Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 апр. 2019, 22:34 ч.

Жестокият Истанбул - Zalim Istanbul Тема 1

 • 35 480
 • 528
 •   2
Отговори
# 15
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
О, да, Селин, много хубава връзка между брат и сестра, и аз много им се радвах.

А малката сестра наистина в много грозна светлина я показаха. Като се метна в краката на бея, ми стана гадно, че "присъствам", чак мен ме хвана срам.
Замислям се, че май не съм виждала досега в дизитата чак такова голямо падение и унижение заради пари от толкова младо момиче. Че даже не ми е и хубава тя.

Мисля си и друго, дали беят, като толкова държи на традициите от родния си край, ще ожени сега сина си за момичето. А също и че никога друг път в дизи не съм виждала да показват такъв чаршаф. Не ми се ще тя да се окаже след два месеца бременна, много банално ще бъде.

# 16
 • Мнения: 590
Светълчо , някъде четох, че ще забременее, но ми се стори фалшива новина. Беше на български. Дано не забременее. Аз всъщност не разбрах какво точно стана, когато тя го заведе до стаята му. Той нали беше пиян, а тя искаше да спи с него. Защо после плачеше? Чаршафа и аз го видях, но истината е, че в пияното си състояние Дженк съвсем не е знаел какво прави. На следващия ден дори не я и забеляза. А тя хем плаче, хем продължава да тича след него.

# 17
 • Мнения: 4 139
Съжалявам Сехер и Джемре , бабата и Джерен са отвратителни , а братът има още много да учи в този живот , то не, че Сехер и Джемре  ще минат без "матура"...и на агата няма да му се размине "прераждането " Джемре добре го охактеризира 1:1.Браво !!!

Явно синчето е виновно  и майката го  е прикрила.свикнали са с власт и пари всичко да замитат под килима .
Не случайно стринката се държи така с племенника ,а и му "помага " с лекарствата ! Дори и физически го тормози !
Всеки ще си плати !

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 09:12 от sofia26

# 18
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
Селин, тя го заведе до стаята му и според мен той пиян-непиян, свърши, каквото трябваше и чаршафът го доказа. А тя защо плака и аз не разбрах, като стана на нейната. После той не я забелязваше, но нали на следваща вечер, когато тя му се поднесе на тепсия, той се възползва и майката ги хвана точно в този момент.
Да ви кажа, най-много ми дожаля за Сехер. Мого е кофти човек да не може да се гордее с децата си или поне да не се срами с тях. Момчето - барут, пък и глупаво, малката сестра - ужас: устата, алчна, проклета, злобна, че и  подмолна. Много грозно беше като се сбиха двете сестри. Голямата поне изглежда свястняа: точна, работлива и горда, ама май и тя не е много добродушна.
Понеже много харесвам Озан, се надявам заради него гози сериал да е по-успешен от предишния, който според мен беше много приятен, ама на комшиите не им хареса.

Селин, ако знаеш турски и разбираш значението на някои от имената, можеш да ги споделш с нас, когато имаш време. Аз знам само, че Джерен означава газела или някакво такова грациозно животно.
Озан ми е много интересно какво значи. Защото Долунай нали е пълнолуние и ми е интересно дали цялото му име е толкова романтично  и красиво.
На мен са ми много интересни турските имена с това, че винаги означавт нещо.
Ето сега се замислям какво означава Селин, например. Защото СелиМ знам, че е дивисил (лющян). А Мелиса е маточина. Интересно ми е също, че турците кръщават с едно и също име и момичета, и момчета.
Например Умут (надежда), Дениз (море), Озгюр (свободен), Фикрет също съм срещала и като мъжко, и като женско име. И Мерал.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 19:10 от Светълчо

# 19
 • Мнения: 590
Светълчо, за съжаление не знам много турски, само разбирам общо за какво си говорят в сериалите. От към значение на имената знам само, че името Дениз е както ти каза - море и Умут - надежда. Знам, че Ада означава остров. Споменавам това име, защото е едно от любимите ми турски имена. Но ми стана интересно наистина какви са значенията на имената в сериала и се порових в един речник.
Озан - поет. Фамилията му е с по-интересно значение.
Дамла - капка.
На другите не намерих значение.
Ще ми хареса да видя Дженк и Джемре двойка. Той и нея целуна и то в първия епизод, а после ми направи впечатление, че повече забелязва нея. Според мен мисли Джерен за поредното момиче за забавление, като онези от първия епизод. Озан Долунай и на мен ми е любимец.

