На море в Гърция 2019 - II

• 55 677
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Зависи каква риба поръчвате, от пресните диви риби на килограм може да бъде над предвидената сума. За гавроси, пипало октопод и т.н. на фиксирана цена, предвиденият бюджет е повече от добър.

С мъжа ми обикновено обядваме калмар/пипала октопод, на цена 9-13/14 евро порцията и по една салата, алкохол не консумираме, та се вместваме в 30-40 евро.

# 76
ще се справите
рибите на знам, салатата е около 5-6 евро, безалкохолно и кафе около 2 евро

# 77

Без да знам, точно къде ще бъдете, но така описано дори ще ви бъдат много. Ето примерни цени:
-гръцка салата - 6-8 евро
- фрапе 2,5-4 евро
- порция риба ( ципура, лврак) - 12-14 евро
- порция дребна риба ( гаврос) - 6-7 евро
- порция готвени ястия - 6-8евро.

# 78
Предостатъчни са!
От това в кой край на Гърция ще почивате, зависи колко ще ви останат (в Крит например фрапето и фрешът от портокал са по 1-1.5 евро, по плажните барове на Халкидики и някои острови - 4-5 евро), но общо е това, което са ти казали вече. Навсякъде ще стигнат без притеснение.
За закуска печивата са по 1-2 евро, хлябът е превъзходен и нищо общо с тукашния.
Скъпите риби на килограм от сорта на лаврак, фагри, барбун могат да достигнат 30-40 евро за по-голяма порция на някои места, но това е рядкост и едва ли ще ядете всеки ден такива.
Като правило обаче, 30-40 са достатъчни за обилно нахранване на двама, че и на трима (ние сме толкова).

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 13:38 от Параход

# 79
  • софия
Освен това, храната е толкова истинска и вкусна, че ако веднъж на ден се седне да се яде, след това не остава време да огладнееш стабилно и е достатъчно нещо малко. Поне при нас е така. Или обядваме, или вечеряме в таверна. Апсурд е и двете ни хранения да са там. Но трима не можем да се вместим в бюджета на Параход, защото пием каничка вино и/или бира.

# 80
  • Пазарджик
Здравейте момичета. Интересува ме някой бил ли е в Kriopigi Hotel, Касандра. Добри ли са условията и олинклузива. Искаме да почиваме с дете на 2 год.

# 81
Здравейте,
Интересувам се някоя от вас ходила ли е на Крит или Миконос , но в хотел поне със закуска и вечеря, за предпочитане All-inclusive . За Миконос не държим да е на някаква супер локация. Единствено да има плаж към хотела. Ще съм в напреднала бременност и няма да обикаляме.

# 82
AlexM1590,
кога възнамеряваш да пътуваш? От UK предполагам искате с директен полет и затова си избрала точно тези острови?
На Миконос съм била баш в 6-ия месец на бременноста, ама със самолет до Атина и кораб Simple Smile Не беше весело плаването на връщане! Според мен на Крит възможностите са много повече за това, което търсиш, най-малкото заради размерите на острова и доста по-кротките цени.

Иначе и твоето, и предното питане по отношение на хотелите с изхранване са по-скоро за тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1024434.210
Не е много активна за съжаление, но тук повечето почиващи са (сме) на волна програма и не можем да ви бъдем много полезни!

# 83
Момичета,

На нас ще ни е първо ходене в Гърция с две много малки деца и искахме да е максимално близо до България. Можете ли да ми препоръчате място?

Благодаря!!!

# 84
Най-близо до София са Аспровалта, Ставрос, Офринио, Неа Ираклица, Неа Перамос - на около 300 км.
Ако сте от Пловдив или югоизточна България  - има и по-близо.

# 85
Най-близо до София са Аспровалта, Ставрос, Офринио, Неа Ираклица, Неа Перамос - на около 300 км.

Ох, много благодаря за бързия отговор!
Има ли някое от тези места, което да е по- препоръчително.
Не е въпроса за +- 2часа кола ( пътуваме от Сф).
Благодаря отново!!!

# 86

Благодаря отново!!!
Ако искате Гърция да ви остане в сърцето нито едно от тези места не е препоръчително

# 87

Благодаря отново!!!
Ако искате Гърция да ви остане в сърцето нито едно от тези места не е препоръчително

Принципно е така - колкото по-далеч, толкова по-хубаво е. Поне това е и нашето разбиране, въпреки че последните години явно това е и разбирането на доста Българи и Сърби.

Както и да е, Eli.......... , много зависи какво място търсите и кога сте планирали почивката си - пясъчни плажове ли ( склонни ли сте да обикаляте с кола до плажовете или предпочитате да ви бъдат в градчето/хотела), остров ли, полуостров ли, оживено място със забавления за децата или по-спокойно селце за лежерна почивка.... Има доста места в северна Гърция, но отново трябва да помислите какво точно търсите, за да може да получите по-конкретни отговори.

# 88
  • София
Eli ако искате да се на различно море от нашето черноморие, не отивайте на по-долу изброените.
Ако сте от Пловдив или югоизточна България  - има и по-близо.

Като за първо посещение по-добре заложете на някой от ръкавите.

# 89
  • Там където
Eli, наистина както са казали момичетата, близките дестинации никак не остават в сърцето с добри спомени  Simple Smile Преди 10-12 години не беше така, но сега целия Балкански полуостров е в северна Гърция ... Иначе е добре за първи път да пробвате Ситония - средния ръкав на Халкидики. Била съм там и през юни и през септември - добре е. Има доста от съседите, ама е почти спокойно и много тихо. Има къде да се скрие човек. Може да отскочите до малкото островче Амулияни, аз през юни не видях голяма навалица. Фериботът е от Трипити.

Общи условия

Активация на акаунт