малко опашка, но бързо се изтегли и за 30 мин минахме. Сутринта за около 15 мин.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 19:56 от iv4enceto_91

# 412
Ееее, Ивченце, има бременни тука Joy Сега трябва да се чудя откъде на намеря такъв сладолед, че и баклавица бих хапнала...

Ние нали се върнахме тази седмица и имам под ръка само пишмание, шоколад с шам фъстък на Ети май беше и Нутела. А, и баклава имаме, ама е опакована за подарък. Дали не мога да си чопна една парченце Joy

# 413
Ивченцето от къде са тези вкусотии? Баклавата изглежда уникална!

# 414
  • Стара Загора
Ама разбира се че може. Хапваш 1-2 парченца и затваряш кутията. Кой ще забележи? Simple Smile))
Бременните да не отварят скрития текст. Ще ме прощавате. Hug

Както споменах, мястото е в Марги аутлет и е като островче - The baklava house. В старата тема бях качила снимки. Потърсете след 9 март. Трудно ми е пак да ровя в галерията сега.Disappointed

Във Flo имаше промоция, при покупка на 2 чифта, втория с 50 % намаление. Обаче на касата чак разбрах, мислехме че има на всичко 50 % и платих 3 чифта. Та още там реших да върна единия и ми казват не може, няма връзка системата. А гледам че на др каса плащат клиенти. След 1 час да съм отидела пак. Та слезнахме надолу и пак се върнах след 30 мин. Пак същата история. Ядосах се и върнах всичко, че не ми се разправяше. Ама какво са закачили на всеки чифт 50 % indirim, не всички знаят турски...

# 415
Ивченцето, откъде купихте оцета от нар и домашния зехтин? Ако е удобно, може ли снимка на зехтина Simple Smile

# 416
  • Варна
Ивче, зави ми се свят!
Четох, четох, па се спрях да отговоря и пак ще чета...

Доколкото виждам, купила си тези курабии. Преди време бях разказвала, че ние купуваме от този вид, защото са по-удобни за хапване и според нас, дори по-вкусни. В твоята кутия има, ако не се лъжа, само 9 броя, докато в предпочитаните от нас са по 28 броя при еднакъв грамаж и почти еднаква цена.
Това пък е кутията ezmesi.
Цените са видни в линковете.
50-те куруша не знам откъде са. Може би торбичката. Нямам спомен последния път дали платихме за торбичка при тях, макар че тогава вече се плащаха навсякъде. Купувах доста и плащах с карта и изобщо не обърнах внимание. Вероятно е това.

И аз да кажа...
Скрит текст:
Не съм бременна, но съм с две малки деца у дома и скоро не ми се очертава пътуване. След този твой пост рязко се замислих как да преговарям с някоя от бабите да гледа поне малката, за да отскочим с баткото до ЕдирнетУ.
Ужасна си! Stuck Out Tongue Closed Eyes

УтиУам да чета още...

# 417
  • Стара Загора
Знаех си аз, че има някакво разминаване с курабиите. Ами това ми предложи момичето, откъде да се сетя и аз. Пфуу! Чакаха ме отвън и мрънкосваха, затова никаква не я свърших. Разбрах че ще са малко бройки предвид размера на кутията, ама да съм запомнила. Колко пъти си ги хвалила, но от толкова информация... Да не влезна в Ераста на спокойствие, че и там са отворили. Купих си от онези от борсата 3 кутии с червените надписи, така че няма проблем. От магазина със сирената, по 6 лири бяха. Сякаш предния път взеха по 7, но този път един дядо с мустаци работеше, а по принцип са жени и явно по хубост слага цените хаха. Ти пробвай и другите, ако ходите до Марги. Хапнете в Hot point и влез за кутия. Аз сега съжалявам, че не взех пак и от там. Grinning

Оцета с нар е купен от същия магазин. Пада се срещу фурната с хляб, малко по нагоре (има едно дърво пред него на ъгъла), за тези които тепърва ще ходят. Но го продават и на много други места. Ябълковия пак казвам, че е също супер!
Зехтина е в обикновени пластмасови бутилки, продълговати и няма никакви надписи. Само че не знам от кой магазин точно е, че се пръснахме като пилци на борсата. Но е срещу фурната с хляб някъде.

Отивайте, да подсладите душата и вдъхнете от очарованието на прашните улички. Simple Smile

# 418
Здравейте, искам да ви попитам дали знаете кои са турските заместители на кремовете за гъбички Певарил и Певизон, в България не се внасят а ми трябва спешно поне един от двата защото само те ми помагат. Благодаря предварително.

# 419
  • Пловдив
Нямат аналози на търсените от Вас лекарства!

Общи условия

Активация на акаунт