Женени от пръв поглед < II сезон > тема 7 /08.04 - 14.04/

• 69 166
  • 1 745
  •   1
Отговори
# 585
  • 221B Baker Street
Изобщо не говоря за професорски и мениджърски позиции. Какво значи "някой трябва да върши черната работа"? Личността се развива и обогатява, не тъпче на едно място. Човек през живота си трябва да се стреми към усъвършенстване и по-добро (от това да е продавачка на 36 години, останала със средно образование и никакви други профилирани способности или занаят.) Няма срамна работа, срамно е да си поставиш граници на развитие.
За какво говориш изобщо?! За личност или за професия?! Защото да си обогатяваш и усъвършенстваш личността можеш и докато си продавач! Или и това не можеш по форумните стандарти?!

# 586
Изобщо не говоря за професорски и мениджърски позиции. Какво значи "някой трябва да върши черната работа"? Личността се развива и обогатява, не тъпче на едно място. Човек през живота си трябва да се стреми към усъвършенстване и по-добро (от това да е продавачка на 36 години, останала със средно образование и никакви други профилирани способности или занаят.) Няма срамна работа, срамно е да си поставиш граници на развитие.
Обогатяването може да е лично, не професионално. Работя в научната сфера, развивам се там, но имам интереси, тотално различни от професионалното ми направление и не вадя пари от тях. Предишното ми гадже се дразнеше на желанието ми да се занимавам с наука. Всеки има различни разбирания. Важното е човек да се чувства щастлив с това, което прави. Според мен това е ключът за успеха.

И не само старите и болни хора гледат домашни любимци. На 31 съм и от 10 години имам две котки Wink

# 587
  • София
Ти откъде знаеш колко е бедна или богата личността на Юлия?! Може да говори 6 езика, да свири на цигулка, да е виртуозна готвачка, да рисува красиви картини, да е всичко, дето се сетиш, за което не са и нужни дипломи и сертификати. И как прецени, че си е спряла развитието и е на ниво 8 клас, защото за да е продавачка повече не и е нужно? Направо се самозабрявате с някои анализи!

Онова за снимките с очила е вярно! Хора, снимайте се със слънчеви очила и ще сте вечно красиви.

Ами, очевидно на 36 години не е преводач, не изнася концерти с цигулка, няма изложби и има средно образование. Продавачка може да ти е професия преди и по време на следването ти, както и в период, в който вече си се реализирал, гледаш дете и нямаш възможност в момента да работиш друго. Но можеш да го работиш... другото, за което си учил (с диплома или не).

# 588
  • Terra incognita
Да работиш в ДМ, не е черна работа. Работа, като работа. Мисля, че не е правилно да съдим човек заради това, че не е избрал да продължи образованието си. Струва ми се, само в България това се счита, едва ли не, за нещо задължително. Освен това, отдавна, наличието или липсата на висше образование, не са критерий за капацитет.
Момичето има странични интереси (спорт), не са свързани с образованието, а и не е задължително.

# 589
Ти откъде знаеш колко е бедна или богата личността на Юлия?! Може да говори 6 езика, да свири на цигулка, да е виртуозна готвачка, да рисува красиви картини, да е всичко, дето се сетиш, за което не са и нужни дипломи и сертификати. И как прецени, че си е спряла развитието и е на ниво 8 клас, защото за да е продавачка повече не и е нужно? Направо се самозабрявате с някои анализи!

Онова за снимките с очила е вярно! Хора, снимайте се със слънчеви очила и ще сте вечно красиви.

Ами, очевидно на 36 години не е преводач, не изнася концерти с цигулка, няма изложби и има средно образование. Продавачка може да ти е професия преди и по време на следването ти, както и в период, в който вече си се реализирал, гледаш дете и нямаш възможност в момента да работиш друго. Но можеш да го работиш... другото, за което си учил (с диплома или не).
Къде е очевидно? Кой ти каза че не ги прави тия неща? Защото не са ти съобщили лично на теб че ги прави значи е напълно сигурно, че не ги прави? Начи света е пълен с лекари, ядрени физици и научни работници и целия свят е учен, а тая Юлия си позволила да ми е тука някаква си продавачка на цели 36 години? Въобще осъзнаваш ли какви глупости пишеш?!
Тия смешници психо терапевти, гещали и звездобройци с по 2-3 измислени дипломи като я вършат тая "работа" много добре ли я свършиха!? Как не ви е ясно, че да си кадърен в работата си, няма нищо общо колко дипломи си натрупал.

