Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нека си помогнем

 • 7 469
 • 19
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 322
Здравейте момичета,

Преди мъничко видях една тема в друг глуб, относно Закона за здравето. В нея става въпрос за чл. 133 от закона, според който дейсностите по асистираната репродукция не се финансират от държавата, общината НЗОК. Този постинг е пуснат от д-р Г. Стаменов, който търси нашето съдействие. Сега смятам да го копирам тук и да разберете за какво точно става въпрос.

Здравейте момичета,
Винаги съм се отнасял с респект и уважение към вашия клуб и никога не бих се намесил в него с мнение, защото той е Ваш и ние специалистите можем да го четем само като коректив на нашите грешки в поведението и лечението,което прилагаме. Случаят обаче, който ме накара да пиша е наистина много спешен и не търпи отлагане. Обръщам се към Вас не само като лекар занимаващ се с проблемното забременяване, а и като секретар на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно Здраве. Проблемът е следния:
В закона за здравето в частта за асистираната репродукция (изготвен с нашата подкрепа) е предложено следното изменение и така е минал на първо четене в Народното Събрание цитирам :
В раздел асистирана репродукция към чл.133 по предложение на народните представители Васил Паница, Теодора Константинова, Стойчо Кацаров, Димитър Игнатов, Борислав Китов се добавя следната алинея – Дейностите по асистирана репродукция не се финансират от държавата, общината и НЗОК.
Какво означава това? – Грижата за Вашите проблеми е само Ваша грижа...Всичко ще си остане по старому и хиляди семейни двойки нямат да имат възможност да създадат потомство най – вече по финансови причини, защото така е хрумнало на няколко народни избраници, част от които са и лекари по образование. Трябва да се борим това да отпадне на всяка цена. БАСРЗ е депозирала писмо - становище в комисията по здравеопазване към НС, в което се заявява категорично, че подобен член е абсурд, но на нас ни се струва, че това няма да е достатъчно.Нека направим една Ваша подписка в подкрепа на горната теза. Много добре разбирам деликатността на ситуацията, да кажеш че имаш проблеми със забременяването е много по – сложно от това да кажеш, че си с астма или , че имаш диабет, но без Вас няма да успеем да се преборим. Колкото до запазването на тайната, тя е гарантирана. Аз Ви предлагам следния вариант за подписка:
Протестирам срещу изменението на чл.133 в Закона за Здравето в част Асистирана репродукция , гласящ че , – Дейностите по асистирана репродукция не се финансират от държавата, общината и НЗОК. Това ощетява и отнема правото на хиляди семейства да създадат потомство.
Дата три имена подпис по възможност ЕГН
В него няма да се споменава за местоживеене адрес и дори от коя част на страната сте.Писмата изпращайте на адрес София 1000 п.к. 696 или София 1000 п.к. 730
Свършвам това дълго писмо, вярвам във Вашето разбиране и подкрепа, моля и тези които са минали през нелекия път на лечението и имат вече успех също да се включат, в случай че искате да говорите по този въпрос с мен оставям и GSM си – 0888269839
С най- добри чувства д-р Георги Стаменов

Аз лично ще изпратя писмо на горепосочения адрес. Призовавам и Вас да направите същото. Ако ние не си помогнем, то в тази държава няма кой да ни обърне внимание.

# 1
Струва ми се, че видях в някой от вестниците, че от тази година Здравната каса ще поеме първия етап (ако въобще така се казва) на инвитрото на 2000 семейства Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
Дано да не греша!

# 2
 • Мнения: 4 322
Да наистина имаше такова предложение, но в последствие нищо не стана. Към момента здравната каса няма да поеме нищо свързано с ин витро- то, за съжаление.
Преди известно време имаше изказване на един политик - доктор, който каза, че безплодието сме си го причинили сами и горе долу звучеше така, като че си го търсим.
Мога да копирам постинга тук, за да видите какви некадърници сме си избрали за управляващи. Само като си спомня за тази статия и направо полудявам.  Imp

# 3
 • Мнения: 3 634
Ох леле боже... сами сме си го причинили...  Confused:

Тези народни представители са всичките мъже+ една жена която сигурно е минала през менопаузата си преди 20 години (или минава през нея в момента и за това е решила да се включи в такова изменяне на закона).

От къде на къде мъже ще решават за нещо толкова важно и свято за една жена, едно семейство?