# 20
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
Хаха, виж какво поетично име се получава: Поет Пълнолуниев.
Сигурна на турски звучи много красиво.
А твоето име не знаеш ли какво означава?
Ада наистина е много красиво.
Скрит текст:
Аз знам още доста:
Нехир - река
Гюнеш - слънце
Атеш - огън
Баръш - мир
Саваш - война (винаги ми е било чудно как може да си кръстиш детето с такова име)
Хасрет - копнеж
Йозлем - и то нещо като копнеж
Суна - някаква птица
Айнур - лунна светлина
Топрак - земя
Доган - сокол
Демир - желязо
Мелек - ангел
Дуйгу - чувство
Йойкю - история

И други знам, ама сега не се сещам

# 21
 • Мнения: 590
Това всъщност не е моето име, но е любимото ми турско име и затова съм се записала така. Името ми е Катрин с ударение на "и". Търсих значение на Селин, но не намерих нищо. От тези, които сега си записала знам четири включително и  Су - вода и Гюл - роза.

# 22
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
Аха, подведе ме с тези две турски имена и помислих, че си туркиня. Joy

# 23
 • Мнения: 590
И още една снимка за лека нощ.

Втория фрагман е публикуван. Вече нямам търпение за новия епизод. Но на кого хлопна врата Дженк не разбрах. Като видях, стори ми се на Недим, но не вярвам да е на него.


Изглежда Джемре ще пее, а Дженк ще я слуша...
Светълчо, благодаря за компанията.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 23:38 от Selin Ozkaya

# 24
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
Ааа, винаги. Hug

# 25
 • Мнения: 590
Добро утро, момичета!

# 26
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
Още два дни до новия епизод, Селин.# 27
 • Свети Влас
 • Мнения: 2 471
Здравейте, момичета. Запис. Ще помагам с каквото мога.
Ето и Озета за  3 епизод ( Напомням, че е в Понеделник по Канал Д от 20:00 часа за не знаещите ):

Скрит текст:
💥Озет на епизод на 3 епизод на " Жестокият Истанбул "( ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК ОТ 20:00 ПО КАНАЛ Д: 💥
Когато Дамла пристига в имението с кървававият Дживан, всички ще замръзнат. Дженк като брат не може да въздържи гнява вътре в себе си и импулсивно ще накаже, всички, които са виновни. Агях и Дженк, благодарение за това, първи ще споделят чувството за баща и син. Джемре започва да притиска Дженк с въпроси, за това, защо постоянно мълчи, когато види Недим. Обаче, оказвайки се лице в лице с Недим, той не може да се въздържи и започва да излива душата си. Шениз ще бъде разбита след този сблъсък.
В това време, когато Джемре мисли, че мечтата ще стане реалност, нейните очаквания много ще я разочароват. На Дживан ще му стане трудно след разговорът между Сехер и Шениз. Джеван се отправя към своята свобода, но той не знае, какво се случва между тях. През това време, когато ужасното произшествие ще прекърши ръцете на Агях Карачай, на неговата врата отново ще почукат.

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 16:25 от Габриела Радева

# 28
 • Мнения: 590
Габи, добре дошла!
Благодаря за озета. Само, че си написала, че новият епизод е утре, вероятно си се объркала, защото утре е неделя. Епизода е в понеделник. От озета малко повече разбрах какво ще се случи.

# 29
 • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 • Мнения: 9 433
Габи, благодаря за озета.

Общи условия

Активация на акаунт