Да запеем всички в хор - Happy Birthday в ЮЛСКИЯ отбор

• 16 398
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
И ОТ НАС С КАЯ-
baloniЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ПОРАСТНАЛИТЕ МЪЖЛЕТА- АЛЕКС НА АВА, МАРТИ НА ХИПО, МАРТИ НА МИШИ, ПРЕСЛАВ НА ГИЧКА!
НЕКА БЪДАТ ЗДРАВИ, УМНИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ ДЕЦА, РАДВАЩИ МАМА И ТАТИ! baloni
Ава тортата изглежда страхотно! Peace

# 91
Честит Първи Рожден Ден на порасналите юнаци Алекс на Ава, Марти на Миши, Марти на Хипо и Преслав на Гичка  nbirthday newsm59  bigdance2 Tada

Здрави и умни да растат, усмивки само да раздават и гордост те да бъдат за татко и за мама  Hug Heart Eyes Hug

# 92
  • София
Благодарим за пожеланията   bouquet
Честито на всички пораснали юлчета! Да растат здрави и усмихнати!

# 93
честит рожден ден на Марти на Миши, Марти на Хипо, Алекс и Преслав!
Да растат здрави, весели  и умни! И да носят само радост на мама и тати!

мен малкият вчера през ноща ме побърка  Crazy не искаше да спи точно 2 часа- между 12 и 2 през ноща... и настроението ми беше паднало направо под нулата!
иначе и при нас вече е голяма борба като трябва да се обличаме или още по-лошо като сменяме памперса  #Crazy не иска вече хич да стои мирно! май и аз трябва да пробвам с памперс- гащи  newsm78

# 94
  • В средата на времето

baloniЧЕСТИТ  newsm38 РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!  smile3510  baloni

babydust7
С ПОЖЕЛАНИЯ ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ИГРИВИ И ДА СЕ РАДВАТ НА ЕДНО ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!
  Hug  babydust7

Ава, това Тортата с мюсли ли е?Simple Smile)

# 95
Обичаме ви!!!!
Благодаря за пожеланията!!
И да ви се връща  Laughing !! От късмет и здраве да не се оттървете!!!

# 96
Честит рожден ден на всичките порастнали бебета!!!

newsm59 newsm67 newsm59 newsm67 newsm59

Искам да питам за мантуто! Ако се зачерви какво значи, или ако не се зачерви? При кой от 2-та случая се бие БЦЖ? Моля, някой да ми обясни подробно! Единия от 2-та варианта доказва ли, че в родилния дом му е бито БЦЖ, защото за това споря с педиатърката.

# 97
  • welcome to the Jungle
Ч Е С Т И Т   Р О Ж Д Е Н   Д Е Н   Н А 
МАРТИ ,

АЛЕКС

и МАРТИ 

КАКТО И ПРЕСЛАВ, на когото не намерих снимка!

ДА растат здрави, умни, щастливи и безгрижни за радост на всички!!!

Иве, миличка, днес цял ден се сещам колко бяхме развълнувани миналата година на тази дата. Няма да забравя как плачех от умиление и щастие пред Пощенска банка, когато си говорихме само 40 минутки след секциото ти!

# 98
  • София
AQ, преписвам ти от последния брой на сп. "Бебе", тъй като не съм лекар и с мои думи със сигурност няма да е по-ясно:

"С пробата Манту се определя силата на имунния отговор на организма към причинтеля на туберколозата с помощта на специален препарат, наречен туберкулин. Туберкулинът в неговия класически вид е изобретен от немския лекар Роберт Кох, а през 1907 г. Пирке предлага да се използва за диагностика на туберколозата. По-късно френският лекар Манту модифицира пробата на Пирке (одраскване на кожата със специален инструмент, върху което се поставя туберкулинът), като го прилага вътрекожно. В този си вид тази проба остава и досега.

Реакцията Манту е реакция на организма към въведения в него туберкулин. На мястото на вътрекожното му приложение се развива възпалителна реакция, в която участват само лимфоцити, които са се срещали и са "запознати" вече с туберкулозната бактерия. Ако човешкият организъм се е срещал вече с истинския причинител на това заболяване, възпалителната реакция ще е силна и пробата ще бъде положителна. Реакцията Манту позволява сравнително бързо да се предположи или отхвърли наличието на туберкулозна инфекция, но за прецизиране на диагностиката освен нея са необходими и други изследвания.

По мнение на експертите на СЗО пробата Манту е необходима с оглед контрола на туберкулозата, чиято честота понастоящем нараства. Тя се прилага за диагностика на това заболяване, както и за подбора на децата, подлежащи на реваксинация против туберкулоза. Ваксинацията против туберкулоза (БЦЖ) се прави в първите часове след раждането на децата, а по-късно през определни периоди се прави проба Манту, чрез която се определят защитните възможности на имунната им система. Здравите деца, при които пробата Манту е отрицателна, подлежат на реваксинация с БЦЖ ваксината.

Пробата Манту се извършва по точно определен начин, като вътрекожно се вкарва 0,1 мл туберкулин. След 2-3 дни на мястото на апликацията се появява зачервяване, образува се уплътнение (инфилтрат), дължащо се на натрупване на лимфоцитите. Размерът на инфилтрата се определя с линийка на 48-ия - 72-ия час и по него се съди за силата на имунния отговор".

