Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ripple, Чакърова е по физика. Тя е и шеф на целия департамент природни науки, може би затова я пише, но води физика.

# 511
А, добре. Това не ми беше ясно.
Някакви впечатления от профила с биология и химия?

# 512
Прекрасни. Големият ми син беше с химия и е много доволен от учителите си. Учителите са повечето същите. Сегашният вид на профилите обаче е нещо много различно.

# 513
Прекрасни. Големият ми син беше с химия и е много доволен от учителите си. Учителите са повечето същите. Сегашният вид на профилите обаче е нещо много различно.

Под "сегашен вид" имаш предвид това, което учат ли?

# 514
  • София
Не, на Ежко големия син е 12 клас, а моят е 10 клас, те са по старата програма и имат профили, но не са като "вашите": Учат всички предмети до края на 11-ти клас, а не до края на 10-ти. Т.е. "сегашните" профили не са като бъдещите профили.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 10:11 от Sharky*

# 515
  • София
Кога и в кое меню на сайта колежът публикува информация за университетите, в които са приети дванадесетокласниците?

# 516
  • София
Кога и в кое меню на сайта колежът публикува информация за университетите, в които са приети дванадесетокласниците?
Редактирам, явно във ФБ пускат инфото. По-долу е от миналата година, публикувано на 25.04.2018г.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 21:49 от Oceans

# 517
  • софия
Миналата година със сигурност имаше инфо във фейсбук. Май беше оформено като снимка( нещо ми се върти бял фон с розов текст)

Допълвам: ето снимката, намерих я, качена е на 25.04.18

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 22:16 от Амели

# 518
  • София
А има ли информация колко от приетите колежанчета са със стипендия?

# 519
  • София
А има ли информация колко от приетите колежанчета са със стипендия?

Някои от тези университети са need blind.

Вчера дванадесетокласници са се срещали с по-малките колежани, за да споделят опита си от кандидатстването. Споменали са и къде са приети и какво ще учат. Определено имат повод за гордост. Надявам се скоро колежът да публикува информация, щом и миналата година по това време е била качена.

# 520
Информация за приетите с какви стипендии са няма и няма и да има... кандидатстването за стипендии е индивидуално семейно със съответния доход и документи, които никой от колежа не вижда, не преглежда... или както искате го наречете. Финансовата част на кандидатстването е конфиденциална информация, лично на всеки кандидат студент и семейството му Hands V

ПП: По-рано информация за приема на завършилите стоеше на сайта, но в новия му вид не намирам...... миналата година се появи и на сайта (мисля в "Новини") заедно с фейсбук публикацията...
В момента има това, но то е обобщено за випуски 2011-2018 (най-долу)
https://acs.bg/bg/about-acs/school-profile/

Последна редакция: ср, 24 апр 2019, 09:46 от peneva_a

# 521
Мили родители, използвам форума, за да ви споделя за една идея на 12-ците, която има нужда от подкрепа - децата искат да закупят пиано и китара, за да почетат Биляна и Денислав. Започнали са помежду си да събират парички, но не знаят дали ще успеят! Мобилизирали са всички сили, но май времето няма да стигне. Още не могат да приемат, че Биляна не е сред тях, връщат се към 8 клас, когато загубиха и друго приятелче, като същевременно искат да направят така, че и идващите след тях да знаят за тях, че и тези колежани са били част от тяхната общност...  Децата ще оценят всяка помощ, която им предложим!

# 522
  • софия
Вчера адвайзорите са говорили с децата за тази идея. Ако всеки се включи с минималната сума от 5 лв нещата ще се случат лесно! Аз мисля, че ще има включвания с много повече от 5 лв и всичко ше се случи точно както го искат децата. Вярвам в това! А и мисля, че идеята им е чудесна!

# 523
А и те са доста организирани, ще се справят... и с включване на алумни, и с нещо на Арт феста, и с някоя външна проява... ще го измислят, имат механизмите и уменията Hands V

# 524
За тази акция  децата получиха още миналата седмица емайл, или поне 8 клас.

Общи условия

Активация на акаунт