Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 374
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Аз за себе си установявам, че не метаболизмът ми е чак тооолкова бавен, колкото по-скоро вида храна ми влияе. И количеството, в известен смисъл. С много вгх в последните години просто не отслабвам....ако ще калориите да са ниски.

# 586
  • София
Я аз да попитам нещо свързано с миризмите...Знаем, че от стевия/подсладител ни скача инсулина. А какво се случва когато ни замирише на нещо сладко? Във входа на офиса ни фирмата за почистване сложила някакъв автоматичен ароматизатор, който мирише силно на ванилия (на мен ми мирише на прясно изпечен кекс). Това дали не предизвиква в моето тяло реакция като на сладко?

# 587
Четох някъде, че потенциално е възможно да се вдига инсулина, но дали е вярно не знам. Мнението не беше категорично.

# 588
  • Paris, France
Мерси, Лулу! Преди малко четох статия в която пишеше, че намаляването на вгх омазнява черния дроб.... Grinning

Малко взе да ми омръзва, но:

1) намаляването на калории увеличава холестерола. След 2 дена глад холестеролът на даден човек е много по-висок, отколкото след 2 дена тупкане с мазнина.

2) твърдението е вярно за някои хора, които са генетично предразположени.

3) при повечето от нас има временно увеличение на холестерол, но то не е защото не ядем въглехидрати, а защото ядем по-малко калории или ядем същите калории, но поради спорт, диария или друго ги изгаряме или не ги усвояваме.

4) увеличението е временно и след отслабване всичко се нормализира и подобрява.

5) да, транс мазнините и наситените омазняват черния дроб когато се ядат в излишък и не се спортува, но и при липси на витамини и омега 3 за обработката на тези мазнини.

6) за стотен път - при мене всичко беше жестоко влошено по време на полу гладната диета. И холестерол и триглицериди бяха лоши. TSH беше плашещо и в лабораторията казаха незабавно да ида на лекар. За всичко това бях предупредена и посъветвана да не се изследвам.

7) веднага след диетата аз вече нямах мазен, черен дроб, а след 6 месеца всичко гореописано беше в норма. Това при положение, че се яде чиста храна и се спортува. Същото стана при съфорумката Бледолилава и много други.

Sunglasses при хората с проблем с мазнините се прилага пак много ниско калорична диета, но с повече протеин и минимални мазнини омега 3 и подобни.

И това го мелим от и аз не знам кога.

Интересен експеримент с брат и сестра, сходни генетично. Техните криви на холестерол се влияят от изядените мазнини и са сходни, когато ядат еднакво, но обратни когато единия хапва масълце, а другия не. Графиките са впечатляващи:

https://cholesterolcode.com/cholesterol-code-part-v-more-fat-les … the-second-power/

Елора, Barefoot Konyesa беше пуснала видео в предишна тема с обяснението - калории от целина, маруля и подобни на практика не могат да се складират, защото човешкото тяло изразходва повече калории за да ги извлече, отколкото има в тях. Затова ги рекламирам. Доставят незаменими витамини и фибри и ни запълват добре. Ако са сурови няма в тях калории.

Шарки, миризмата на ванилия не увеличава инсулина в твоя случай, защото е непрекъсната. Непрекъсната еднаква миризма няма ефекта на минаване покрай лена чинно а или сладкарница. Парфюмиста съм и живо се интересувам от тези неща. Бях чела, че постоянен мирис на сладка храна като в ориенталската гурман или вкусна група подтиска апетита и при мене е вярно. Парфюми като Angel, Casmir, Rumba, Féminité du Bois ме правят по-сита, а зелени и шипрови ме карат да огладнявам.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25782410/

# 589
Невена, споделих статията, защото лично на мен ми се стори противоречива. Затова съм сложила и този емотикон. Grinning

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 00:48 от dolce miele

# 590
Скрит текст:
Ами сестра ми използва рошков, кокосово, прочее модерни брашна които май не са с глутен. Покрай нея и аз се запалих. Вярно,че имам проблем със стомаха и червата. Има моменти когато сякаш в тънките чврва червеи ме гризат, преди цикъл винаги съм с разстройство. Реших и аз малко по-малко да спирам лепилото;).
Видях един сайт, който бяхте публикували, отворих линка. Имаше доста десерти, високомазнинни рецепти. Май ще яде кюфтета от пролетен лук с яйца. Стават супер неща. Тиквички, мишмаш с чукнати яйца, пържоли и т.н.
Според мен черните ви дробове ще страдат от многото месо. Също съм чула от доктор, че от постоянното ядене на месо, което е  с кисело пх, костите са принудени да издърпат от тях полезни вещества и организма изкарва фосфати, калций. Образува се остеопороза. Дори имам член от фамилията, която постоянно ядеше месо и сега е с остеопороза. Не знам как издържате. Аз мога да изкарам на салати много време.  newsm51
Още ли има хора, които вярват в тия басни?   Smiley
На бас се хващам, че роднината ти с остеопороза освен месото, яко е наблягала и на ориз, картофки, тесто всякакво, десерти?  Или кисело мляко, по 2 на ден?