# 590
Юлия работи в магазин Нардис. Пише го и на престилката, с която е на снимката по-назад. Предлагат различни марки декоративна козметика. Предполага се,че за да работи това има завършен курс за грим. Не би трябвало да е неудачница без висше образование.

# 591
То и за спорта се изисква да понаучиш това-онова Simple Smile

# 592
  • Тра-ла-ла
Интересно дали всички, които плюят по по-обикновените и нископлатени професии...си го позволяват и на живо пред самите хора Whistling Или просто ги поглеждат високомерно и гледат бързо да избягат, че да не ги хване по въздушно-капков път Mr. Green

# 593
  • София
VickyTaylor Не съдя никого, изказвам мнение. Не говоря за това да имаш диплома, а да имаш способности и знания. А ако имаш такива, няма да те устройва посредствеността. И не въпросът "какво ще кажат другите", а ти да си удовлетворен, че си постигнал нещо. И спирам с темата, че не ми се обяснява повече. Кой разбрал - разбрал.
Jelly Bean, точно за дипломи не говоря.

# 594
Не съм писала, че стари и болни хора гледат котки. Писах, че и такива гледат и котката е полезно животинче. Дори аз мислех да взимам котка, защото исках много персийка -дори на котешко изложение ходих и се договорих за една, а и защото имам болен човек в къщата. Но те са...принцеси просто.
За образованието, може да искаш да учиш нещо, което те влече и искаш да се развиеш в тази сфера. След определена възраст обаче трябва да решиш и да получиш и други възможности и знания, дори и да са практически. Не е само до образование средно или висше, има доста курсове, специализации и т.н. За хоби да не говорим, това е за удоволствие.
И защо да е точно висшист. С удоволствие бих се взела за един главен готвач примерно. Ми хем ще готви, хем пари какви изкарва да не говорим...който има мъж готвач да каже (при това не в голям и реномиран ресторант) Те да не са висшисти?
Но при мацката има друго. Тя е малко тип Василена (така на пръв прочит ми се вижда) Също инвестира, ама уж чрез фитнес)) За друго не мисли.

# 595
  • София

И не само старите и болни хора гледат домашни любимци. На 31 съм и от 10 години имам две котки Wink
И аз имам котка от 5 години. Много сме, силни сме 😂

Изводът ми от днешния епизод и темата е, че е  куул да си фолк певачка по кръчмите, но ако си изкарваш заплатата като продавачка си дъно. А като добавим и котка в картинката, става ПРИ-КАЗ-КА.

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 08:44 от malina_smile

# 596
Обогатяването може да е лично, не професионално. Работя в научната сфера, развивам се там, но имам интереси, тотално различни от професионалното ми направление и не вадя пари от тях. Предишното ми гадже се дразнеше на желанието ми да се занимавам с наука. Всеки има различни разбирания. Важното е човек да се чувства щастлив с това, което прави. Според мен това е ключът за успеха.

аха, 2 котки!  А мъж имаш ли ?

# 597
  • Terra incognita
Всеки човек, като отделен индивид, има различни потребности от нашите. И мисля, че точно това трябва да се уважи. Може би тя се вълнува от грим? Не сме видели всичко.
А да ти кажа ли колко посредствени висшисти познавам, без грам амбиция и обща култура? Ама нали са хора на някого, та " се развиват".

# 598
ау, 2 котки!  А мъж имаш ли ?

Да Локумче, имам си. А ти?

# 599
Седях да чакам промото за утре, пък то нищо. Ивана си загубила халката в тъмното в Добрич.

Общи условия

Активация на акаунт