Какво да правя, когато спермограмата потвърди субфертилитет?

Субфертилитет е дума, която може да означава много неща. Тя може да означава, че качеството или количеството на сперматозоидите са под препоръчителните от СЗО норми. Може също да означава, че има ДНК фрагментация. Може да е индикация, че подвижността на сперматозоидите е ниска или че процентът на „жизнените“ сперматозоиди – които би трябвало да са 58% – е недостатъчен. Най-често при субфертилитет се касае за комбинация от тези фактори.

Все пак има и позитивен аспект на диагнозата субфертилитет. Тя не потвърждава инфертилитет. Тя казва „има надежда“, че има начини да се подобри качеството на спермата. Но какво можем да направим?

Факт е, че съществува степен на увреждане на спермата, която не може да бъде повлияна само с подобрения в начина на живот (здравословни навици, спиране на тютюнопушенето, намаляване на алкохола и др.) Има дефицити, при които са нужни интелигентни продукти, които да подобрят семенната течност.

PROfertil® е разработен като специална комбинация от осем различни субстанции, които го правят ефикасен на няколко нива. Проучванията дават доказателства, че PROfertil® подобрява обема на еякулата, количеството и подвижността на сперматозоидите, както и увеличава жизнените сперматозоиди. Като предпазва сперматозоидите от ДНК фрагментация, PROfertil® предлага превъзходна алтернатива при лечението за фертилитет при мъже със субклинично варикоцеле. Ако проблемът е субфертилитет, PROfertil® е решението.
Ако проблемът е субфертилитет, PROfertil® е решението.

Храна за специални медицински цели, която подобрява всички параметри на качеството на семенната течност, необходими за успешно зачеване и здрава бременност.- Oказва положително влияние върху подвижността, морфологията, броя на сперматозоидите и обема на семенната течност;
- Редуцира ДНК фрагментацията в сперматозоидите;
- Средно 25% успешни бременности, регистрирани в проучванията с PROfertil®;
- Продуктът е представен в повече от 60 държави
- Повече от 1 000 000 терапии в целия свят

Указания за употреба на PROfertil®:
PROfertil® е наличен в опаковки от 60 капсули (за 1-месечно лечение) и 180 капсули (за 3-месечно лечение). Вземайте 2 капсули на ден по време на или след хранене. Капсулите трябва да се приемат за период от поне 3 месеца, за да се осигури оптимизация на всяка отделна фаза на сперматогенезата. Въпреки това PROfertil® може и е препоръчително да бъде приеман до постигането на желаната бременност.


Посетете консултативната тема на PROfertil® и задайте своите въпроси, свързани с женското и мъжкото репродуктивно здраве на д-р Станулов и проф. Куманов!

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 17:19 от Редактор**