На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 366
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
по-различните неща, които съм купувала като подправки са :
- рас ел ханут - комбинация от много подправки, комбинира се много добре с месо
-дамла сакъз - нещо като смола със специфична миризма -за сладкиши
- салеп-коментирали сме го като напитка, но аз купих само екстракт от орхидеята, млякото, нишестето  и канелата мога да си ги сложа и тук.
Здравейте. В Одрин ли сте купували дамла сакъзлъ?

# 541
  • София
Да си повторя питането...
Здравейте, останала съм с впечатление, че има фабрики (или складове) някъде след Одрин. Можете ли да ме ориентирате къде са и дали е така.
Благодаря предварително

# 542
  • Varna
С дамла сакъза, малебито става убийствено eat
Направо ми сА ослюнчи устата за Добро утро Laughing

# 543
Здравейте момичета,бременна съм в 6ти месец,искам да отида на еднодневна екскурзия в одрин с автобус но всички около мен са против поради положението ми,на мен нищо ми няма дори си работя все още и работата ми не е на бюро а в движение цял ден,ако евентуално си надделея на ината и отида то ще е края на юли дали ще има някакъв проблем ?

# 544
  • у нас
Здравейте момичета,бременна съм в 6ти месец,искам да отида на еднодневна екскурзия в одрин с автобус но всички около мен са против поради положението ми,на мен нищо ми няма дори си работя все още и работата ми не е на бюро а в движение цял ден,ако евентуално си надделея на ината и отида то ще е края на юли дали ще има някакъв проблем ?
Здравейте! Моето мнение е да послушайте близките си. Тогава ще сте в 8 месец. Там е много по-горещо от тук. Лудницата е голяма. За някои хора е голям шок първото ходене. И ако сложим и дългото /зачестило/ чакане по границата, по-добре не рискувайте! Леко бременеене! Grinning

# 545
  • Варна
Подкрепям горното мнение! Одрин няма да избяга, Вашето здраве и това на бебето Ви са най-важни. Моят АГ също ми забрани автобусна екскурзия до Турция в 5ти месец, въпреки безпроблемната бременност. Още повече в края на юли е голяма жега, не си го причинявайте.

# 546
  • Пловдив
+1 за бременната майка - Не си причинявайте това!
/и моите бременности бяха леки от типа "нищо ми няма", но втория път щеше да родя на пътя/

и да, дамла сакъз съм купувала от Одрин - покрития базар-магазин за подправки - някъде в средата.
Трябва да попиташ, някъде вътре го държат.

Зависи какво имате предвид под "малко" и колко пътувате. Аз понякога минавам 2000 км месечно така че :
Фабрики малко след Одрин има точно на 100 км. започват на ок. 20 км. преди Чорлу.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 09:22 от makak

# 547
  • ВАРНА

Недей ходи докато си бременна - щом е с автобус че и юли за капак! - Пълен абсурд за бременна!
 Шопинг екскурзийте са петък-събота-неделя - а тези три дни през лятото е пъклен ад по ГКПП-та с Турция!

А комбинацията от жега над 37-38 градуса и 5-6 часа чакане на границата през юли-август уикенда  - не знам и колко дори  здрави хора могат да я изтърпят?

# 548
В Бизим на едро ли се купува или може и на дребно? Цените как са там, в сравнение с Мигрос?
Здравей,
аз съм пазарувала на дребно, но за цените не мога да ти дам сравнение.Обикновенно гледам брошурише и си правя списък от кой магазин какво да си купя спрямо промоциите.

# 549
Добър вечер. Далу има това мляко в Одрин?

# 550
Ти си здрава ,аko  бременността върви нормално,според мен няма причина да не отидеш  до Одрин. Само жегата да не ти е в повече,в автобусите едва ли има  климатик,а  и до късмет е  минаването на  границите .

# 551
Ученически раници от къде може да се закупят в Одрин? Използвали ли сте техни марки,на какви цени са и качествени ли са?
Flowers Hibiscus

# 552
Сама по себе си една бременност, колкото и да е спокойна и лека, е състояние, което е деликатно и може много бързо да се промени. Аз не бих рискувала да пътувам, още повече в чужда страна, да не говорим в лятна жега, но такова решение е лично все пак.

# 553
Здравейте,интересувам се в Одрин по големите аптеки имат ли сайтове.И още едно питане,малко по напред в темата имеше питане за шампоан от змийско масло на bioxlife някой има ли инафо къде в одрин може да се намери.

# 554
  • Бургас
Аз като небременна се връщам като пребито куче от Одрин, пък камо ли бременна. Това "бременността ми върви леко" дори няма да го коментирам, че съм го чувала от доста жени, които не са имали щастлив край на бременността си.

Общи условия

Активация на акаунт