В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 791
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
За количка и ние се спряхме на Cybex Balios S. Много маневрена и лесна за употреба ни се струва.

Първият запис на тонове на мен ми пуснаха в 28 седмица.

# 406

Edna ти ня каква количка си се спряла? Аз си харесах Cybex Balios S, кошницата я взех, както и изофикс базата пак на Cybex. Има адаптори, отделно се закупуват в случая, към 80-90 лв. са. Сега чакам някакво намаление на количката да хвана по идните празници

Благодаря за разясненията.
Аз последно разглеждах точно Cybex, но ми харесват основно на външен вид, още не мога да се ориентирам какви са разликите между различните им модели.
Има и една марка Hauck, които като цени са сравнително по-ниски, някои с отзиви за тях?

Брат ми беше с количка Hauck преди 18 години 😃 Беше невероятна за тогава. Сега тръгнах да си търся и аз такава, но почти ги няма (във Варна), а онлайн не искам да поръчвам. От един магазин ми казаха, че след като им се продадат 1-2та модела, няма повече да ги внасят, явно не са много търсени. Вече обаче естествено има много голямо разнообразие и май съм си харесала много една на Noordi, 3 in 1. Някой да има опит с тях?

На всички момичета стискам много палци и пращам позитивна енергия всичко да е наред 🙏❤

# 407
Късно се включвам, но желая от сърце на всички майчета късмет и максимално всичко да мине по план ❤

Исках да кажа относно поста по-долу за сърцебиенето и “качватето на пулса в гърлото” - това много прилича на недостиг на магнезий! Проверете със следящия, но според мен може да пиете профилактично по 3х1т Магнерот, поне час далече от хранене с млечни продукти, заради калция.
Стискам и аз палци всички да издържим, и ние и бебчетата, възможно най-близо до термин Hug

И аз имам сърцебиене от време на време. Понякога като си легна си усещам сърцето много силно и учестено. През деня на моменти също, все едно работи по-тежко или някак към гърлото го усещам.
Доколкото знам в някаква степен е нормално с напредване на бременността, защото самото сърце се натоварва повече. Все пак и мен ме притеснява и може би при възможност ще трябва да отида на кардиолог.

# 408
Тоновете и при мен започнаха в 27+, и следващата седмица в 30+ трябва да ходя пак.
А да ви питам забелязахте ли изведнъж да сте започнали да качвате рязко след като започна 7мия месец? Аз допреди я кача 100тина грама на седмица, я не (бях качила само 3.5 кг за първите 6 месеца). Сега обаче изведнъж почнах да качвам по близо кило на седмица (700-800 гр). На следващата среща с АГ-то ще го питам нормално ли е, че взех да се притеснявам и аз да не е диабет или знам ли какво. Иначе нито ям повече, нито се движа по-малко, общо взето ежедневието ми е същото.

# 409
А, относно желязото - моето се оказа ниско, наред с Вит. В12, но в норма, док изписа Сорбифер 2х1т за месец и 5 инжекции с Вит. Б през 3 дни. Обясниха ми, че Вит. Б12 участва изключително важно в усмояването на желязото и ако е нисък, приемайки допълнително желязо, ще се изчерпа и после няма как то да се усвои. От друга страна, има големи съмнения при лекарите до колко се усвоява Вит. на таблетки, затова предписват мускулно. Обяснявам, защото аз самата се стреснах доста от предписанието, докато не ми обясниха.

Предишния преглед ми беше преди 3 седмици, следващия след седмица - т.е. в края на 29та седмица, надявам се да ми измерят вече тоновете...

# 410
  • Пловдив/София
Аз помня от предната бременност, че както се успокоявах колко малко съм качила, последните месеци (от седми) стана някакъв бум, 8 кила някъде...Нормално е към края да се качва повече, но не пречи да питаш и да провериш захар.
Аз се притеснявам още от малкия корем (нали и за изоставане говори едното АГ), искам вече да е голям, пък нека ми пречи :Д
Но поне не качвам много и ям спокойно сладко (до следващите кръвни, да видим захарта...)

# 411
Аз и да ям, и да не ям сладко, все си качвам... Всички казват, че се наддава най-много последните месеци, но при мен тенденцията е че всеки месец качвам горе - долу по равно. Не, че е успокоение.

# 412
Кураж момичета, повечето мина, малко остана. 🤗
Мен доктора ме вика на запис на тоновете към 32-33 седмица. Иначе бебо е седалищно още(30 г.с. съм) и много се надявам да обърне до края.
Аз първите 3 месеца качих повечето кг(забременях 52) и сега в седмия не толкова, но то има време.
За количката- купихме Куини зап флекс плюс, с четири гуми и столчето  макси кози, което става за нея с адапторите.
Една, не всички столчета и адаптори стават за всички колички. Като си избереш количка, трябва да видиш кои столчета стават за нея.

# 413
Тъкмо си викам всичко си върви в норма, дебелея с нормални темпове... ама тая информация ме обезпокои... Не искам 8 кила за последните 3 месеца... то сега тежи пък незнам

# 414
Момичета, след третата фетална разбрах, че шийката е 10мм.. в 30 г.с съм, стискайте ми палци, защото доста се притесних ...Ако има и други лежащи, ще се радвам да споделим опит Heart

# 415
Предния път ме викаха за тонове вече в девети месец. Всяка седмица ходех. Сега ми ги слушат на всяка ЖК само, нищо допълнително. Днес иначе бях последно на работа. Пуснах си 12дни отпуск и после съм в болничен. Почвам да ходя на училищата за бременни.

# 416
И аз почнах да се притеснявам, че в 29гс съм вече 12кг отгоре. В началото качвах малко, бавно и постепенно, а сега за 1 месец съм качила 4кг.
На тонове не съм ходила до сега, и няма да има скоро, че следващата ми ЖК е чак след месец.

# 417
Супер! Нека да се чуват само положителни новини!
Аз също получавам контракции предимно като съм в легнало положение и то по гръб. Понякога когато е по активно бебето също. Друго което не съм знаела с първата ми бременност беше за милването на корема, което съм забелязала, че всяка бременна прави. Е като бях в болницата и една сестра ме видя, ми се скара и каза да не го правя, защото също предизвиква контракции и наистина установих, че е вярно. Като се прибере таткото и ме помилва по корема и се втвърдява, за това сега си слага раката без да я движи наляво и на дясно.
За лежането се свиква, аз се депресирах малко първата седмица, но си намерих занимания. Лежах стриктно един месец, сега ми позволиха да се разхождам без големи натоварвания, на последната консултация шийката ми е 2,8 см.
Edna ти ня каква количка си се спряла? Аз си харесах Cybex Balios S, кошницата я взех, както и изофикс базата пак на Cybex. Има адаптори, отделно се закупуват в случая, към 80-90 лв. са. Сега чакам някакво намаление на количката да хвана по идните празници

Аз редовно си го галя корема..

# 418
  • София
На мен АГ-то ми каза, че от 34г.с. ще започваме с тоновете.
При мен едната маточна артерия е с нарушен кръвоток, но слава Богу бебето се развива нормално.
Важно е да сме позитивно настроени и всичко ще бъде наред! Хубави и спокойни празници, мамчета!

# 419
Някоя мама с отзиви за шишенцата Томи Типи с антиколик система,ефективни ли са наистина колкото ги хвалят...?

Общи условия

Активация на акаунт