СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 3

• 30 340
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Аз казах на колегите, понеже предпочитам аз да и кажа, вместо да ме подпитват и да клюкарят. На шефката, разбира се. Иначе на роднините майка ми каза, преди да успея да я предупредя, че предпочитам аз да си кажа.
В социалните мрежи не съм обявявала нищо, но цъкнах, че ще ходя на една лекция по кърмене, без да съобразя, че ще ми излезе на стената и от там вече всичко живо май знае Simple Smile
Иначе бебенцето го усещам вече все по-често. Края на 17-та седмица съм. Иначе четох, че е нормално да го усещаш постоянно и в един момент да спре да се усеща за дни или даже седмици. Още е рано да се притесняваме за това.

# 91
Не съм разпространявала във фейсбук, че съм бременна, както и първия път, тази показност не ми е присъща. Колегите знаят, както и роднините, а за другите още явно е непонятно, защото не са ме питали а под дрехите не си личи особенно, а тези на които реша да кажа остават много изненадани "Как така съм с две, пък не ми личало и съм нямала почти никъв корем" сякаш трябва да изглеждам все едно съм изяла слон.

# 92
Здравейте,

Аз вчера казах на една колега, но защото стреса на работа започва да става непоносим и се замислям за болнични, ако нещата не се поуспокоят. Иначе най-големият стрес-катализатор ще разбере след прегледа ми в четвъртък, ако не ме предизвика по-рано да му кажа.
На мен също не ми личи с дрехи, даже се чудя дали е нормално 5 дни преди да вляза в 5ти календарен, да имам толкова малко коремче. В четвъртък ще разбера ...,но ми е много притеснено, точно заради изминалата ужасно стресова седмица.

# 93
Аз си имах коремче преди бременността и го стягах или гълтах, та сега в 16 седмица си имам видимо коремче. Казах на колегите и на подбрани роднини и приятели, всички се радват.

Рядко усещам бебето, чакам с нетърпение да стане по-силно и по-често усещането, НО установих, че като кихна и се размърдва веднага /аз кихам страшно силно/, дано не го стресирам, че ще ми почне сенната хрема и тогава ще кихам по цял ден.

Тия дни ми се подрежда и пренарежда. Внимавам да не прекаля, че да не  предизвикам пак стягане и контракции, но от няколко дни - няма.

Имам малки бели "люспички" по зърната, явно гърдите се подготвят.

# 94
Някои явно доста са напреднали с пазаруването, и на мен ми се иска да имам нещата предварително, а не в последния момент. Вие как мислите- по колко дрешки от най-малкоя размер ще взимате? На цели гащеризончета(ромпъри) или на ританки+блузка/жилетка ще заложите? Всички казват да не се прекалява с малките размери, а на мен като първо детенце ми е много трудно да преценя...

# 95
  • София
На мен корема толкова остро ми стърчи вече, че който не ме е видял, той само не знае, че съм бременна. На работа казах още след като се върнах от двуседмичния болничен - към 8-9 седмица, а роднините знаят от преди това. А близките ми приятелки и приятели още откакто си направих теста Wink
Нямам фейсбук и съответно нищо не съм писала никъде за това.

Относно най-малките дрешки - в началото  бебето расте толкова бързо, че буквално ги облича 2-3 пъти. От друга страна тези дрешки се сменят доста често, защото бебетата много често връщат мляко и се мокрят така. Затова е много трудно да се определи колко ще трябват. Понякога в един ден се сменят дрешки няколко пъти.
На мен лично целите гащеризончета са ми по-удобни, но това си е лично предпочитание. Също да са такива, на които има копчета и към двете крачета, а не само към едното краче и другото да трябва да се измъква.

# 96
Аз съм фенка на отделно боди + клинче, защото целите обикновено са и с крака, а те умаляват по-бързо. Целите дрешки са удобни за обличане и събличане, но аз с тях имам чувството, че бебето по цял ден седи по пижама:)
Предният път си бях взела малко дрехи и после установих, че ми трябват още, понеже непрекъснато бяха напишкани или наакани, много изпускаха памперсите заради тънките крачета на бебето. От друга страна при мен и не умаляха много бързо, просто защото бебето беше доста дребничко и не наддаваше особено бързо. Сега нямам търпение да си накупя нови дрехи за новородени, че от старите раздадох всичко без 2 бодита:)

# 97
Някой има ли опит с въшки по време на бременност? Имам съмнения, че сестра ми има (открихме 2 перлени люспи от гниди) и сега не знам какво да правя и ме налегна една паника... И дали моя мъж ще се справи да ме чисти... всякакви изпитани рецепти приемам!

# 98
По време на бременност не знам. Но знам,че помага маска с газ, мас и оцет. Но дали е безопасна при бременност нямам идея

# 99
Zarinkata, хубаво е да има от всичко по малко, защото се сменят често, дори да расте бързо. Аз ще взема от всичко по 5 бройки, като бодита без долна част мисля да ги взема в малко по-голям размер от това за новородено. В крайна сметка ще се роди Септември, като при мен ще бъде леко хладно, но няма да е студено като в България. Ще ме е страх в началото да слагам чорапи и т.н., затова ще имам цели бодита(тип пижамки), докато свикнем да се обличаме. И без това ще бъда като омагьосана първите 1-2 седмици, по-добре да е нещо по-лесно, вместо да се мъча с 200 дрехи едновременно. Струва ми се по-добър вариант за майка с първо дете. Не знам, опитните мами, Вие какво ще съветвате ?

За въшките, по-добре питай доктора си, с какво е добре да третираш косата.

# 100
За въшки препоръчвам електрически гребен,а и ако чакаш момиченце със сигурност ще си избиеш инвестицията.

# 101
Здравейте мами , аз лично предпочитам боди с дълъг ръкав и ританки , защото второто ми бебенце много повръщаше и едно е да изпереш само горни дрешки , друго е цяло боди тип пижамка. Като е по- студенко слагам или жилетка или от тези меките комплекчета пак от 2 части. За бройката , според мен минимума е по 5 бр. , но аз за по сигурно завишавам , като допълнителните бройки са от по - големият размер.🤗Също така , с цяло боди ми е по трудно да сменям памперса.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 21:55 от Elinka 85

# 102
От както съм бременна ми излизат херпеси по устните и преди съм имала, но сега по - често избиват. Имате ли такива проблеми и как се лекуват сега. Мажа само с едно кремче на детето и с мед.

# 103
Здравейте, чета на няколко места, че са необходими 2 бархетни и 2 тензухени комплект пелени. Само където не мога да разбера за какво се ползват. Мамите с опит дали ще споделят, дали въобще има смисъл от тях.

# 104
Аз съм купила и мисля да я постилам върху подложката докато го къпя

Общи условия

Активация на акаунт