Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 814
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Извинявайте за офтопика, но има ли някакво значение, ако по време изследването с обременяване си стресиран не от иглата, а от самото изследване, резултати. Би ли повлияло по някакъв начин това?

за мен - да.

притеснена направих изследване на инсулина - 27, ден по-късно, в друга лаборатория - 27.

след седмица, преглед при ендокринолог, спокойно и подробно обяснение какво значи, какво следва, какво може и какво трябва да се направи и препоръка за обременяване.
на обременяването начален инсулин 17. месец по-късно, с диета - 17, сега, 6 месеца по-късно, пак 17.
без лекарства,  Sad и явно нещо бъркам с режима.
ще намеря какво е.

# 136
  • BG
beki8, мерси за съвета. Сега погледна резултата от снимката, пише фрагментиране на ядрото както при Осгууд-Шлатер, не че нещо ми говори де.
За хормоните- водя я при детски ендокринолог, в нашия град(Русе) нямаме такъв, но от друг град идва една докторка. Следи ги на 3 месеца, на трети ден от цикъла, предизвикан с Дуфастон. При нея проблемни са съотношението LН-8,82 и FSH-3,31(това е от последните изследвания), както и 17ОН прогестерон и 4 андростендион, както писах по-горе. Тестостерона също клони към горна граница. Диагнозата и , освен ИР, е хиперандрогения от яйчников произход и ПКЯ. Мисля по въпроса дали да не я заведа при проф. Йотова от Варна, но докато не промени храненето и движението не може да очаквам кой знае какво. Работя по въпроса, явно недостатъчно,но е трудно с този постоянен глад.

# 137
Нощен гост точно за този синдром на Шлатер говоря. Ако е вярна диагнозата е доста болезнено при спорт. Препоръчват плуване и ходене. Дори каране на колело не е позволено.
Съвети по принцип не давам, споделям информация от собствен опит и изпробвана върху мен терапия. И все пак - потърсете специалист АГ за проблемите с цикъла. Само ще кажа, че в България са 5-има такива. Момичето е младо и ако от сега я объркат не ми се мисли после какво ще е...

# 138
  • BG
Ясно, не знаех, че е едно и също, добре че писа, в такъв случай остават само разходките като вариант. А можеш ли да кажеш кои са тези 5 АГ специалисти, ако не е удобно в темата може и на лични, съгласна съм колкото и далеч да са да посетя някой от тях, стига да преглеждат и деца, в нашия град откъм всякакви специалности е много зле положението.

# 139
Нощен гост, аз преди години в София съм посещавала др. Пламен Димов - http://www.plamendimov.com/profile.html Той е гинеколог - ендокринолог. Според страницата му има и курс по детско-юношеска гинекология.
Впечатленията ми са от преди няколко години,  но останах с много високо мнение за него като специалист.

# 140
  • Paris, France
нощен гост, с такъв инсулин и кръвна захар трябва да забравите за спорт в момента. Дъщеря ти е възпалена. Тялото и произвежда излишък от възпалителни цитокини, които и възпаляват и разяждат хрущяли, яйчници и всички други органи. Може да ходи бързо, обута в меки, удобни обувки, да плува в топъл басейн и това е. Освен инсулин има и висока КЗ. Как са нивата и на селен, Вит Д, Б12, фолат?

Погледни добавките в първия пост, повечето от които безвредни - канела, челебитка, сминдух, ябълков оцет! Веднага ги включете!

Този висок инсулин не позволява в клетките да влиза витамин Ц редовно. Оттам и проблемите с лимфните възли и ставите.

Метформинът ще го започнете бавно като оздравее, не сега.

Този дуфастон е отрова. И на мене ми го изписаха, но ми казаха, че е ужасно вреден протести  Откакто направих диетата и вземам витамини и магнезий цикълът ми е редовен, чак не е за вярване. Ако има кисти може и йод да и липсва, цинк. Дори и да се храни добре заради инсулина се изпикават повече йод, магнезий и друго.

Горещината сваля КЗ. Докато има висока, след ядене КЗ, топли вани, ходене, бягане са добри. Студени басейни не са.

Гледайте, освен диета, да е алкализиране и урината да е винаги около 7! Алкалната среда спомага за не усещане на болка.

Веждите се разреждат от хипотиреоидизъм, но и от липса на йод когато се приема готов външен хормон. Т4 и Т3 на хапче повишават метаболизма и нуждата от йод в други тъкани. Много лекари не изписват допълнително йод, а само хормон. Йодът е опасен при липса на селен. На мене ми бяха окапали външните крилца на веждите, но пораснаха. С възрастта при много жени веждите се разреждат. Има един паразит - demodex, който живее в космени фоликули и пори. Не се вижда с просто око. С възрастта все повече хора се заразяват с него. Само 10% от 20 годишните го имат, но 100% от 95 годишните. От него изтъняват вежди, мигли, коса. Трепят го, освен лекарства, рициново масло, оцет, масло от чаено дърво. На приятелка така поникнаха гъсти мигли и вежди. Веднага пробвах и аз, ама нищо не стана.

Вежди и мигли могат да окапят от лошо оросяване поради запушени кръвоносни съдове, липса на протеини, лошо усвояване на протеини, гъби, бактерии и 1000 други неща.

# 141
Здравейте. Днес ходих да се изследвам, озадачена съм от резултатите....Само да вметна, че спах около 3-4 часа, малко преди да си легна се притесних, че не намирам важен документ (спеше ми се, а ми трябваше за днес). А също ми прокърви доста венеца след полунощ. Иначе, последното ми "ядене" беше 12 часа и половина преди изследването- чедър около 15 грама, 2-3 малки зелени маслини, чаша чай, чаша воднисто, слабо кафе с малко сметана. Не бях гладна. Обядът беше голямо пилешко бутче, лъжица зърнеста горчица и маслини, без салата. Огладнях обаче през нощта, но приятен, търпим глад. Обаче......КЗ на гладно- 6,05, инсулин- около 8,600 (на 26.03. беше 13,450), в урината има кетони, но пък Ph от 6 е сега 5.....Предния път нямаше кетони в урината, но Ph беше 5- дали кетозата го понижава?! Сутринта не бях гладна, макар че спах малко и зле, даже бях енергична. Възможно ли е кръвта от кървящия венец да причинява покачване на КЗ??? Понеже със сигурност съм глътнала някакво количество....Хемоглобинът е намалял с малко- от 123 на 122, но MCv или MCH (не съм сигурна кое) е паднало с повече- от 74-75 на 70. Последната поне седмица лягам късно, спя малко, ходя по много, намалих доста млечните....
Досега се изследвам все по едно време като час, мисълта ми е възможно ли е за около две седмици толкова да спадне инсулина? Недоспиването, умората влияят ли му (и на КЗ) или не чак дотолкова? Трябва ли да се притеснявам, че инсулинът се изчерпва? Определено тези дни пак ще се боцна заради тази КЗ...Ще обмислям и още промени в хранителния режим....

# 142
  • Пловдив

Аз. Grinning
АГ ми назначи изследвания като правехме опити за бебе. Изобщо и не съм предполагала, че имам ИР. Дори той се учуди като видя резултатите. Нямах проблем с килограмите (55-56 кг, 170 см съм). Даже докато си бях в Бг и спортувах по един път седмично (здрава тренировка кросфит + кикбокс) бях 52 кг. 

ох не съм сама Blush
аз съм 168 -55кг и с ИР ?
Ти как се справи с ИР ?
аз от Юни.2018 съм на хапчета , а активно спортувам от Януари 2018 / минимум 2 пъти седмично в зала / На строга диета бях само около 6-7 месеца от тогава прегрешавам /новото е че ми се прияжда , а до преди това все нямах апетит и не знаех какво ми се яде .
ДА  преди ядах като мисирка , квото има и колкото да не умра Laughing
а с хапчетата и спорта ми дойде и апитита
Строга диета /високо протеинова/трудно спазвам заради хронично болни бъбреци и лесно образуване на камъни в тях /Невенче трябва да ми разясниш тази работа с цитратите  за пиене /
А  спорта в началото /с Треньор  уж/ми се отразяваше доста зле подуване възпаления, после просто намалих тежеста на тренировките и продължих сама в залата
Като стъпих за първи път в залата обаче бях много зле даже разновесие трудно пазех
На мен най дразнещите проблеми ми бяха замаяноста /т.н.мозъчна мъгла , замъгленото  зрение -  и бях абсолютно не комуникативен дебил Rolling Eyes все исках да ме оставят на спокойствие да си почина и всичко ме дразнеше , мисля имах постоянна умора , даже сутрин трудно ставах може би за това бях такава  ? 
Много неприятни усещания  и доста дълъг път извървях до като сама не се диагностицирах /в благодарение на изчетеното във форума - момичета златни сте / и изследвах
/Ходила съм и по доктори - Ендокриноложка ми предписа големи дози Б3/ниацин / по повод загуба на ориентация и памет за кратко /случи ми се веднъж след период на голям стрес / ............. след като почнах да пия метформина и се зачетох за ИР се оказа, че големите дози Ниацин ускоряват и водят до ИР/
Сега съм по добре , но все не ми остава време за изследване, че да видя до къде съм

