Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 250
  • 804
  •   1
Отговори
# 630
  • София
подайте и в районното училище, може да се окаже че няма места в желаното.

# 631
  • София
Там ще подам накрая, за или след 3 класиране евентуално. Места остават. То реално детето няма как да остане неприето някъде, ама хич не ми се иска да е там. Та затова.

# 632
  • София
И аз предпочитам да не е в училището, което ни е по разпределение, но като гледам какъв наплив има за другите, май ще си е в него и това си е. Кандидатствала съм във всички в нашия район плюс едно в съседен. Голямо кандидатсване,  голямо нещо, можеше много преди 1ви юни да обявят класирането, а не да се топим цяло лято.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 19:33 от Buena esperanza

# 633
  • София
Дано ви приемат в някое по-желано. Успех ви пожелавам.
За момента съм подала в 2, сега още 3 се чудя дали да подам сега или пак след 2 класиране, и най-накрая - нежеланото. А именно - 64 в Симеоново.

И все пак, ако някой знае дали мога да изкарам документи сега и чак на записване да ги нося, което ще е след повече от месец евентуално, нека каже Grinning

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 17:34 от miamim

# 634
  • София
Да не сте във витоша или малинова долина?
Не знам кое е желаното, но следих из района миналата година. В 55 мисля че и от първа група не се класираха, 8 също рано приключиха. В 105 и 11 имаше и есента места.

# 635
  • София
Във Витоша сме.
Гледах един файл за останали места след 3 класиране (за 2019), имаше 4 - 5 в 55, в другите - повече.
Сега се чудя за 107, много ми харесва училището, съседен район ни е, но там май няма никакъв смисъл. Свободни места не остават дори след 1 класиране.
За съжаление загубих файла, не си и спомням кой ми го беше изпратил, нещо съм го изтрила. А беше много полезен.

# 636
  • София
Благодаря! И аз ви пожелавам успех!

Къде могат да се видят такива данни за минали години?

# 637
На сайта на РУО София мисля, че бяха, но не знам дали седят миналогодишните.

Относно документите за записване, всички сме си записвали първолаците от минали години с издадени удостоверение към момента на кандидатстване. Та в този смисъл би следвало, ако сега се извадят образците, да си важат и след месец. Моето дете го приеха на трето класиране, дадох си документа и всичко беше точно.

# 638
Хайде успех на всички, които днес очакваме първо класиране !

# 639
  • София
при нас е обявено чак след 17 часа класирането.

# 640
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И при нас е след 17.00.Дано чоне на второ се класира,защото на първо казаха,че няма вариянт да го приемат след като не живеем в района.

# 641
  • София
Аз мисля, че всички училища ще обявят в 17 часа, поне в тези, които съм пуснала аз, е така.

Моят въпрос е, в сайтовете си ще ги качат ли? исълта мие  да не е само някакви списъци , залепение на самите училища?

На всички успех днес Simple Smile Аз съм много сдухана, защото заради уседналост под 3 години според мен никъде няма да ни приемат....А на второ класиране ще ни вземат най-много в едно училище, което не е сред топ избора ми.

# 642
Хмм аз с друг въпрос идвам. На сайта на нашето училище пише, че директора ще си направи справка и не е необходимо ние да ходим за документа. При вас как е? Чудя се дали да не отида днес до общината все пак.

# 643
В някоя от другите теми за първокласници един татко беше постнал скрийншот от имейл, че не е нужно да носим документи от общината. Намерих го, ето:
https://bg-mam.ma/p/1167212/40756455

# 644
Качват списъците в сайтовете на училищата, да. И миналата година след 17 часа се публикуваха.

Моят син го приеха някъде чак на трето класиране. Тъпо е че някои дремем и се притесняваме, докато други избират, ама какво да се прави. Правила Rolling Eyes .

Общи условия

Активация на акаунт