Франсоаз, може би си ядосана заради това което написах в другата тема. Познатата ми и откриха анемия и набива всякакво месо. Сега откакто се разнообразява със зеленчуци.

По анатомия учихме, че много доктори заклеймяват холестерола, но той е толкова необходим, благодарение на него се образуват нови клетки и особено е важно да имаш холестерол от хубавия когато си бременна. Така помня.

Съседа ми който намилаше от малък краве, телешко, агнешко,лой, свинско....на 60 г се получи запушване с мазнина на някоя артерия или вена, влезна по спешност. Тромба се бил застоял в крака. Крака му посиня. Един по един отрязаха всичките му пръсти.
Едва се поправи.  Накрая отрязаха и крака до коляно.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 00:51 от Blagoslovena

# 591
Благословена, познатата ти трябва да наблегне на черен дроб, цвекло, зеленолистни. Меса също, но в подходящо количество, без прекаляване. Възможно е само храната да не помага достатъчно- тогава си трябва и допълнително желязо, вит. Ц, за по-добро усвояване на желязото. Всякакви калций съдържащи храни и добавки да са поне два часа преди или след "железните" неща. Кафе, чайове- също. Моят хемоглобин беше 72. Отне ми почти 2 години да го докарам до 123. И с хранене, и с добавки. Само с месо при мен не ставаше. Познатата ти вероятно има и други дефицити.

# 592
Аз съм с анемия, пия сорбифер, като малка са ми казали че не усвоявам евентуално всички витамини или само б 12 и желязо. Сега месеци пих б 12, преди да ги почна се оказа, че е много в кръвта ми, т.е. наистина си плува. И храни паразитите, хахахах. А за желязото, отпред влиза, отзад излиза пак черно. Не разбирам не се ли усвоява? Ще си умра бяла като вампир. В момента пия Д. На капки. Сестрата ме светна да купувам само мета витамини.

# 593
Какво е мета витамини?

# 594
Благословена, дори не се сещам за коя тема говориш... Не се ядосвам на непознати. По - скоро се забавлявам (вече) на ширещото се невежество, при наличието на толкова налична информация, статии, изследвания...   

# 595
  • София
Nevena, миризмата на ванилия е постоянна на мястото, където е сложен ароматизаторът, но аз минавам през него 4 пъти на ден (на влизане сутрин, по обед излизане-влизане и след края на работния ден пак излизане).

# 596
Какво е мета витамини?
Метилирани форми. За Б12 например - метилкобаламин. По-усвояема форма от неметилирания цианкобаламин.

благословена, чети за пропускливи черва. Оправя се и това с правилен хранителен режим.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 09:07 от Бледолилава

# 597
По повод на холестерола и триглицеридите отново пиша как се развиват нещата при мене. Не съм на много ниски въглехидрати, свалям средно по кг на месец (точно една година). Преди да сменя храненето, можех да живея почти само на картофи. Тъй като не съм намалила калории, естествено че ям повече белтъчини и мазнини.
Преди да орежа въглехидратите триглицеридите ми бяха 2.8, холестеролът - 8, като добрият два пъти под минимума, лошият - два пъти над максимума.
След 6 месеца триглицеридите бяха 1.8, общият холестерол пак 8, но добрият вече почти на долна граница, лошият на горна.
След празниците ще направя ново изследване и ще пиша какво е положението.

# 598
  • София
Nevena, миризмата на ванилия е постоянна на мястото, където е сложен ароматизаторът, но аз минавам през него 4 пъти на ден (на влизане сутрин, по обед излизане-влизане и след края на работния ден пак излизане).

Едва ли ти се качва инсулина от ароматизатора, но всички ароматизатори са вредни заради химикалите, които излъчват. По-добре им кажи да го махнат.

# 599
  • София
Аз, че ще им кажа, ще им кажа, ама дали ще го махнат...поне да го сменят с миризм на лимон или горски въздух.

Общи условия

Активация на акаунт