Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 947
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
За възрастни хора изобщо не знам какво да кажа. Сложна работа. Представям си ако аз например бях се захванала с проблема не сега, на 45 години, а да речем след 20. Не знам дали щях да имам смелостта и мотивацията да мина през всичко. Първо, чисто физически трудно си беше. Второ, стегнах се заради децата, че още са зависими от мен. Ако бяха по-самостоятелни и зрели хора, може би щях да се отпусна по течението и да си кажа каквото-такова. И не на последно място проблемите, през които минах, например с пикочната киселина и холестерола, които се повишиха доста в процеса на отслабването, навярно щяха да  уплашат не само мен, а и лекаря ми и да ме накара да спра. Поех си рисковете с пълно съзнание и бързах с отслабването именно защото се опасявах, че с възрастта ще става все по-трудно, да не кажа невъзможно. И най-вече да изпреваря менопаузата, че и тя допълнително усложнява нещата. Предполагам, че и с по-умерен режим и по-бавно могат да станат нещата, но пък като не виждаш резултат и се демотивираш. И това го има.

# 241
  • BG
Момичета, може ли да погледнете, ако не е вече много нахално, и другите изследвания от Варна на моята госпожица, няма референтни ст-ти обаче. Тях забравих да ги спомена, заради ужаса от инсулина.
креатинин-55, холестерол-3,82, триглицериди-1,13, HDL-хол.-1,2, LDL-хол.-2,1. ALAT-15, ASAT-16,CRP-1,15
урина: белтък(+), глюкоза, кетотела(-), кръв(++), левкоцити (+++), седимент-еритроцитурия, левкоцитурия, пл. еп. клетки.
Пик. к-на я споменах, че е 404

# 242
Нощен гост, изследванията на урината са направо кошмарни, въпреки че не искам да те плаша. Всичките неща, които са с плюс като резултати, не би трябвало да ги има там! Както и тези седименти.
Какво каза ЛЛ за тези резултати?
Търсете читав нефролог, че това може да се окаже и по-голям проблем от ИР.

# 243
  • BG
Какво по-точно може дс значат, да пусна ли утре една стерилнс урина или посявка. Уролог може ли?

# 244
Добре е да се повтори изследването, като урината се вземе в къщи, след мнаго добро измиване, за да отпадне вероятносста от външно внасяне на гадории. В аптеките продават контейнерчета за урина.
Ако няма в Русе нефролог, става евентуално и уролог, въпреки че те би трябвало да са специализирани повече в хирургията. Май е добре и на ехограф да се видят бъбреците.
Извинявай, ако съм те уплашила, но наистина има риск за сериозни бъбречни проблеми. За това е добре да се вземат мерки навреме. И наистина една стерилна урина плюс стандартната може да покаже проблема - ако има гадини, може и антибиотик да се наложи.
Да поясня - не съм лекар, но периодично имам бъбречни проблеми от много години. И никога не съм имала толкова лоши резултати от изследванията.
Още веднъж - не искам да се паникьосваш, не е ясно има ли проблем, но е добре да се реагира навреме.

# 245
Нощен гост, пикочната наистина е висока.
Аз съм имала още по-висока. Като бях най-много кила. Имах и болки в колената, издути колене. На единия крак имах огромна подутина тръгваща от коляното до края на крака. Изглеждах като урод. Тогава още не знаех за Ир. Личния ми предписа хапчета, но не ги пиех много. Тогава спрях саламите и всякакви пакетирани храни. Реших че е от тях.Е, пак ядях сладко. Но консервантите много прецакват. Тогава пикочната ми беше към 480. След спиране на консерванти след 3 месеца -някъде 350. Пак над нормата, но голям спад. От хаповете да съм изпила 3 броя.
На щерка ти тотално и трябва напълно естествена храна. Нищо изкуствено.
Пикочната ми се нормализира чак като си минах на НВ.
За другите неща не разбирам да ти кажа. щом Недоволна казва, заведи я на лекар.
Невена е писала за салатите. Аз също не сядам без салата. Абсолютно винаги. Закон ми е.
Като и спретнеш една купа от маруля, краставица, цяла връзка магданоз, лучец и протеин, после няма да мисли за храна. Дай и ако трябва три яйца, ако трябва повечко месо. За да не мисли после за глупости.
Имала съм моменти след като минах на НВ да съм гладна. Тогава не посягам към забранените. Просто си правя по-голяма салата и повечко протеин. Така се засищам.

# 246
  • BG
мерси за съветите, урината не беше първата, втора,и без сутрешен тоалет, защото едвам я събудих и бързахме за болницата, за да не закъснеем за теста.. Там и дадоха една епруветка и тя ходи до тоалетната. Имам стерилно контейнерче, утре като я карам за у-ще ще занеса урина за проба след хубав тоалет. А защо на епикризата нищо не пише по този въпрос, абсолютно не се споменава урината, много странно.
Сега хептен се шашнах.

# 247
мерси за съветите, урината не беше първата, втора,и без сутрешен тоалет, защото едвам я събудих и бързахме за болницата, за да не закъснеем за теста.. Там и дадоха една епруветка и тя ходи до тоалетната. Имам стерилно контейнерче, утре като я карам за у-ще ще занеса урина за проба след хубав тоалет. А защо на епикризата нищо не пише по този въпрос, абсолютно не се споменава урината, много странно.
Сега хептен се шашнах.
Споко. При лабораторни изследвания на урина просто констатират какво има (от нещата, които не е добре да са там). Това е за лабораторията. Трябва лекар да прецени какво следва.

# 248
# 249
Дорис, сложила съм я в първия пост.
Обаче  това е друг превод. Чудя се дали има разлики. Иначе е много хубава статия.

# 250
Сърдечни благодарности към Елора и Дорис!

# 251
  • Враца
нощен гост,
ако наблизо имате месарски магазин на Лесидрен,
там има най-хубавата животинска сметана, която съм опитвала.

# 252
Можете ли да ми препоръчате марки витамин Д и Б12? Знам, че първия е добре да се комбинира с витамин К2, но в един препарат или отделни? И по кое време се пият?

# 253
  • София
Момичета (и момчета), горе-долу колко протеин трябва да се яде на ден, някой знае ли? Ако се спортува здраво кардио по час-час и половина всеки ден без уикенда. Напоследък покрай тренировките започнах да губя апетит и ме е страх да не падна под минимума протеин на ден - нещо започнаха здраво да ми пищят ушите. Пия и фет бърнър, вероятно и той притъпява глада, въпреки че не е със стимуланти като синефрин и подобни.

# 254
Таис, 0,8 г на кг тегло - при заседнал начин на живот. 1,8 г/кг при трупане на мускули и активен спорт.

Тук го четох:

https://www.marksdailyapple.com/how-much-protein-should-you-be-eating/

Общи условия

Активация на акаунт