На море в Гърция 2019 - II

• 55 798
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Виж и табличката на 1 стр., но така на око към 45 евро в посока може би. Има 1-2 нови, които не съм плащала Simple Smile
Ще очакваме разкази и снимки с интерес, Пелопонес е прекрасно място, а вие имате и достатъчно време.

# 211
  • София
Да споделя нещо и аз, защо избирам Гърция пред България, въпреки, че много обичам нашите красоти. Пресен пример от преди малко. Днес отседнахме в Огняново, хотела много го харесвам, но ресторанта им е пълна скръб. Пържола с гъбен сос - някакво подобие на препечено почти до изгоряло месо с някакъв сос, и пет - шест резенчета гъби от буркан, пъстърва, която съпруга ми чака почти час, също препечена почти до изгоряло, с дъх, и всичко това поднесено с гарнитура пържени картофи, пържени в мазнина от ерата на Хан Крум. Музикален фон чалга, блеещ сервитьор. Цена за двете порции 15 евро. Е как пък веднъж в Гърция не ми сервираха кофти, стара храна. За същите пари, или малко повече получавам винаги прясна, вкусна храна в доста по - обилно количество. Ами докато нашите псевдо ресторантьори и псевдо хотелиери, не се научат как се посрещат туристи, нямат шанс да ми вземат парите!
Утре смятам да оставя някое и друго евро на гърците, вместо тук. Съжалявам, но това е положението, не заслужават парите ми.

# 212
Виж и табличката на 1 стр., но така на око към 45 евро в посока може би. Има 1-2 нови, които не съм плащала Simple Smile
Ще очакваме разкази и снимки с интерес, Пелопонес е прекрасно място, а вие имате и достатъчно време.
Благодаря! С радост ще споделя,нямаме търпение вече.
Аз смятах по първата страничка,обаче някой беше писал,че има новооткрити постове, та затова попитах ако някой прясно е минавал да сподели.

# 213
Здравейте! С мъжът ми ще успеем да си откраднем 2 или 3нощуви в периода 17-20май без децата, а това не се е случвало  отдавна. Иска ни се да посетим Гърция, но се чудим къде... От Северна България сме и не ни се пътува твърде дълго, а и нямаме това време. Идеята ни е ако имаме късмет с времето да отседнем в хотел с изглед море,  хубав плаж в близост, да е в населено място в което да има какво да се види и да се хапне вкусна храна. Искам да ви помоля за идеи и места, така че да оползотворим тези дни на макс. Благодаря ви предварително!

# 214
Аз новооткрити диодия между Атина и Каламата не видях, обаче съм с чип и изобщо не обръщам внимание на точните суми, само зареждам пари в него когато изпише, че има малка наличност.

Снимките са отстрани на пещерата Дирос и Агио Никола. Съжалявам, че не направих и от Ступа и Кардамили, но аз и не обичам много да снимам. Съжалявам и, че не остана време да слезем до Тенаро, обаче така имам повод пак да отида на Мани.

# 215
  • София
На Тенаро вчера щеше да ни отвее вятърът. Добре че оставихме кучето в кемпера. Щеше да се вее като знаме.
Днес вече няма такъв вятър.

# 216
Здравейте. Чета ви от доста време ( от миналата пролет). От няколко години почиваме в Гърция, били сме два пъти на Тасос, на Ситония  - Акти Солоникю, в Ханиоти, Касандра и Керамоти . Тази година пак сме на Ситония, в Сикия и по - точно в Студиа Рула на плаж Валти. Има ли някой, ходил на този плаж, в тези студиа? Как са плажовете в района на Сикия? Четох доста, но искам и вашето мнение. От 20 юни сме там, с деца на 9 г. и 3 г.

# 217
  • София
Разширяват пътя от Каламата към Ареополи. Сериозна работа вършат

# 218
в Сикия и по - точно в Студиа Рула на плаж Валти. Има ли някой, ходил на този плаж, в тези студиа? Как са плажовете в района на Сикия? Четох доста, но искам и вашето мнение. От 20 юни сме там, с деца на 9 г. и 3 г.
Рула са доста семпли студиа, сигурно сте ги избрали заради добра цена. Не съм отсядала там, но Валти е просторен, спокоен плаж близо до голямата Паралия Сикия (където е съвсем спокойно и даже пусто). Поне беше преди няколко години, сега виждам на снимките в гугъл и шезлонги, че има доста чадъри. Понякога е ветровито, както и на съседното Сарти. Южно от Паралията са по-хубавите и закътани заливи - Криарици, Климатария, Пигадаки, които обаче се претъпкват често г*з до г*з, защото са мънички. От 20 юни може би ще са ОК.  Таверната 5 стъпки в пясъка е добра.

# 219
в Сикия и по - точно в Студиа Рула на плаж Валти. Има ли някой, ходил на този плаж, в тези студиа? Как са плажовете в района на Сикия? Четох доста, но искам и вашето мнение. От 20 юни сме там, с деца на 9 г. и 3 г.
Рула са доста семпли студиа, сигурно сте ги избрали заради добра цена. Не съм отсядала там, но Валти е просторен, спокоен плаж близо до голямата Паралия Сикия (където е съвсем спокойно и даже пусто). Поне беше преди няколко години, сега виждам на снимките в гугъл и шезлонги, че има доста чадъри. Понякога е ветровито, както и на съседното Сарти. Южно от Паралията са по-хубавите и закътани заливи - Криарици, Климатария, Пигадаки, които обаче се претъпкват често г*з до г*з, защото са мънички. От 20 юни може би ще са ОК.  Таверната 5 стъпки в пясъка е добра.
Благодаря за отговора. Тази година много трудно намерихме това, което искаме. Не харесвам големите хотели, блъсканицата.... Предпочитам семейни хотели или къщи, с двор за децата, барбекю и място, където вечер да седнем на спокойствие, а децата да играят, докато хапваме и пием по бира. А, и плажът да е близо! На обяд сядаме в таверна, но вечер - рядко, защото децата скучаят. И така.... още януари започна едно търсене на място, което да покрива изискванията, пратих сигурно 40 - 50 запитвания, основно за Ситония и Тасос, навсякъде заето за желаните дати. А сме 2 семейства с деца, искаме апартаментите да са един до друг, абе много изисквания, много нещо, хаха. Та някъде средата на февруари открих тези студиа (вече бях отчаяна), имаха и свободни апартаменти и така. Цената ме изненада приятно - 60 евро на вечер.

# 220
  • София
Здравейте момичета, попаднах на чудесни места за настаняване при пътуването си в Гърция и бързам да ги споделя с вас. Направихме едно кръгче - Солун - Метеора - Олимпийска Ривиера - Солун.  
  Пътуваме с куче и за мен винаги е трудно да намеря подходящо място за настаняване, без да се правят допълнителни договорки със собствениците - най - крайни са тези, които искат кучето да нощува навън, или да го нося на ръце, за да не стъпва на тревата пред къщата например. Този път бях настроена отново за дълго търсене и предварителни уговорки с хазяите. За мое щастие някак си нацелих от първия път.
 За отправна точка избрах Теопетра, защото е съвсем близо до манастирите и в същото време достатъчно спокойно, за да си починем. Посрещна ни усмихната дама, настани ни в каменна къща, в която беше пипнат и най-малкият детайл. Красиво декориран двор, с обособени кътове за отдих, прекрасна тревичка и абсолютно спокойствие. Къщата се намира в подножието на голяма скала, която вечер се осветява и е невероятно красива. Намира се на около 2 км от манастирите. Нямам думи, да опиша начина, по който ме накараха да се почувствам тези хора. Посрещнаха ни в стаята с малки патрончета узо и две червени яйца + табла с кафета, топъл шоколад, сладкиши, различни видове сладко. В шкафчето са оставили табла и шах, както и различни настолни игри, завивките се затоплят, защото вечер си става хладно в планината. След като се разходихме из манастирите, се прибрахме надвечер и на свечеряване хората запалиха огън, подредиха столчетата в кръг и ни поканиха да се насладим на вечерта. Може би съм имала нужда от подобна романтика, но наистина ме очароваха. Препоръчвам горещо. До сега свързвах Гърция единствено с плаж, това пътуване ме накара да я преоткрия.
https://www.facebook.com/pg/Θεοπετ … ref=page_internal   
Не знам защо не е активна страницата, при мен се отваря, ако не е активен линкът можете да напишете Θεοπετρα в търсачката, така трябва да стане.

ето ги и в booking   https://www.booking.com/hotel/gr/theopetra.en-gb.html?aid=304142 … iw_title#tab-main

Втората ми препоръка е за Солун. Апартаментът, в който се настанихме ме изненадаха с предварителните си въпроси. Колко е голямо кучето, за да му подготвят легло, нуждаем ли се от храна и играчки за него. Оставиха ме без думи ... Апартаментът се намира в прекрасна стара сграда. Чудесно декорирани апартаменти, високи тавани, чисто, просторно и с всякакви удобства. Намира се точно до Римския форум. Близо е до всичко. Когато пристигнахме, ни очакваше подарък за кучето - лакомства и козметика в банята, както за нас, така и за него. Чехли, халати, удобен матрак и възглавници - обслужване, с което малко хотели биха се похвалили. Ако ви се отдаде възможност и особено ако сте с домашен любимец, не пропускайте Wink) https://www.facebook.com/Gatto-Perso-644300692386222/
http://www.gattoperso.gr/en/

И сега един въпрос от мен, попаднах на брошура от този магазин, но не ни остана време да го посетим https://www.themart.gr . Някой има ли представа дали ми трябва специална карта, за да пазарувам в него. Имаше доста добри цени на сирене фета и зехтин в брошурата. Прилича ми на Метро, но като гледам не е Метро. Ако някой е ходил, нека сподели Wink

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 00:10 от tyntyrymyntyry

# 221
Тинтири-минтири, много приятен пост! И приятно прекарване, явно Simple Smile (но линкът към Теопетра във фб не работи)

Ето и по-представителните плажове в Мани, че напоследък стана популярна дестинация в темата. На гръцки е, ама и гугъл транслейт работи.
https://www.gargalianoionline.gr/%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7-20-%CF … 5yuRqU69UeUEWfiQ8

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 22:02 от Параход

# 222
  • София
Това трябваше да го споделиш преди седмица.
Но на половината места сме били. Отбелязвам си останалите за следващия път.

Хиляди благодарности от нас.

# 223
Как ме радват такива постове!

The Mart е магазин за търговци, не се пазарува свободно в него. Възможно е цените в каталога да са без ДДС, а то си е доста солено тук.

# 224
  • София
Здравейте, за първи път ще ходим в Гърция.Резервирахме си вила в Теологос, на Тасос.С 2 големи деца сме.Как са плажовете наблизо? Явно ще се ходи с кола- до най- близкия плаж е 5.7 км.Мен ми се иска да си ходя  пеша, но на Халкидики нищо не ни хареса.Искаме и да има кухня, за да си приготвяме храна.Ако имате нещо изпитано, ще съм благодарна.Става въпрос от 8 юли 7 нощувки

Общи условия

Активация на акаунт