На море в Гърция 2019 - II

• 55 728
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, моля за вашите препоръки. Търся хубаво местенце в Гърция, което да е сравнително близо до България. Ще бъдем само за 3нощувки и не ми се иска да пътуваме много. Мислех си за нещо около Кавала, но всеки, който е бил казва, че не става. Може ли да ме насочите.
Благодаря Ви.
П. П. За средата на юли

# 121
  • София
χριστος ανεστη

Отсреща е Кефалония.

# 122

Относно горното питане:
Познати ходиха миналата година в Палио - вилна зона до Кавала, има и редовна автобусна линия между двете селища. Бяха в апартамент с невероятна гледка към залива, на много сносна цена, наеха го чрез airbnb. Плажът е син флаг. Стръмно е мястото, че е на хълм. Да се има предвид, че в жегите ще трябва да се катери, ако наемете нещо на по-високо. Simple Smile
Ето повече: На море в Гърция - Палио

# 123
  • софия
По горе имаше пост за вила в Паралия Орофино-това ще ни е първо море в Гърция, запазихме 6 нощувки от 01.09.

# 124
  • София
Благодаря.
Ако изключа Никити, кое място бихте ми препоръчали на Ситония, което поне малко да отговаря на това, което търсим?
Може да поразгледаш Торони, доста хора тук го харесват. На мен не ми допадна особено, но общо взето е по-малко спрямо Никити. Порто Куфо също, още по-малко, има хубави таверни. Ние в последните години отсядаме около Ормос Панагиас, но там кръчмите не стават и самото селце е съвсем ню-ню и няма почти нищо. Поне според мен. Така или иначе през Август навсякъде по Ситония ще е претъкпкано. Ако избягвате тълпите, може да погледнеш и Паралия Сикия. Неос Мармарас е приятно градче също, но ще е лудница като в Никити и Сарти, а и е с доста стръмни улици.

# 125
Привлече погледа ми Villa Marina в Никити. Някой отсядал ли е там, можете ли да ми дадете препоръки като цяло за Ситония?

Здравей. Момичетата вече са ти казали за Никити по това време, но според мен навсякъде е така в този период.
Специално вилата, която показваш е малко след края на пристанището, тълпите обикновено не стигат до там, защото крайбрежната алея стига до началото на пристанището. Хотелчето е с много хубав двор, стаите са сигурно малко теснички. Има големи и хубави тераси с чудесен изглед. Отсядали сме в близост.

# 126
Благодаря.
Ако изключа Никити, кое място бихте ми препоръчали на Ситония, което поне малко да отговаря на това, което търсим?

Принципно Никити е ок. Плажът му е компромисен, но за 2-3 часа става. Но.... в частта доста след Арсанас на юг.  Освен това там вечер дори и на първа линия е значително по-тихо от централната алея и пристанището, където има барове като Remezzo. Ако не държите на гледка море, бих препоръчала да погледнете и втора линия, където шума от автомобилите по крайбрежното шосе го няма. От Никити на юг има няколко плажа на малко километри и вероятно няма да се заседявате в Никити.

# 127
  • MJF
Благодаря ви!
Ще разгледам и околните споменати селца.
А за Никити имате ли препоръки за настаняване?

# 128
Христос Воскресе

# 129
По горе имаше пост за вила в Паралия Орофино-това ще ни е първо море в Гърция, запазихме 6 нощувки от 01.09.
И ние бяхме мин.година там, тази пак.Ходихме на разходки  Аспровалта на 25 км,Ставрос,Солун 60 км,да опознаем района и на плаж на Амолфи.

# 130
  • София
Вчера открих сезона на къпането в морето Simple Smile
Студено е, но меракът е по-силен.

# 131
Миналата година зимата беше мека и кратка за разлика от тази. Аз все още се ограничавам до слънчеви бани и поне месец няма да се престраша за водата.

Обиколих Мани, възхитена съм от Ступа и пещерата Дилос. За разходка ми хареса Гитио и Агио Никола. Стигнахме до Каламата, която също много харесвам. Жалко, че нямах много време, но другия път ще е за поне 3-4 дена за плаж в Ступа и по-лежерни обиколки на района.

# 132
  • София
Ние този път обикаляме западен Пелопонес.
Мани ще е следващия път. Там бяхме съвсем набързо преди две години.
Днес ще посетим древна Олимпия и после ще се насочим към Войдокиля за нощуване.

# 133
Благодаря ви!
Ще разгледам и околните споменати селца.
А за Никити имате ли препоръки за настаняване?

Да, ще ти напиша малко по-късно на лични няколко места Simple Smile

# 134
  • София
Здравейте, моля ви за съвет къде в гръцко за първи път на море. Вероятно е досадно питането ми, но ми писна детето всеки път да хваща вирус и на 3-тия ден да се прибираме с 40° и други "екстри". Не ми се иска да пътуваме много, а бюджета...в долната граница- 100 евро/ден за 2 възрастни и дете на 10. Държа на чист плаж, вкусна храна и тишина нощем (май като всички Wink ). Предварително Ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт