За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 76

• 33 872
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Кога започнахте да слагате бебето да седи с опора, например възглавници? Ортопедът ми каза след шестия месец да я слагам, а пък по препоръките за захранване на 6м трябва вече да може да стои самостоятелно. В момента е на 5.

# 91
  • София
Кога започнахте да слагате бебето да седи с опора, например възглавници? Ортопедът ми каза след шестия месец да я слагам, а пък по препоръките за захранване на 6м трябва вече да може да стои самостоятелно. В момента е на 5.

Никога не съм го стагала нарочно. Когато реши, че е готов сам си седна - а до тогава го хранех в шезлонг, в полу изправена позиция. При нас и ортопед и физиотерапевт изразиха мнение, че когато детето е готово започва да пълзи, сяда, става, ходи и тн. Моят син започна с пълзенето на 7 месеца, малко след това се изправи, на 9 седна сам и на 10 месеца проходи - всичко без да съм го подканвала.

# 92
  • Варна
При нас 56 размер стана малък на някои марки за месец, роди се 51 см, качи 1.5 кг за първия месец. Има разлика в размерите при различните марки. 56 см примерно на H&M би трябвало да е по-голям от на Next, Zara, Mayoral.
С опора да се сяда и на нас ни препоръчаха след 6 месец, за захранването педиатърката ни беше казала и че ъгъл от 45 градуса е достатъчен, за да не се задави. Ние започнахме в шезлонг захранването малко преди 6 месец, в 9 месец стоеше седнал.

# 93
Бебетата до 1 годинка интензивно растат. Имаше моменти купувах нов размер бодита на 2 седмици. Роди се 3 кг и 49 см сега на годинка е 12 кг и 81 см и носи 80-86 размер. Та не се запасявайте с бодита малък размер, а купувайте според сезона и нуждите на бебето.

# 94
Благодаря много на всички! Точно затова ми е питането. Ще поръчвам дрешки от чужбина и се чудя колко да са по -малкия р-р и колко по - големия. Като мисля 50см въобще да не купувам, ако евентуално се роди по - мъничка ( за сега върви едра), да си купя на момента р-р 50 от бг. Иначе да си поръчам малко 56см и малко повече 56-62см.
А във връзка с разликите от различните марки, говорим за Next, отговарят ли си ?

# 95
Аз поръчвам от тях и от чочко бочко (а те внасят от различни фирми). Next си отговарят на номерацията. За бодитата им- намирам ги леко скъпи, но са хубави и качествени. Много харесвам всичко плетено тяхно (и за бебето, и за мен и мъжа ми съм взимала). Клинчетата на малката са само на next и от лидл взимам за вкъщи и навън по тревата като пада.
От лидл - дрешките с щампа, щампата се прецаква бързо. За това ги избягвам. Но последно време взех разни последни бройки сиутшърти, поларени пуловери, панталони и съм доволна.

# 96
Благодаря много на всички! Точно затова ми е питането. Ще поръчвам дрешки от чужбина и се чудя колко да са по -малкия р-р и колко по - големия. Като мисля 50см въобще да не купувам, ако евентуално се роди по - мъничка ( за сега върви едра), да си купя на момента р-р 50 от бг. Иначе да си поръчам малко 56см и малко повече 56-62см.
А във връзка с разликите от различните марки, говорим за Next, отговарят ли си ?

Размерът, който моят господин носи най-малко, беше точно 56-62.  Моят съвет е да купите малко 56 и посре да поръчвате като видите колко голямо се роди бебето и какво е времето. Не виждам смисъл от запасяване с дрешки размер напред, нещата на Некст конкретно пристигат за няколко дни.

# 97
  • София

Размерът, който моят господин носи най-малко, беше точно 56-62.  Моят съвет е да купите малко 56 и посре да поръчвате като видите колко голямо се роди бебето и какво е времето. Не виждам смисъл от запасяване с дрешки размер напред, нещата на Некст конкретно пристигат за няколко дни.

