На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 377
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Аз знам, че на гюлляч-а се слага и розова вода.
За първи път и аз опитах гюлляч на почивка в Кушадасъ. Влюбих се в него, без да знам какво е. Като се върнахме в България Гугъл ми каза Grinning

# 511
  • Стара Загора
А, казан дибито го знам. През 2014-та го опитахме на едно заведение срещу Долмабахче. Не е лошо, но не ме грабна толкова сякаш и да ми се приисква честичко. Вкуса се мени, така че пак ще пробвам някой път. Heart Eyes

Мерак ми е да разбера какво сирене слагат в balborek-а в Мадо. Някакво крема ли е, едно такова меко стои... А корите фини и крехки. Като се полее с медеца и поръси с натрошения шам фъстък, направо да си изядеш ушите. Astonished Влюбих се в този бьорек и все от него заръчам... Blush

# 512
  • у нас
Много сте лоши, значи Kissing Heart Нямаше да ям сладко, но след толкова нагледен материал, ми изтекоха лигите и трябваше да "нападна" едно шоколадче.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 513
  • ВАРНА
Че и подправки мъкна. С чиста съвест, че не съм нарушител:)

Аууу - я бързо да връщаш кимиона от ръкава си!    Виждам те!
 - и  червен пипер криеш в джоба - м!

Рецидивист!  - С три  кутии нес кафе и пет пакета кимион и куркума - престъпница такава!

# 514
Здравейте искам да попитам къде от Одрин е най- добре да купя кожено яке, ще ходим на Синия пазар, аутлетите  и при джамията някъде в този район ако има магазин. Също да питам някъде срещнах турските имена на основните наши лекарства , но сега не мога да ги намеря, за да си ги запиша. Моля за съдействие. Благодаря предварително!
Често се е коментирало за магазини за кожени якета. Магазин  ДЕРИМОД  има в мол Ераста. Друг магазин за якета има на центъра в покрития базар Али Паша. Казва се Шахан дери (Şahan deri ). Собственикът е много приветлив възрастен мъж.

# 515
  • Varna
.....'начИИИ, Ивче,като започнеш да ги редиш така сладко, сладко за разните неща за ядене....и напраУ нямаш милУС, кака Hug

А,Добро утро на всички!

Последният път и аз мъкнах бая мерудии, направо съм била за разстрел. Shocked

# 516
Може ли да ме ориентирате къде се намира закрития пазар Али паша, да не би за е този до джамията Селимие?

# 517
  • Пловдив

Уточнявам, че говорим за кожени якета- от естествена кожа!

Абе Вие голяма история направихте с това кафе и тези подправки.
Смятам, че няма нищо лошо човек да е информиран. Факт е че го пише на достоверно място.

Всеки има глава и сам решава какво да купува и какво не!
Информираността може да е само от полза, за да не "гъделичкаш лъва" където не трябва.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 10:11 от makak

# 518
  • Пловдив
Значииии, с тия сладости...няма да се разберем. Аз последния път хапнах от баклавата на Маргито мммм още й усещам вкуса хихихи. А така ме е яд за една баклава,която предлагаха в Кипата (когато още беше Кипа),беше много сполучлива.
И да ви питам - според вас към 5 юли дали вече много ще се е засилило движението на КА? Че само тогава се очертава възможност...

# 519
  • Пловдив
Очертава се да е засилено................започва голямото преселение.

НО
Ще има влак от Пловдив, който въпреки 4 часовото пътуване ще изпревари големите опашки от коли, ако е спешно
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Puskat-vlak-ot-Plovdiv-d … zpisanieto-870006

# 520
  • Варна
Ивче, смили се, моля те!
Ни моИм Сички да Одим Сяка седмица в ЕдирнетУ!
Скрит текст:
Аз не за сладкото... Каквото и да показваш, мен ме съблазняват само кюнефе и курабии. Като няма, няма. Докато кутиите са неразопаковани, мога и да не пипна. Седемте кутии от средата на март ги няма. Две бяха поръчка, две отворихме за почерпка, три занесохме тук-таме. В края на март купихме още две... така си стоят.
Кюнефето пък, ако трябва да си го направя... Амми, бе! Мързелът е по-силен.
Но само като си представя как се разхождаш по уличките, влизаш тук-таме, наслаждаваш се на атмосферата и си хапваш, каквото решиш... Иде ми на момента да събера багажа и децата и да хукна.
Скрит текст:
УбачИ нИ можИ. Малката няма паспорт, а и пътуване с нея би било твърде натоварващо за мен. Баткото вече е "гърмян заек", но с двамата не е вариант.
Има кой да я гледа инцидентно, обаче ми предстои едно обучение и разчитам да ми я гледат тогава.

Оххх...

За по'правките (както казват някои) да си призная и аз, без бой. Редовно си купувам. По малко, разбира се. Особено от Египетския в Истанбул е грехота да излезеш без някоя и друга, позната или не толкова.

Кога започваше лудницата с гастарбайтерите? Най-вече август, нали?

Скрит текст:
Преди две години ходихме на 30.06.-01.07. и не сме чакали на МТ. Обаче в последно време се пренасочиха и към това ГКПП и се притеснявам да не висим... ако тръгнем. А каква жега беше тогава... Над 40 градуса през цялото време. Старият път Лозенград - Одрин беше буквално втечнен. Разказвала съм за колата, смолата и мокрите кърпи...

Докато пиша, е излязъл подобен въпрос... Значи остава за есента. Пак ОХХХ!!!

# 521
  • Varna
Беличкова,
помня ти оня пост по онова време с тези 40 градусови температури и втечненият път. Съобразихме се точно с това,
нашето пътуване bouquet

Макаче,
това за подправките споменато от моя милУС, беше за майтап. Да стене веселичко. И да иронизирам себе си Wink

# 522
Ние имаме планирано турско море от 8 юли. Все си мисля,нче ще е натоварено цяло лято(особено около Байрамите), но дано попаднем на някаква дупка и да не чакаме много.

# 523
  • Пловдив
Нашето "турско" море пък вече чука на вратата........ още 2 дни SmileySmiley

Някой да има мнение за истерията
http://forx5.com.tr/irontea-karisik-bitki-cayi

Скрит текст:
за отслабване - тук се продава по 100 лв.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 16:49 от makak

# 524
и ние сме от 9 Юли че сме и в Алания
по принцип на границата сме около 1,30-2ч опашка има ако е огромна --кръгом и през Гърция, ако е отворено CD-гишето бягам там и минавам по бързичко. Но не сме чакали никога колкото на връщане към Бг. По принцип винаги хващаме байряма има си движение, ама поне магистралите са безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт