На море в Гърция 2019 - II

• 55 750
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Предстои ми 5 дневен престой с малко дете в Атина, но не откривам тема.
Дали е пълно с бежанци като в Солун? Кои места да избягвам? Препоръчайте ми хотел, цената е без значение, по-важно за мен е да е на пешеходно разстояние от център и забележителности.

# 106
Атина е прекрасен град, според мен не е препълнен с бежанци..Ние отседнахме в центъра,  близо до парламента, площад Синтагма..в района на търговската улица Ерму (нещо като Витошка). За разходки  оттам е супер - близо и до Акропола, и до малките пазарчета в преките, Плака, арката на Адриан, парка..Бяхме взели апартамент на улица Аполонос, която е съвсем близо и до друга много оживена улица - Митрополеос. Два пъти съм отсядала в този район, супер е. Последно бяхме с детето (5г) през октомври. Малката се разби от ходене с кеф..

# 107
Дали е пълно с бежанци като в Солун?
В Солун няма бежанци, откъде дойде този слух, че е пълно?

# 108
  • София
От лагера в Индомени вероятно, но в Солун няма. И в Атина не видях, освен в района на Омония, ама там няма какво да прави жената.

# 109
Идомени е почти на 100 км от Солун, доста по-близо е лагерът в Диавата. Но така или иначе твърдението не отговаря на истината и затова се зачудих какво точно пита съфорумката. Ако е къде да се настани в центъра на Атина, близо до забележителностите - то вече е получила отговор.
Иначе за големи градове като Атина и Солун (а и такива извън Гърция), особено за настаняване с деца, аз лично предпочитам апартаменти от airbnb - много по-комфортно настаняване на много по-добра цена.

# 110
През септември бях в Солун и беше пълно с бежанци и просяци. Буквално неузнаваем беше. Пред хотел Македония в градинката бяха налягали върху кашони. И нямам предвид 5-6 просяци, над 100 човека. Отвратителна гледка и смрад. Имаше и засилено полицейско присъствие, но беше много неприятно. Затова попитах за Атина, за да съм подготвена.

# 111
Хм, в такъв случай вероятно и в Атина ще ти пречат.
2-3 пъти сме били в Солун от въпросния септември насам, а от началото на бежанската криза повече, има доста боклуци в града (като отпадъци, не като определение за хора), но засилено полицейско присъствие и подобни картини не сме виждали. Допускам, че може да е било нещо инцидентно, но все пак не мога да поставя под съмнение личните ти наблюдения.

# 112
През семтември проблемът в Солун беше инцидентен и е решен.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/migranti-napraviha-improviziran … er-v-solun-146419
В началото на този месец имаше пак вълнения в близкия лагер, но проблемът също се тушира.
В Атина има повече мигранти, но те са на определени места концентрирани.
Ако в Солун се види някъде в момента, е инцидентно.

# 113
Благодаря за отговорите!
Моите ангажименти ще
са[[video][/video]img]//cdn.bg-mamma.com/lT7o/tpM8J.jpg[/img]
Ако имате впечатления за района, моля споделете. Мисля хотел да резервирам на центъра и да ползвам метро.

# 114
Какво толкова се страхувате от мигрантите. Те хоре не ядат, нито проблеми създават.
Гледате някакъв репортаж и край, пълно било. По-скоро трябва да ви притеснява ширещата се наркомания в центъра на Атина и Солун, отколкото бежанците, които бягат от бомбите.

Отседнете в Шератон, там е най-хубаво, а и не е далече от Синтагма, един парк ги дели.

# 115
Ако бяха жени и деца или семейства бягащи от бомбите, нямаше да ме е страх. В Солун през септември бяха само млади мъже, арогантни и враждебни. След изнасилванията в Германия и Италия и то точно от бежанци, изпитвам истински ужас да съм сама с дете в район с бежанци. Надявам се в Атина действително да е спокойно. Ще погледна Шератон, благодаря.
Какво толкова се страхувате от мигрантите. Те хоре не ядат, нито проблеми създават.
Гледате някакъв репортаж и край, пълно било. По-скоро трябва да ви притеснява ширещата се наркомания в центъра на Атина и Солун, отколкото бежанците, които бягат от бомбите.

Отседнете в Шератон, там е най-хубаво, а и не е далече от Синтагма, един парк ги дели.

# 116
  • MJF
Момичета,
Чета темите редовно, но въпреки това имам нужда от помощ.
Опита ми в Гърция не е много голям. Били сме в Солун, Кавала, Керамоти, Неа Перамос, Неа Ираклица, Метеора, Лефкада и  в Кефалония само от дневния круиз.
Тези места сме ги посещавали май, юни и септември. Всяка година ходим на море в началото на август, тъй като съм рожденичка, а и тогава затваряме обектите ни. Традиция ни е. Това беше и единствения период, в който посещавахме нашето море, но сме крайно разочаровани и се зарекохме, че 2018 беше за последен път.
Знам, че ще е горещо и натоварено, но сме решили да изследваме Ситония, въпреки че може да е пренаселено. Отлагаме отдавна и сме се насочили към Сарти или Никити. Проблемът е, че не познавам местата изобщо и ми е трудно да се ориентирам за настаняване и за градче. Иска ни се да е малко тип селце, по-непретенциозно, в което има хубав пясъчен плаж и най-вече вкусни таверни за вечеря. С автомобил сме и ще посетим и околните, но да не пътуваме всеки ден.
Привлече погледа ми Villa Marina в Никити. Някой отсядал ли е там, можете ли да ми дадете препоръки като цяло за Ситония?

# 117
  • София
Аз лично бих заложила на Никити. Сарти нещо не е моето място, въпреки че плажът там е по - хубав, сравнено с този на Никити. Това, разбира се е моето впечатление. Така или иначе и на двете места през Август лудницата ще е пълна. За вилата не мога да дам мнение, виждам, че е до пристанището, което не е лошо като локация. Но и двете са оживени градчета, не са тип селце

# 118
Никити в сезон е сериозна гмеж. По тази причина бих избягвала места със струпване на народ, особено вечерните часове. Такъв район е крайбрежната в частта на пристанището и по-нагоре до към Арсанас. Това са ми впечатления от ходения няколко пъти, последното през 2017 г.  за кратко.

# 119
  • MJF
Благодаря.
Ако изключа Никити, кое място бихте ми препоръчали на Ситония, което поне малко да отговаря на това, което търсим?

Общи условия

Активация на акаунт