На море в Гърция 2019 - II

• 55 734
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
FugeeLa,
аз ти препоръчвам най-южната част на ръкава - Порто Куфо, Каламици и плажовете около Сикя (самото селище е във вътрешността, то не ви интересува, но Паралия Сикя и околните заливи има хотелчета, ресторанти, къмпинги). Там лудницата не е чак толкова голяма.

Deizy13,
зависи в коя част на сезона искате да почивате, и това целият бюджет ли е, или само за нощувките?

# 136
  • MJF
Благодаря ви!

# 137
  • София
Момичета, за пръв път ще бъдем на Крит,  Агиос Николаос. Може ли да препоръчате близък остров на Крит, до който можем да отидем с корабче да се разходим и разгледаме?

# 138
Здравейте, моля ви за съвет къде в гръцко за първи път на море. Вероятно е досадно питането ми, но ми писна детето всеки път да хваща вирус и на 3-тия ден да се прибираме с 40° и други "екстри". Не ми се иска да пътуваме много, а бюджета...в долната граница- 100 евро/ден за 2 възрастни и дете на 10. Държа на чист плаж, вкусна храна и тишина нощем (май като всички Wink ). Предварително Ви благодаря!
Дайте повече подробности: период през който търсите настаняване, самостоятелно изхранване или от хотела, на първа линия ли да е, на по-оживено или пък на тихо място?
100 евро бюджет само за нощувка на тримата ли е предвиден или и храната включвате ?

# 139
Благодаря ви!
Ще разгледам и околните споменати селца.
А за Никити имате ли препоръки за настаняване?

Да, ще ти напиша малко по-късно на лични няколко места Simple Smile
Аз бих ви препоръчала вила,,Хрисавги" в Никити

# 140
  • Варна
Не ми се иска да пътуваме много, а бюджета...в долната граница- 100 евро/ден за 2 възрастни и дете на 10. Държа на чист плаж, вкусна храна и тишина нощем (май като всички Wink ). Предварително Ви благодаря!
Тасос
Неа Ираклица
Тузла

# 141
А да попитам все пак. Каква е температурата на водата средата на юни?

# 142
  • Варна

https://drive.google.com/file/d/1JZzvlOKNFtCfzPW78ujYAwW1H3_KsyV … I7UjCca-nNW421Gt8
[/quote]
Аз не желая чужбинци да гласуват за моята страна. Горният пост ако не е спам, не знам кое е.
[/quote]

Как чужбинци , прабългарите какви са , дошли от на майната си , славяните  , куманите .....Банатските българи какви са , бесарабските , босилеградские.Аз работих 11 г. навънка , чужбинец ли бях , децата ми докато следваха там кви бяха ? .Сега всички като сме тука по българи ли сме?Братовчедка ми във Ванкувър каква е?

# 143
Записвам се и аз тук. Моето дете също хвана вируса миналата година виднага след като се прибрахме от морето. И беше ужас 1 седмица, висока температура,повръщане. Това ни беше първото море с нея.
Затова скоро тук на море няма да я водя.
Тази година за първи път ще ходим в Две семейства сме с две деца. Резервирахме за първата седмица на Август,Астровалта.
Много ми се искаше да не е през Август,но за съжаление по-рано ми е невъзможна отупска. Да,знам че в Гърция се ходи само юни и септември едва ли не и досега сто човека ме питаха защо ще ходя тогава. И чак се притесних. Дано не е наистина много топло.
Ще се радвам и на впечатления за Астловалта. Знам,че е много посещавана дистинация от българите. Избирахме между Неа Врастна и Астровалта.
Гледам сега,че не е далече от Кавала и Солун. И ще се радвам ако успеем да се разходим и до там,че в Солун отдавна не съм ходила. Има ли нещо специфично което трябва да знам относно ходенето с дете? Някакви полезни съвети да ми дадете.😊

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 09:28 от Мис Каролин Бингли

# 144
Извинявай, но не мога са се въздържа да не те коригирам - казват се Аспровалта и Неа Врасна. Не бих казала, че Солун и Кавала са супер наблизо, но ако си поставиш за цел, може да се отиде и до там. Аз все пак бих предпочела да мина през Нигрита, отколкото през Солун.