Последна редакция: чт, 06 юли 2006, 08:58 от Сия

# 99
Прекрасно! - туберкулина, до колкото знам се прави от бял дроб на заразена с туберкулоза крава.  smile3521 Ясно за мантуто, а БЦЖ-то съдържа ли туберкулин? За сега имаме съвсем бледо зачервяване, около 1/2 - 1 см, но днес беше по-силно, сега взе да избледнява. Дано до петък се появи, щом пише 2-3 дни, че тогава ще го гледат.

Относно СЗО - много силно ме вълнува какво е становището и относно ваксинирането на бебетата още в родилния дом с каквото и да било. Как е в Европа? На каква възраст започват ваксинациите и задължителни ли са както тук? Амей, или други мами, извън БГ, може ли да споделят?

# 100
  • Варна.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРТИ-ТАТА, АЛЕКС И ПРЕСЛАВ, бъдете живи и здрави и много послушни дечица за радост на мамичките!

# 101
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВЧЕРАШНИТЕ НИ РОЖДЕНИЦИ КАЛИНА, МАРИЯ, ЛИЛИ, ЕМА и ЛОРЕНЦО!!!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ПОРАСНАЛИТЕ ВЕЧЕ ЮНАЦИ МАРТИ, ПРЕСЛАВ, другия МАРТИ и ШОКОЛАДЧЕТО!!!!

За БЦЖ белега разпитвах преди време в здравния форум. Birdie е лекар, практикуващ в Гърция и каза:
"Общо прието е правена и документирана доза БЦЖ да не се повтаря. Нито Манту, нито белег от ваксинация са критерии за направена или "работеща доза". Така се смята днес и е консенсус.

Документирана ваксинация в картон на детето означава поставена ваксина. И край. Няма друго тълкуване днес. Разбира се че втора ваксинация не се прави. Ако имат толкова голям процент деца с неясен статус (липса на белег) защо правят на децата БЦЖ от раждането?? За да ваксинират после 40% от тях повторно? Това не е изобщо сериозно като подход.

В интерес на истината трябва да се каже, че редица европейски страни вече НЕ правят или ползват БЦЖ. в Германия не се прави БЦЖ... "

Ние имаме и второ зъбче tooth tooth
Нема, нема, а сега през 4 дни излезнаха две!!!

Чета как масово вече дечицата ни не искат да седят в количките... Ида от малка все си намира за какво да не иска в  нея, ама сега ... май вече край...
На морето се научи да се изправя и да излиза от коланите (те са много зле - само през кръста). И сега решението е вързана с колан за прохождане през гърдите, а колана за количката. Кеф й права, кеф й седнала. Да видим докога ще успявам да я "надхитрявам"

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 22:22 от ara75

# 102
  • в шоки-land
Ава, това Тортата с мюсли ли е?Simple Smile)

тя е, да Wink и ти ли си я правила ?

БЛАГОДАРЯ НА ВСИчКИ ВИ МОМИчЕТА  Hug Heart Eyes  bouquet

# 103
Благодаря много!  bouquet Явно независимо че е правена ваксината, мантуто може да е отрицателно. В такъв случай ще се наложи да се разкарвам до Шейново, да ми преиздадат документа отново, защото стария е в предния ни педиатър и не можем да си го вземем от него. Дано в Шейново е възможно това.

# 104
Ами да - на нас ни правиха ваксина БЦЖ в болницата и след това пробата манту беше отрицателна и ни боцкаха отново. Сега вече си има червен белег на рамото, но честно казано не съм се интересувала повече от това, коеито ми каза педиатърката, че трябва да се направи, и просто си го боцнаха.

А за количката аз мога да се похваля, че Емчо до много скоро (до преди около месец-два) си седеше в количката и въобще не се е сърдел, или нещо такова - щом е в количката и сме навън - никакъв проблем. От скоро обаче започна с това изправяне, и изваждане от коланите (и нашите са само през кръста), и се обръща по корем измъква се и се изправя прав, и ако не го видя може и да се обърне заедно с количката. Имам едно познато бебе с което излизаме на разходки, и то е на 3 месеца и въобще не иска да стои в количката и днес бяха без количка на разходка, и се носят на ръце навсякъде, та се успокоявам, че ние закъсняхме доста с това да неиска да се вози. Или по-точно той когато се вози си кротува, само когато спреме за по-дълго време на едно място и започва с маймунджалъците.

Одеве стоеше прав и се беше загледал някъде и аз го пуснах и около 8 сек. се закрепи сам, и след това се успети, че никой не го държи и залитна, и започна да ми търси ръцете, за да се хване. Май скоро ще проходиме, но само трябва да се пристраши да се пусне.
Миналата година на днешния ден влезнах в болницата, и като се сетя колко рев му изревах  Cry, но поне си е струвало ..........

Я кажете малко рецепти за торти - каква е тази с мюслито. АЯ и ти каза че си майстор на тортите - кажете някои рецепти за хублави торти. Аз също се правя на кулинарка -сладкарка, но чак такива торти (с търговски вид, както се изрази АЯ) не съм правила. Имам си една медена торта, която е превъзходна, и е малко трудоемка, защото се прави с блатове, които се месят и се разточват много тънки, а са 6-7 на брой, и понеже са с мед, се лепят и е ужас, но става жестока. Но не е кой знае колко представителна. Дайте да се изфукам някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт