Фотография - 86 тема

• 40 354
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Скръъъъц, Вейда открехна вратичката. Simple Smile) Стана ми любопитно за матирането в два слоя. Какво правиш? Аз матирам само с кривата.

Честит 8-ми, дами! Heart Да творите с любов във всяка една сфера на живота!

Хрис, и аз често имам този проблем, но напоследък ползвам като основа едни модифицирани от мен присети, защото иначе от дадена сесия една с една нямам еднакви... 

# 616
  • Mostly in my mind
Честит празник!

На кое казвате матиране? На хейза ли?

# 617
Тази дама определено бих я поканил на танц... Rеставриран и летящ B-25 Mitchel от Втората световна война на пилотажната група Red Bull. Всяка година на старото летище в покрайнините на Букурещ се организира безплатно авиоизложение на някои от страните-членки на НАТО. Много красиви фигури, много богата програма и много керосин. Ходих там 2018 г.  Птичката първоначално само изрулира (придвижи се от паркинга) до пистата, направи обратен и се прибра, но после летя и ми събра очите какво може за годините си. Една от 2600 снимки. Много обработка падна и само 20-на снимки оцеляха. Canon 550D, 300 mm ръчнофокусен обектив. f/5,6, затвор 1/4000, ISO 400. Нарочно съм я направил сепия и съм оставил шума. Несъвършенставата в снимките си имат своя чар, особено що се отнася до ретро елементи.

# 618
И аз съм фен на стари самолети и въобще самолети. Не разбирам кой знае колко много, но обичам да ходя по авиошоута, да снимам (въпреки че нямам подходяща техника), да им слушам ръмженето и въобще обстановката по тези места винаги е невероятна. Това е снимано преди 4 години - Canon 750D, 85mm, f5, 1/800, пак самолет от Втората световна война, пак Норт Американ, но не Мичъл, а Тексан:
(снимката е малко тъмничка, сега като я гледам, но такава съм я качила във Фликр навремето Flushed)

Лолита, не съм се замисляла, вероятно се припокриват.
Мъхче, като обработвам тези дни, ще направя скрийншотове на въпросните два слоя. Дори с леки корекции, този метод сработва почти винаги. Нямам никакъв спомен как стигнах до него, защото се лутах мн време, преди да намеря метод, който да пасва на моите кадри (в моите очи, разбира се Trollface)

# 619
Тези облачета от взривове на зенитна артилерия ли са?

# 620
  • София

Ако не са пиротехнически ефекти,най-вероятно са плод на въображението на Вейда. Съмнявам се, че е била военен фотокореспондент Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

П.П. Случайно съм фен на авиотехниката ползвана от героите на тази документална книжка:

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 14:25 от Mунчо

# 621
Мунчо знае най-добре! Smiley Пиротехника е. Направиха страхотно шоу:

# 622
Срам ме е да си призная откога не съм ходила на авио шоу!
1-2 от 2011 год
Thunderbirds-0004

Thunderbirds-9975

Thunderbirds-9948

AvioShow-9802

AvioShow-9923

И моето гарже...
AvioShow-9938

https://www.flickr.com/photos/snezhana/albums/72157627308944409/with/6043181990/
Хммм, като гледам сега първата бих я направила вертикална, а втората бих я флипнала,  за да летят надясно...
Мда, така е  по-добре!
6042629323_eaa57572ef_o

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 15:23 от Agent Provocateur

# 623
Ееее прекрасно! Ето я моята гордост. Настоящият президент изпълнява тоно на пределно малка височина със спусната механизация. 2014 г. на авиоизложението Това сме ние на летище София. Снимал съм го с Canon 10 D и китов 35-75мм обектив. Проклетият контражур правеше всички снимки на силуети. Много играчка падна да се пооправи.

Симулират вуздушен удар. На земята има малки заряди, които ги активират когато примерно някой изтребител пикира.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 12:11 от AnMary

# 624
  • София
Мунчо знае най-добре! Smiley ...

Мии, опитах се деликатно да прескоча предположението, че си наборче на Робърт Капа TrollfaceTrollfaceTrollface

# 625
Пфу, значи. Ако му бях наборче, освен че щях да съм столетница, щях и да съм имала реален шанс да срещна Доано някъде из Париж Yellow HeartSimple SmileYellow Heart

# 626
Има два начина да станеш плешив. Единият е от старост...
Една продуктова фотография на моята любима томахавка. На Созопол преди няколко години като ходихме я носих и замеряхме един пън.

# 627
  • София
Пфу, значи. Ако му бях наборче, освен че щях да съм столетница, щях и да съм имала реален шанс да срещна Доано някъде из Париж Yellow HeartSimple SmileYellow Heart

Ъхъм, сигурно из 18-ти арондисман, някъде около стената на любовта Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

# 628
Като казахте 18-и арондисман, това май съм го снимала някъде там Wink
Романтика ли бе да го опишеш Grinning
Paris in May

# 629
Една стара снимка на част от декорацията на хола ми. Хaйде да видим кой ще ме обвини, че съм бохем...Това е реплика на катана. Като гледам е май от качествените реплики. Острието продължава в дръжката и не е неръждавейка. Има петна от ръжда и следи от коване. Не е заточена и за по-безопасно ще го оставя така.  Дойде с тази стойка за три меча, на които съм сложил два бокена, останали от времето, когато тренирах японска фехтовка преди десетина години. Става за леки упражнения срещу въображаем противник, но не повече.  Реших малко да си поиграя с апарата, че не бях снимал отдавна, а и снимането на хладни оръжия, бижута и подобни повърхности си е предизвикателство. Canon 550D, 1 sec., f/4, 28 mm китов обектив, ISO 400. Леко изостряне на контурите на Photoshop. Сложил съм го на дивана, който съм покрил с един стар чаршаф. Осветлението е от фенер, който сочи към тавана.

Общи условия

Активация на акаунт