Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 89 337
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, моля ако някой има идея да ми каже как е направена тази украса? Плочката е от вид тесто, но самите буквички отгоре ми приличат на боядисани с нещо?

# 526
  • София
Скрит текст:
Здравейте, моля ако някой има идея да ми каже как е направена тази украса? Плочката е от вид тесто, но самите буквички отгоре ми приличат на боядисани с нещо?

Мисля,че тук ще го видят повече хора.

https://old.bg-mamma.com/?topic=1104474;topicrefid=19

# 527
Коригирам се веднага и премествам въпроса.
Хубав ден на всички!
Flowers SunflowerFlowers SunflowerFlowers Sunflower

# 528
  • София
Дояде ми се  хачапури, добавих и зелен лук към плънката.

Скрит текст:

# 529
Киноа с пилешко месо (нарязано на малки парчета, мариновано в соев сос и къри подправка), със задушени чушки и спанак. По-вкусно е отколкото изглежда Grinning

# 530
  • София
Здравейте, готвещи и хапващи хора Kissing Heart
Тайна, направо ме убиваш с патладжанените си изкушения- невероятно вкусни изглеждат.
Аз май имам хранително разстройство- пристрастеност към магданозени кюфтенца Joy

Това за обяд

вечерята не е измислена още...

# 531

Паниран салам.
Скрит текст:

И бананов сладолед с шоколад, за освежаване в горещото време днес

# 532
AnyHr, сподели как приготвяш магданозените кюфтенца?  Могат ли да се пекат във фурната?

# 533
  • София
AnyHr, понеже все още няма евтини пресни домати, този път, за пръв и последен, сложих доматено пюре и изобщо не ми хареса.

# 534
Супа със заешко и препечено брашно Simple Smile

# 535
  • София
AnyHr, сподели как приготвяш магданозените кюфтенца?  Могат ли да се пекат във фурната?

Нарязвам няколко връзки магданоз, добавям връзка пресен лук, сол, черен пипер, сирене, настърган кашкавал и 2 или 3 яйца (да се омокри всичко добре).
Брашното не съм го забравила, просто не ползвам.
Оставям го да престои 20- 30 минути и пържа в загрята мазнина в дълбок съд с повече мазнина (гребвам с лъжица и оформям). Изваждам ги върху кухненска хартия и поднасям със сметана с чесън.
Първия път ги правих на фурна, но станаха много сухи. Пържени остават сочни и са вкусни и студени.

# 536
Обзалагам се че това е по рецепта на Emine abla
Възможно е,но аз взех идеята от блог (Илиана Балканска).
Ако не сте ги пробвали тези мъфини,да кажа,че са много вкусни

"конците" са повече,от на козунак...

Мъфини с крема сирене на Ваня Джорджевич

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 21:45 от denyil

# 537
  • София
Хрупкави филенца с таратор. Исках да ги направя като кфс, но не знам защо няколкото такива филета омекнаха и аз другите ги овалях в трохите от хляб, поне хрупкави да станат.

И сладолед банан и сметана правих, много вкусен стана.

# 538
Тайне, кажи за сладоледа, моля, ако е без машина.... тъкмо имам едни банани и сметана за оползотворяване.
Дени, отдавна съм им хвърлила око на тези мъфини и все нещо ме възпираше да го направя, но щом казваш, че са ок....ще ги спретна.
Да не е само дъра-бъра
Бухти

Пилешки крилца с мачкани картофи

# 539
  • София
polly, то не е точно истински сладолед, разбърквам сметана със захар и намачкан банан и замразявам във формичките.Или с друг плод.Става нещо между ледена близалка и сладолед..

Общи условия

Активация на акаунт