# 145
Извинявай, но не мога са се въздържа да не те коригирам - казват се Аспровалта и Неа Врасна. Не бих казала, че Солун и Кавала са супер наблизо, но ако си поставиш за цел, може да се отиде и до там. Аз все пак бих предпочела да мина през Нигрита, отколкото през Солун.
Така съм ги запомнила. Благодаря за поправката. Не ми се виждат много 80 км .

# 146
  • софия
... Да,знам че в Гърция се ходи само юни и септември едва ли не и досега сто човека ме питаха защо ще ходя тогава. И чак се притесних. Дано не е наистина много топло.
...
Това пък от къде на къде? Винаги ходим средата на юли-началото на август. Топло е, но е лято. Тук не е по-малко топло. Има климатици, от морето има бриз, можеш да се къпеш. Врели, некипели са приказки кога къде се ходи. Всеки ходи тогава, когато му харесва/може.
Юни и септември е по-нисък сезон и тогава цените са по-ниски, има по-малко хора, водата вече се е затоплила и е подходящо за плаж. Това са причини доста хора да предпочитат да ходят тогава, но няма правило кога да се ходи.

# 147
... Да,знам че в Гърция се ходи само юни и септември едва ли не и досега сто човека ме питаха защо ще ходя тогава. И чак се притесних. Дано не е наистина много топло.
...
Това пък от къде на къде? Винаги ходим средата на юли-началото на август. Топло е, но е лято. Тук не е по-малко топло. Има климатици, от морето има бриз, можеш да се къпеш. Врели, некипели са приказки кога къде се ходи. Всеки ходи тогава, когато му харесва/може.
Юни и септември е по-нисък сезон и тогава цените са по-ниски, има по-малко хора, водата вече се е затоплила и е подходящо за плаж. Това са причини доста хора да предпочитат да ходят тогава, но няма правило кога да се ходи.
Ами все ме гледат странно като кажа кога щи ходим. Било много топло. Там се ходело юни и септември.
На мен ми е все тая, но се притеснявам за децата. Ясно,че няма правило. Но просто все това повтарят. При нас нямаше разлика в цените-една и съща беше офертата за целия сезон, което много ме очуди в интерес на истината.

# 148
От Аспровалта и до Солун, и до Кавала е само магистрала, стига се много бързо, никакъв проблем няма да се отскочи. Каролин Бингли, ще бъде много натоварено в периода в тези градчета, сърби най-вече, но щом цената ти е ОК, а и си свикнала с нашето Черноморие, вероятно няма да ти пречи оживлението.
Иначе ако има климатик и сянка в стаята, няма за какво да те притесняват жегите.

# 149
  • Варна
Ами все ме гледат странно като кажа кога щи ходим. Било много топло. Там се ходело юни и септември.
На мен ми е все тая, но се притеснявам за децата. Ясно,че няма правило. Но просто все това повтарят. При нас нямаше разлика в цените-една и съща беше офертата за целия сезон, което много ме очуди в интерес на истината.
Хич не се притеснявай, Юли и Август са си топ сезона и е най-доброто време за море. Помисли, ако не беше така, щеше ли този период да е топ сезон? А след като е, има защо. Най-малкото рискът от лошо време за периода е минимален, спрямо рискът през ниския сезон. Всичко е по-добро през топ сезона, естествено това се отразява в цената, но не е задължително, зависи и от мястото. За мен идеалното време за почивка е може би от средата до края на Юли и потенциално началото на Август, морето вече се е стоплило, природата все още е зелена и не е изсъхнала много, и най-важното денят все още е дълъг и имаш много време за плаж, обиколки и други занимания. Едно е да имаш ден по 14-15 часа през Юли и друго деня да е 12 часа през Септември или 11 часа през Октомври. Вярно че по на юг летните дни са по-къси, но пак си има значителна разлика. Така че като дръпнеш чертата изводът е ясен.

Общи условия

Активация на акаунт