Американски колеж - шестнадесета тема

• 44 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Пиша от Тема 1 за АК и това се случва тенденциозно и ежегодно. Около изпита за АК тук се изсипват хора, които нямат поглед върху АК и започват еднибезсмислени обяснения. Русалката с деца, които гледат университети, но ежегодно по това време е тук. Хора, които крака им не е стъпвал в АК, но са компетентни. Даже се чудех къде липсват някой потребители и че още ги няма. Само Перуанката ме изуми- на някой с месеци да му помагаш, след всякакви класирания  и той, избрал да отиде на друго място, се връща тук по подобаващ начин да благодари.
Другите хич не ме учудват.

Сигурно и по другите училища е така, но аз мога да кажа за нашето. Все още са си приятели с голяма, част от випуска, макар и завършили отдавна. Правят си събирания по различни точки на света- ще се виждат скоро в Европа. За съжаление намам право да навлизам в личното пространство на децата, но скоро дъщеря ми се виждаше с дете, което беше профил физика, завърши Кеймбридж. Всичките изглеждат щастливи, а за мен по-важно мерило няма от усмивката на лицето!

# 376
  • София
А дали още неориентираните не заслужават да чуят и другата гледна точка, Миленита? А за какво решение ще вземат впоследствие - тук съм на 100% съгласен с тебе.

Проблемът Ежко е, че темата всяка година взема една и съща посока - лични нападки и откровено заяждане. И сред цялата тази гюрултия е много трудно да се отсее наистина важната информация, която да е в помощ на родителите, които са изправени пред избор.
Хубава седмица и успех на деветокласниците от Колежа, на които им предстои тежка седмица, която днес започна с тест период по биология.

# 377
  • София
Русалката, Росс, е тук не само по това време,  а по всяко,  в което Ежко и сие се изхвърлят.При това забележи - не с хвалби на Колежа,  това си е тяхно право,  а с нападки колко зле е другаде, при това казано от последна инстанция като неоспорима истина било за ниво на овладяване на даден предмет,  било за оценяване, било за придобити умения или  за друго.. . А те го правят регулярно на чужд гръб.. И грам значение няма в кой клас са децата ми,  по съвсем друга причина имам детайлен поглед над по-малки.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 09:06 от пенсионирана русалка

# 378
А дали още неориентираните не заслужават да чуят и другата гледна точка, Миленита? А за какво решение ще вземат впоследствие - тук съм на 100% съгласен с тебе.

Проблемът Ежко е, че темата всяка година взема една и съща посока - лични нападки и откровено заяждане. И сред цялата тази гюрултия е много трудно да се отсее наистина важната информация, която да е в помощ на родителите, които са изправени пред избор.

Да, това е проблем. Но изборът е, за съжаление, между едностранчива какафония и малко от малко балансирана такава...

# 379
  • София
С малката разлика, че аз не прочетох някой да казва нещо конкретно за това как е в другите училища. Например имаше коментар, че в Колежа децата преписват домашни и се изсипаха един вагон хора да обясняват колко недопустима е това, но никой не каза как е в училището на децата им, там случва ли се да преписват, ако да колко често, влизат ли във всички часове, говори ли се в час, учителите позволяват ли си да закъснятват....
За да е конструктивна една критика, тя трябва да е подплатена с аргоменти, а не само с алабализми. Същото важи и когато се се посочват позитиви.

# 380
Русалката, Росс, е тук не само по това време,  а по всяко,  в което Ежко и сие се изхвърлят
Ежко сигурно не е знаел за съществуването на този форум, когато ти пишеше в тази тема.
Но мисля, че казах достатъчно по въпроса.

# 381
  • София
Никъде не съм казала нищо аз за преписването,  Росита. И разбира се,  че в НЕГ преписват.. За другаде не мога да кажа. 

# 382
Успех днес на 12-токласниците, чакащи резултати от ТУ Делфт!
Стискам им силно палци!
От въвеждането на специалност компютри с английски, напливът там се умножи и приемът вече е при специални условия. Предполагам, че много бързо ще дръпнеоще по- напред в класацията на университетите за тази специалност!

Трябва да са излезли и резултатите от САЩ.

Късмет на дечицата с избора им, а и с матурите!

# 383
Опитах се да представя гледната точка "отвътре" просто информативно... и толкова подскачане последва от "ама аз чух", "облъчени" и т.н. Че се отказвам да информирам повече... Нито съм вдигала лозунги, нито искам вече да отговарям на хвърлената кал Confused
Ако някой му е интересно да се информира за стила и начина да обучени - да погледне темата от миналата година малко след това време, писахме много и по същество... както и есента мисля... В последните страници присъства само "и я не знам как е, ама и така не е!"
Хубава седмица!

# 384
...нито искам вече да отговарям на хвърлената кал Confused
...което е една от целите на хвърлящите кал.
Гледам да отговарям не на тях, а на четящите темата от практическа нужда.

# 385
  • София
Никъде не съм казала нищо аз за преписването,  Росита. И разбира се,  че в НЕГ преписват.. За другаде не мога да кажа. 
Е, аз нямам предвид теб Simple Smile
За мен е полезно да получа обратна информация за това как е в другите училища, за да направя съпоставка и да си направя изводите, за мен и децата ми конкретно.
Правенето на study guide е около 80% от ученето за моето дете и според нея, никога не би си го спестила, защото така си научава урока, научава термините, има подготвен и синтезиран материал, по който да преговаря за файнълите. Дали ги споделя със съученици -  да, всеки път когато са я помолили, без дори да и хрумне, че може би прави нещо нередно. Та ако това е преписване, да имаго в Колежа, както и обсъждане на задачи в чат групата на класа. За друго не съм чувала, което не значи, че не съществува Simple Smile

# 386
Така е, предполагам, но се изнервям вече! А не ми е нужно!
Ако някой пита нещо конкретно - ще отговоря.

Rosita, обсъждането на задачи в чат групата за мен е както някога сядахме след училище в най-близко живеещия съученик, че да си порешаваме/пообясняваме нещо си заедно... чат нямаше Simple Smile
Понякога някой губи безценното си време да помогне на другите да разберат нещо... но това е екип, това са приятели, не е преписване... И продължават да го правят от различни университети да си контактуват, що не и да си обяснят нещо по математика Smiling Imp

# 387
Аз много си харесвам нашето училище, но и то като всяко нещо има някакви недостатъци. Те се назовават и се отстраняват. Това е много, много положително. Но тук ако някой (родител на колежанин) спомене за недостатък, който може да се обсъди и отстрани (защото това е пътят за отстраняване на пропуски, чрез сигнали), бива нахулен и изпъден. Оплюването на всичко, което прави мон и другите училища също дразнят страничния читател, това величаене на АК буди подозрения и отблъсква. Аз оставам с впечатлението, че ако има проблем, то той не се решава, а човекът с проблема бива натирен и принуден да търпи. Това би било огромен проблем за много хора. Като добавим и бърза справка за проверими неща от списващия суперлативите, нещата стават съвсем не в полза на АК. Ето ви гледна точка на читател на темата, който след деня на отворените врати в АК беше убеден, че това е училището за детето му и след 4 месечно четене на тази тема почти се отказа от идеята АК.

# 388
Мен лично ме натъжи не преписването, а писането за това, че се предлагат и дават пари за домашни.  С нарастването на таксата се притеснявам да не се получава една финансова селекция, която увеличава % тинейджъри с нелицеприятно финансово самочувствие.  Бихте ли споделили дали този % е нарастнал през годините и доколко този феномен се наблюдава в средата?

# 389
  • В офиса
Разбира се, че навсякъде се преписва. Въпросът е че никъде другаде официалната позиция на училището не е, че има нулева толерантност към преписването. Всяка година в друго училище получаваме подробна бележка за смисъла на домашните, от която откъс е скрития по-долу текст:
Скрит текст:
Бихме искали да Ви обърнем внимание, че в тийнейджърска възраст не са изключени опитите за комуникация със съученици и преписване на домашни по мейли и GSM-и. Това би ни заблудило за нивото на справяне на конкретното дете и само би забавило отстраняването на евентуални затруднения. В тази връзка би било добре при писане на домашните децата да нямат достъп до електронни устройства, освен ако някоя от задачите не изисква ползване на интернет.
Т.е. така аз съм информирана и ако преценя, мога да взема мерки. Думата "обсъждане" намирам за ефемизъм в случая. Но нека да е "обсъждане".

Митохондрия, това за парите ми е отвъд здравия разум. Аз не знам за такова нещо, което не значи, че няма, но се надявам да е силно частен случай.

Мария, аз все пак си мисля, че училището е подходящо за момичето ти. Навсякъде има родители, които не ти пасват (в СМГ също:)

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 09:52 от Тинкърбел

Общи условия

Активация на акаунт