Всеки има правото на дете, било то сляп, ням, беден, богат. За съжаление в България така както е тръгнало скоро деца ще имат само тези с тежки кесии. И седят и се чудят "парламентаристите"  защо скоро в страната няма да има кои да гласува за тях... като в страната ще са останали само бабите и дядовците които не могат да се движат за да стигнат до избирателните урни. Banghead

Що се отнася до подписката която д-р Георги Стаменов е тръгнал да прави... Дата, три имена и подпис звучи добре, ама ЕГН??? За какво му е ЕГН? Тук при нас има социален номер които си е само твои и отговаря на ЕГН в България. И с помоща на този номер те откриват кои си и що си. Та не е ли същото и с ЕГНто? Ако е, то тогава къде е тайната ако ЕГНто (което е като второ ДНА) ти е залепено на края на името ти и подтвърдено с подписа ти?

# 4
 • Мнения: 4 322
Лично аз смятам, че анимността в случая е излишна. Ами все пак ние не сме болни от някаква зарана болест, която се предава с поглед.
 Вече пуснах своето писмо

# 5
 • Мнения: 4 322
Пускам Ви статията с политика - доктор.

С парите от НЗОК ще се облажат 5-6 лекари политици, твърди царският депутат

Ана Илиева

- Г-н Кюркчиев, защо възразявате срещу решението на здравната каса да отпусне клинична пътека за бебета ин витро?
- Това е абсолютен прецедент. Отпускат се 5 млн. лв. за ин витро оплождане по болнична пътека. А всички знаят, че това е лайфстайл, или иначе казано, безплодието не е заболяване. Трябва да си зададем въпроса дали тези средства е редно да отидат за 100 бебета или пък за стотиците хиляди нуждаещи се, които имат животозастрашаващи заболявания.
- Лечението на кои заболявания е ощетено?
- Като пример ще дам съдовите болни, които са над 300 000 в страната. Това са от хората с разширени вени на краката, които са застрашени от белодробни тромбемболии до аневризмите на аортата. Техният живот е в постоянна опасност, а за тях здравната каса отпуска 4 200 000 лв. Тези пациенти са обречени, ако не им се направи операция. А една подобна операция струва 6000-7000 лв. Годишно в клиниката "Св. Екатерина" се оперират около 40 аневризми на коремната аорта. От друга страна, ин витро бебетата са нещо много хубаво, но държавата не може да си позволи лукса да разпредели 5 млн. лв. между петима доктори.
- Защо между петима?
- Защото толкова са лекарите, които се занимават с ин витро у нас?
- Сред тях не е ли и Атанас Щерев?
- Да. А също и бившият министър и председател на касата Никола Василев и депутатът Козовски. Тази сума ще се разпредели между тези 5-6 човека.
- Но това е и стимул за повишаване на раждаемостта?
- Безплодието е вследствие на предишни заболявания, които е трябвало своевременно да бъдат лекувани. Освен това безплодните двойки могат да си осиновят дете. Проблемът е социално решим. Бебето в епруветка е лайфстайл не само в България, но и в цяла Европа. Това е все едно здравната каса да започне да осигурява безплатно виагра, защото някой е сметнал, че е хубаво да стане по-активен сексуално. Или ако някоя дама не си харесва бюста, да си направи безплатна пластична операция. Това вероятно ще подобри нейната детеродна способност, защото кандидатите да й направят дете ще се увеличат.
- Твърдите, че здравната каса неоснователно е осигурила средства на няколко известни политици.
- Нормално е да се стигне до такъв извод и това е неморално.

# 6
 • Мнения: 3 634
Кое е това говедо? Вдигна ми кръвното!

# 7
 • Мнения: 539
Да си кажа честно писна ми от всички тия бюрократи които се чудят как да забогатеят за сметка на хората в мизерната ни държавица.  Зашо ги плащаме тия здравни осигуровки. Поне да ги направят по желание така или иначе не можем да се възползваме от тях. Всеки доктор иска да му се плати, въпреки че здравната каса му плаща. Къде отиде важността на човешкия живот. Миналия петък едно дете е починало защото бърза помощ е пристигнала след 1 час!!!!!
Няма да се оправим.......
Да не ти се наложи да търсиш лекар и да се ползваш от услугите които по закон ти се полагат.....
ТРАГЕДИЯ Е ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА и ще продължава да бъде така...
Ако може да се помогне на някои двойки да имат деца - да им се помогне. Не може така! Като има нуждаещи се от тези пари защо не им ги дават??? Или въпросният господин иска да ги задържи за себе си? Не знам...... Моля се да не ми се налага