Продължавам да Ви следя
и да се опитвам да намеря златната среда за мен си от към хранене и добавки

# 143
  • BG
Nevena Virolan добавките ги видях, но има ли на пазара някакъв комбиниран препарат, който да включва някои от тях, например селен+цинк+вит.А и нещо друго от предложените от теб. Вкъщи имам магнерот 500мг, аз го пия по 2т дневно, заради мускулни проблеми,но за нея не знам каква е подходящата доза. За вит. К-изписван ни е Кинон, от него два пъти и давах по 1 т дневно, но я болеше стомаха после, не знам дали е от него и го спрях, ще почна пак да се пробвам да и го давам. Вит.Д е на долната граница, от него са и назначени по 10 капки дневно, аз давам през ден, понеже отдавна го приема. Селен, В12, фолат не сме изследвали. нейната ендо само ми пуса по вайбър да започва Сиофор, но както предлагаш- ще исчакам да оздравее и не можах да я разпитам за добавките. За кр. захар каза, че била добре, проблема бил инсулина, въпреки, че и на мен ми се струва висока след натоварването.

# 144
Ти как се справи с ИР ?
За момента само хранителен режим и ходене. Доки реши да не почваме направо с хапчета, че не бяха толкова плачевни резултатите. И в норма да стане инсулина - пак мисля да си продължа режима. Добре се чувствам. Simple Smile

# 145
Записвам се да ви следя.

# 146
нощен гост, за цикъла - пробвайте с прим ойл.
Прочети за него. На мен много ми помага.
Впрочем преди години и аз бях като щерка ти с нередовен цикъл.
12 години бях така. Нормализира се след голямо ограничаване на сладкото и режима.
Но дори и преди да знам за ИР пиех прим оил и от него започна като по часовник да ми идва.

# 147
  • Paris, France
Да, ниско калоричните, протеинови и кетозно диети свалят pH то и точно затова се ядат много пресни зеленчуци и се пият цитрати. Без цитрат ще си направите камъни в бъбреците като нищо.

мама Галя, като се знаеш, купуваш ленти, мериш и пиеш цитрата. С времето ще разбереш кога и колко.

В кисела среда не се слабее.

миеле, резултатите ти изобщо не са меродавни след 3 часа сън. Хиляда пъти писахме как да се яде и спи преди изследване. Не можеш да сравниш тези резултати с предишните, които са правени след сън и друга диета. По време на болест също няма смисъл. Само преди страници сме писали всичко това. Сегашните ти резултати не са валидни. Точка. Забрави ги и не се филмирайте излишно. Естествено, че ще се вдигне КЗ след безсъние. Нещо трябва да те държи будна.

# 148
  • Sofia
Още си чакам резултатите от Кандиларов Angry

Само вит.Д е готов.
Защо са толкова различни референтните стойности?!
В Цибалаб от 50-120,а в К.>30 ...,моят е 16,9 Weary

# 149
  • BG
нощен гост, за цикъла - пробвайте с прим ойл.

Ами ако почна да и го давам трябва ли да и спра Омега 3, сега пие, по-точно дъвче, защото и харесва по 2 капсули дневно.
Само да се оправи от вируса и ще я водя да изследват магнезий и другите, които е споменала Невена. За магнезия преди малко прочетох, че не трябва да е приеман 10 дни преди пробата, затова сега няма да давам все още нищо преди да видя какви ще са резултатите. Иначе имам и цейлонска канела, брат ми ми я беше донесъл от Германия, от нея по 1 к.л. или 1ч.л. мога да давам,мисля разтворена в кис. мляко, оказа се че имаме и B12 на natural factors, който препоръчвате в предните теми, добре че мъжа ми е заринат с всякакви добавки и там го издирих, но и за него ще изчакам първо изследванията. Засега само канелата ще започна и Омега3 + иногинол ще продължа докато се оправи. Ако не беше болна можех утре да я занеса до болничната лаборатория, тя поне работи и събота и неделя.
Днес засега удържа без сладко, сутринта-кис. мляко с малко овесени ядки, само една лъжица, чиа и ленено семе трошено. После едно яйце, резен шунка, чушка с крема сирене. По-късно не се размина без хляб за съжаление и изяде две малки филийки пълнозърнест( знам че не трябва). Следобяд една вратна пържола, преди малко едно яйце и резен шунка, квадратче кашкавал. Надявам се като започне Сиофора малко да намалее този зверски апетит, че голямо разхождане е до хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт