На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 369
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Препоръчвайте друго интересно за опитване, че да не като се върна и да започнете ха-ха. Този път никакви списъци няма да правя, защото ще е ако ми хареса нещо. Имам си всичко. С прахове съм се заредила за година напред, та пасувам изцяло. Само с ядене ще пълня торбите. Grinning Евентуално, ако има намаление на Neutrogena и Simple, да заредя любими продукти. Ще огледам в Котон, Де факто, Уайкики, Flo и Deichmann евентуално. Имам обаче доста парцаля и хич не ми трябват още.

Не знам дали вас само атмосферата ви блазни, но ние като тръгнем и от дни си правя планове къде какво ще ям. Ще каже човек че гладна съм останала и никога в Турция не съм ходила. Joy
Ама какво да направя като съм чревоугодник и все ми се хапва месце, сладичко и особено сега дондурмата на Мадо, която те разтапя при всяка хапка.
Ама тази вечер пак прегреших. Така е човек като има сладко в хладилника. Нагънах по едно парче от двата вида локум и пак ще ги похваля. Такъв не съм яла досега! То шоколад, то ядки.... то текстура. Абе 80 лири, ама с кеф да ги дадеш. Също и халвата с какао, която взимам за втори път от магазина със сирената на борсите. Разтеглена е в кутийки по 12,50 лири и стои в средата зад ядките и сушените кайсии. Толкова крехка и в същото време хруска като се гризне. Майка и татко също много я харесаха, смятам да взема пак. Иначе от едни големи тави на килограм съм купувала от средните складове преди и също им е вкусна. Най-дългия склад е и пред който основно спират автобуси. Има и с шам фъстък отгоре.

Споделете освен за Hot points и Айдън, в другите заведения в Марги какво хубаво сте хапвали? Аз май пак ще си ям пилешки пържолки с гъби, паста и салати, но да съм подготвена за компанията. Иначе шефката ми похвали някакъв италиански в Ераста, но не запомних името.

В неделя се надяваме да няма много големи опашки, макар че с тези 3 почивни дни... А и с хубавото време сега плюс Рамазана, дупе да ни е яко. Татко каза "кажи на хората да си обуят здрави и удобни обувки". Smile

# 526
  • Пловдив
Ивче,аз съм "фен" на трилече,но в Турция не го правят по оригоналната рецепта(албанска е).Все чакам да кажеш нещо за трилече,но...нищо.

# 527
Да ви питам (понеже стана въпрос за подправките) , бях в Истанбул в Египетския пазар, ама никаква подправка не купих, мен ме няма много в готвенето, но майка ми е голям кулинар ( то така обикновено се получава Smiley ) , та ги гледам едни купчини, кои ги познах, кои не. Кажете като ходя пак какво да купя и кое не може да се вземе от БГ, нещо по-така, да ме посъветвате. Вие какво си купувате?

# 528
От много предлагане и аз не взех подправки от Египетския пазар. И за цени не знам кое как върви и къде си заслужава да се спреш и купиш. Освен това непокрити , изложени на всякакви влияния подправки, ами...

# 529
  • Стара Загора
Ааа, трилечето съм го споменавала миналата година. Два пъти сме яли в Мадо, супер е! Каква е разликата с албанската рецепта? Хубав сладкиш е, но с карамела идва сладичко и посягам към друго все. Heart Eyes Ти къде си хапвала в Одрин?

Аз онзи ден си отворих зеленчуковата подправка от Египетския. Слагах на червената леща от Мигрос. Хубава е. Взимах я миналата пролет по това време, но си я държах вакумирана и не беше мръднала. Заедно с нея реших да сложа и от куркумата, чудно стана. Скоро си отворих и 4-те вида пипер на зърна, та напълних мелничката и си го ползвам. Но е по-лютив от нашия черен. Хем слагам по малко от нормалното и пак си напарва. За цени е трудно да се каже, защото на повечето места са готови да свалят. Куркумата беше масово по 6 лири, но имаше 7 и 8 лр. Говорим за 100 гр. Микса пипер варира от 15 до 30 и пак е на пазарлък работата, но средно 18 е ок. Зеленчуковата подправка не я помня с точност, но сякаш не беше повече от 15 лири.

# 530
Ивче, и аз съм чревоугодник или поне така си мислех, докато не почнах да те чета Grinning В Hot Point редовно сядаме, но аз си имам една страст - кюнефето, и рядко експериментирам, което знам, че е грешка, но... Благоверният яде последния път гофрета с ванилов сладолед и шам фъстъкова поръска и беше вкусно, но аз съм си по кюнефето. На витрината, виждала си, има доста десерти, но... пак да си кажа, че кюнефето е моята любов Heart Eyes

Иначе и аз ходя предимно за разходката и атмосферата. Лекарството ми там е по-евтино, но и тук е евтино, та е едно оправдание само. Иначе сумарно имам над 2 литра душ гел, 2 литра шампоан, над 4 литра течен сапун, прах за пране за 80+ пранета, омекотител за 60+ пранета. Последният път си взехме кашонче Fairy и ще си мием цяла година. Дрехи, ще каже човек, че тук голи и боси ходим, ама винаги си купувам. Този път ще заложа повече на клинове и спортни тениски. Ще искам и кецове да си взема, чанта. И имитационни парфюми - Баргело, ДП, Мад... Това ми трябва на мен - разходка, шума на рибния пазар, миризмата на закритите пазари и кюнефе Grinning

# 531
10 омекотителя купих, не беше нарочно, влизаме в борсите- туба с Юмуш, после в Бизим - ах, имало промоцийка 2 бр.вернел, после в Кипа 2 бр.с плюшка мече, да но и един друг съзрях, после.... и та така. А не съм от тези, които всеки път сипват омекот.в пералнята. За хората с чувствителни кожи, с атопия,  а моите вкъщи са такива, омекот.не се препоръчва. За друг вид стоки и бройки няма да говоря, защото въпреки числеността ги изядох. Blush

# 532
  • Стара Загора
Ето, не съм сама в лудостта си. Много сме, гладни сме... Grinning
Мен кюнефето не ме блазни. Твърде сладко ми е. Ако някой поръча, си вземам хапка и толкова. А гофретата от малките ли е, крехка и леко хрупкава? Тук в едно заведение сервират големи, които са твърди и няма изяждане. А аз обичам от по-фините и със среден размер. Сега като каза, се чудя къде да пробвам. Дали ще е по-добра тази на The baklava house? Иначе в Hot points имат торти, трилече, шоколадово суфле, кюнефе, профитероли и разни кремчета мисля.... Предния път с мен си поръчаха от суфлето, но казаха че не ги е впечатлило. Тортата също не беше уау. Мен само парчетата в Hafiz Mustafa ми предизвикват слюнкоотделяне и смятам си струват. Тези в Мадо и напр. Pasafirini в мола, са си сметанови и нищо уау.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 21:08 от iv4enceto_91

# 533
В Бизим на едро ли се купува или може и на дребно? Цените как са там, в сравнение с Мигрос?

# 534
  • у нас
Ивче,аз съм "фен" на трилече,но в Турция не го правят по оригоналната рецепта(албанска е).Все чакам да кажеш нещо за трилече,но...нищо.
Влюбих се в трилечето. Миналата седмица в Албания си хапнах. Убийствено е. Даже попаднах и на статия "Трилечето измества турската баклава". Еми, прави са хората.

# 535
Гофретата беше с големината на кюнефето. Хрупкава беше, но съм яла доста по-вкусни. Е, не в Турция, а в Белгия, но все пак не си струва за мен калориите Grinning

В Бизим на едро ли се купува или може и на дребно? Цените как са там, в сравнение с Мигрос?

От там само едни маслини съм купувала, колкото да не съм капо. Гледай цените и сравнявай. Последният път, като ходих, повечето неща в Мигрос бяха по на сметка.

# 536
  • Varna
Божкеййй,
вие срама нямате да говорите по това време за такива вкусотии ooooh!
Бях го забравила трилечето. И от него хапнах на воля, пак шА сА купи. Щом сладкиша е с прясно мляко сиропирано, си е баш за моя вкус Simple Smile

И сЯ като ми се прияде сладкУ Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .... #Crazy #Crazy #Crazy Laughing

# 537
  • Пловдив
Ивче,пиперът от борсите ли го взимаш? Аз от там съм взимала само черен,микс не съм виждала. А как обожавааам...И кюнефето ммм Лека нощ,няма да ви чета, че ще ида да търся нещо за хапване Wink

# 538
  • Стара Загора
Не, за Египетския говорех предвид въпрос какво се купува от там и цени. Simple Smile

# 539
  • Пловдив
по-различните неща, които съм купувала като подправки са :

- рас ел ханут - комбинация от много подправки, комбинира се много добре с месо
-дамла сакъз - нещо като смола със специфична миризма -за сладкиши
- салеп-коментирали сме го като напитка, но аз купих само екстракт от орхидеята, млякото, нишестето  и канелата мога да си ги сложа и тук.

Общи условия

Активация на акаунт