Съгласна съм, при нас също 62 мина много бързо, както и най - малките. От Next нещата пристигат до макс 3 дни, дори миналата седмица ме изненадаха - 2 дни и бяха тук. Препоръчвам първо да ги видиш в магазина /има в мола на Арсеналски/, защото има някои модели, които са по-вталени /гащеризони примерно/ и моят синковец е по-едър и са му доста по крачето, а иначе размера е точен.

# 98
След 5 месец нашата педиатърка разреши да вдигнем ъгъла на количка, шезлонг.За захранването в началото там го слагах вързан и беше ок.На 6++ седна сам и взех столче

# 99
Моят се роди 50 см.,и само комплекта му за изписване беше този размер.56 го износи за месец и на 2  месеца вече носеше 62 размер.И сега върви 1 размер напред,81 см. е,на година и два месеца но носи 86-92 или 92-98 по умалени.Много зависи и от марката дрешки.Ако ще поръчваш от джордже уголемени са леко.
Никога не съм го слагала да седи подпрян на нещо,сам се научи на всичко,на 7 месеца стоеше стабилно на дупе,на 8 се изправяше и на 9 проходи.Без никаква намеса от моя страна.

# 100
  • Германия
Това с размерите, особено на бодитата, е много относително. Аз също не бих се запасила с по-малките размери, в повечето случаи ще се носят макс. 1-2 месеца. Дъщеря ми, въпреки че е доста едра, изкара цялото първо лято с размер 62. А сега е 90-91см, а вече година носи едни и същи бодита на H&M, които са р-р 80. Ами още ѝ стават, ще ги носи докато не видя че ѝ стягат.

Между другото, аз много обичам да се запасявам с дрехи, първата година купувах много често следващ размер, дрехи за следващия сезон, или за другата година ( особено по намаленията). Лошо е само ако объркам размера, щото то си в гадаене, или ако забравя че съм купила нещо и така си омалее в гардероба без даже да съм му свалила етикета ( май досега не се е случвало )

На мен дрехите от Лидл много ми харесват, от към качество са много добри ( поне тези, които аз съм взимала ), особено за цената си.

Зара имат страхотни неща, но размерите са трагедия! Там трябва на място да се гледа, много неща изобщо не си отговарят на размера

# 101
Аз не просто запасявам...аз ПРЕзапасявам Simple Smile Има дрехи, които носи цяла година вече. А на Лидл са малко уголемени. Сега е на година и половина, а панталони 74/80 са му точно. А 86/92 са му големи.
Тия първите дрехи направо са за 1 обличане в повечето случаи. Ако имаш сушилня- хич не се оливай с бройката

# 102
Много е трудно да не се олееш, но недей. Скоро разчиствах дрешките от миналото лято (синът ми е роден 22 юни) и раздадох 6 торби Била. Много сладки неща има, но се носят много малко, а такива като тениски, къси панталонки - почти никога. Тъпото е, че го знам, а за това лято вече има 54 тениски. Разчитам, че ще се рови по градинките и ще се учи да се храни сам, та да ги поноси. Бодита, пижами и чорапи винаги взимам по-големи и след 2-3 пранета и сушенета стават тамън. Има обаче връхни от Джордж и Мадър кеър, които носи от есента.

# 103
Мдам, и аз съм запасила с мнооого тенискиз а слънце не се показва Sad

# 104
На нас 56 размер много бързо ни умаля. Бебка се роди 50 см. за 1 месец дръпна 5 см. и 700 гр. Сега е на 40 дни и вече сме на размер 62, 56 не ни става, но тя много дърпа на височина, явно ще е висока като баща си.

Аз съм много доволна от дрешките на Next, гледам основно от тях да поръчвам. Отговарят си точно на размерите. Имам и на H&M, но те много се разтягат според мен, иначе са много приятна материя.

Общи условия

Активация на акаунт