# 8
 • Мнения: 3 634
- Безплодието е вследствие на предишни заболявания, които е трябвало своевременно да бъдат лекувани. Освен това безплодните двойки могат да си осиновят дете. Проблемът е социално решим. Бебето в епруветка е лайфстайл не само в България, но и в цяла Европа. Това е все едно здравната каса да започне да осигурява безплатно виагра, защото някой е сметнал, че е хубаво да стане по-активен сексуално. Или ако някоя дама не си харесва бюста, да си направи безплатна пластична операция. Това вероятно ще подобри нейната детеродна способност, защото кандидатите да й направят дете ще се увеличат.


Кажете ми как да не се ядосам и как да стоя спокойно като гледам какви мулета водят България? Сега започвам да разбирам хората които искат да се махнат от там (ако някой се чуди аз защо съм се махнала, не е било по моя воля... но добре че така е станало).

За къде България е тръгнала? Как политиците си мислят, че EU (ЕС или каквото си е там при вас) ще ги приеме с отворени ръце ако те са такива?

Според мен би трчбвало да е така:

Държавата отпуска средства за лечение на болести, една от които е и стерилитет. Наравно с гръдния рак и другите женски заболявания. Едно от тези лечения е и ин витро. Ако двоиката нямат достатачно финансови средства за да идат при частен лекар, то тогава държавата им осигурява държавен... ако все още такива има. На двойката им се позволява правенето на да речем 3 ин витро БЕЗПЛАТНО, след което, ако те искат да продължат би трябвало да заплатят, но не с толкова високи цени както при частните.

Бебето в епруветка е всичко друго освен лайфстайл. Май г-н Кюркчиев е научил една нова дума и е решил да я използва само защото звучи добре.

# 9
Цитат на: Мама от Финландия
Кое е това говедо?


Говедото е депутатът от НДСВ и член на клуб "Новото време" Алеко Кюркчиев
в Гугъл могат да се намерят доста интересни неща за него:
в. "Сега" - 27.05.2003 г:
Лекарствени фирми плащали депутатски командировки?

Антония Първанова и Алеко Кюркчиев отричат да са съпровождали здравния министър

Депутати от НДСВ пътували със здравния министър Финков в чужбина на разноски на частни фирми. Това научила от сигнали на граждани народната представителка от Коалиция за България Емилия Масларова, съобщи самата тя в Стара Загора. Най-често във воаяжите участвали Алеко Кюркчиев и Антония Първанова.
-----------------
"Очаквам здравният министър Божидар Финков да съобщи официално в парламентарната комисия по здравеопазване кои депутати и по какви поводи са пътували в състава на водени от него делегации в чужбина, кой е плащал разходите им и какво точно са свършили", заяви Масларова. Тя повдигнала официално въпроса на заседание на комисията по здравеопазване миналата сряда. Финков обещал да отговори също официално.
"Наложи се да поставя въпроса, защото до мен достигат сигнали на граждани, че различни депутати от НДСВ са пътували с Финков на разноски на частни фирми", обясни пред "Сега" Масларова. Съмненията й са, че разходите са поети от фирми, търгуващи с лекарства и апаратура, в резултат на което депутатите лобирали за тези фирми.
Според Масларова най-често съпровождат министъра жълтите народни избраници Алеко Кюркчиев и Антония Първанова, а резултатите от командировките им били нулеви.

Лявата депутатка отказа да назове фирмите, понеже не била сигурна в достоверността на стигналата до нея информацията. "Нека отговори Финков - да знаем кой къде ходи. Ако сигналът е фалшив - браво", каза Масларова.
"Не съм пътувала с Финков на разноски на фирми. Ходила съм само веднъж със зам.-министър Славчо Богоев на годишна конференция на "Майкрософт", предназначена за държавни глави и компанията поема на всички разноски", обясни тя.
"Г-жа Масларова нещо греши. Изобщо не съм пътувал със здравно министерство в чужбина", реагира и Кюркчиев. С депутати от здравната комисия той ходил на 2 семинара, но на разноски на парламента. "За д-р Първанова обаче не знам", допълни Кюркчиев.
Миналата година депутати от ОДС обвиниха Атанас Щерев и Антония Първанова от НДСВ, че защитават интересите на крупните търговци на лекарства, опитващи се да изградят вериги от аптеки. Сините твърдяха това по повод предложението на Първанова за промени в Закона за аптеките и лекарствата, според които всеки може да открива аптека. Идеята бе отхвърлена и в закона остана записано, че аптека може да притежава само магистър-фармацевт. "Аз нямам аптека, нямам акции - Панайот Ляков да каже какви интереси имам", отвърна тогава Антония Първанова.
В интервю за "Сега" по-късно синият депутат и ексшеф на БЛС Димитър Игнатов обяви, че жълтият Алеко Кюркчиев има 3 аптеки. "Мисля го, но не мога да докажа, че тези депутати са във връзка с фирми", каза тогава Игнатов.


"Про & анти" брой 35 (611), 28 август - 3 септември "
Случката с депутата Алеко Кюркчиев, който бе хванат да шофира в пияно състояние, а после удари полицай мина вяло на фона на различните оставки /подадени, неприети, оттеглени/, които са на път да станат масово явление. За разлика от Милен Велчев и Стойчо Младенов обаче Кюркчиев дори и за миг не си помисли да разиграва подобно театро. Той се държа арогантно, без никакво чувство за вина, камо ли за срам."


Е, това е депутатът, за който едно бебе е равно на една виагра! Imp  Imp  Imp  Imp  Imp  Imp  Imp  Imp  Imp
Цитатите от споменатите медии просто излизат на първо място в Гугъл при написването на името на въпросния "политик" и не са търсени нарочно!

Извинявайте за обемите, обаче съм потресена!

# 10
 • Мнения: 3 634
Ама вижте какво, няма смисал да му се връзваме на приказките на този, или пък на другите които приказват като него и са като него. Те ще си платят някои ден стократно за това което са правили и правят.

Ако тоз Кюркчиев не може да го вдигне, ще видите колко бързо ще запее друга песен. Ама нали ин витрото и силиконовите цици не са нещо от което той би извлякал някаква поза, та за това и не ги ще...

Съжалявам за циничните думи... просто не мога да се въздържа... и ми е едно такова гадно за всички нас че сме българи и че някой от нас трябва да траят и слушат такива мамули като този... и сума ти други в парламента.

Простете ми ако не мога да се изразя точно, има много неща които искам да кажа, но не ми стигат думите...

То да беше един боклук само, но те са милиони...

# 11
Вижте момичета,
дайте сериозно да разпространим това което е публикувал доктора и да направим една онлайн подписка.Има толкова българи, които са в чужбина.

# 12
 • Мнения: 5 500
Цитат на: Теoдора
Вижте момичета,
дайте сериозно да разпространим това което е публикувал доктора и да направим една онлайн подписка.Има толкова българи, които са в чужбина.


Съгласна съм Sign Exclamation Подкрепям те Sign Exclamation И аз се включвам в подписката Sign Exclamation

# 13
Цитат на: AFRODDITA
Цитат на: Теoдора
Вижте момичета,
дайте сериозно да разпространим това което е публикувал доктора и да направим една онлайн подписка.Има толкова българи, които са в чужбина.


Съгласна съм Sign Exclamation Подкрепям те Sign Exclamation И аз се включвам в подписката Sign Exclamation


Момичета, съгласна съм, че нещо трябва да се направи по въпроса. Но ми се струва, че подписките не са най-ефективното средство за действие напоследък  Imp
Дали не е по-добре модераторът да се обърне към журналистите, които преди време проявиха интерес към форумите - Ани Салич и Петър Томов - координатите им са в "Бъдещи и настоящи майки", и да ги запознае с проблемите.
А ако наистина се направи подписка - тя може да бъде огласена именно чрез тях. Добре е обаче да се помисли предварително каква ще е целта й, какво ще е съдържанието й и кои ще са адресатите.
Извинявайте, но не разбрах връзката с българите, които са в чужбина?   Confused  Confused  Confused
Това е моето предложение.

# 14
Мога само да споделя, че не трябва да се ходи при Щерев (сега тои е много важен депутат).От мои клиенти от Франция (занимавам се с осиновявяния) знам, че там държавата ти поема 4 ин витро.Ако искаш да опиташ повече вече сам си ги плащаш и става много скъпо.Можете ли да си представитв - 4 пъти!!!!
Ние направо сме си в каменната ера.

Общи условия

Активация на акаунт