Захранване - въпроси и отговори - тема 5

• 37 449
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Кактус, идвай да помагаш с идеи Simple Smile

Младежът се самозахрани със сушени боровинки. Толкова много изяде онзи ден, че чак се притесних, да не се захароса(знам ли).

Моята може да яде боровинки цял ден. А се самозахрани със стафиди още преди годинката, как се уплаших тогава да не се задави, но тя си ги сдъвка някак си и беше много доволна Grinning

Нещо напоследък хич не яде. Като я сложа на столчето само маже и хвърля храната, ако е за ядене с пръсти, а ако е за лъжица още по-голямо мазало. Онзи ден и в очите, и в косата...направо останах без нерви. Яде 2-3 лъжици/хапки и това е. Много ме дразни като й дам парче хляб отхапе и го хвърли на земята. Полудях! Не знам какво да й дам да яде вече.

# 121
Явно нещо от времето 😂 и моето не ще, един банан лигави цял ден, 3-4 лъжици сладоледен крем и толкоз. Като новородено цока. Чакам зъби аз.

# 122
  • Лайпциг / Перник / София
Явно нещо от времето 😂 и моето не ще, един банан лигави цял ден, 3-4 лъжици сладоледен крем и толкоз. Като новородено цока. Чакам зъби аз.
Същата работа и при нас. Нещо страшно е! Да излизат тези зъби, чеее... 🤯

# 123
Е що да няма как - купуваш, вариш/печеш, раздробяваш и даваш. Иначе има и готови само месни пюрета, първоначално няколко лъжички и постепенно увеличаваш. То детето ще си "каже".

Става въпрос , че когато аз приготвя пащърнак колкото и да пасирам не става гладко и сина ми се закашля и все едно ще повръща и за това питах на няколко пъти как да процедирам с месо . Не ми се рискува първия път аз да му направя , нямам идея как трябва да изглежда пюре от месо , а както казах тук в Англия не намирам само месо

# 124
Защото не ти е сготвен добре пащърнакът, затова ти става на буци и влакна. 

# 125
  • Варна
И средата, ако не е махната, няма как да се пасира гладко пащърнака. Готови пюрета не съм давала(освен при пътуване) и не мога да помогна. Месото съм го приготвяла на пара, купувам месо, правя на порции в торбичка по 20-30 гр, замразявам. Потапям в топла вода, за да размразя, варя на пара, заедно със зеленчуците и пасирам, малко по-влакнесто изглежда, но пак е гладко.

# 126
Е що да няма как - купуваш, вариш/печеш, раздробяваш и даваш. Иначе има и готови само месни пюрета, първоначално няколко лъжички и постепенно увеличаваш. То детето ще си "каже".

Става въпрос , че когато аз приготвя пащърнак колкото и да пасирам не става гладко и сина ми се закашля и все едно ще повръща и за това питах на няколко пъти как да процедирам с месо . Не ми се рискува първия път аз да му направя , нямам идея как трябва да изглежда пюре от месо , а както казах тук в Англия не намирам само месо

Относно пащърнака с пасатора не става гладко, но като го сложих в блендера  на 1000 вата стана гладко пюре. Аз намерих домашен заек сварих го половината в тенджерата под налягане, първо махнах пяната преди да сложа капака. Обезкостих го и пак в блендера с част от бульона и стана супер гладко. После го сложих в кубчета за лед и замразих и така си вадя през ден. От вечерта й вадя две кубчета 20гр и ги оставям в хладилника да се размразят.

# 127
Момичета при нисък хемоглобин мога ли да дам купено месно пюре и да добавя към него жълтък?
Педиатъра каза всеки ден червени меса и по половин жълтък. Само не ми е ясно към месното пюре ли да добавям жълтък или примерно към следобедното, което понякога е зеленчуково пюре
Благодаря

# 128
Да не се изприщи детето месо+жълтък.
Аз не бих дала такава комбинация по добре зеленчук+жълтък.

# 129
На моята дъщеря е 106 хемоглобина и педиатъра изрично каза един ден месо на следващия ден жълтък и така всеки ден да ги редувам.

# 130
Аз не мисля, че е проблем в един ден да яде и двете неща. Днес за закуска на моето дадох принцеса с кайма и един жълтък вътре, мисля, че сместа ще стигне за 2-3 филии най-много, т.е. да се падне по половин жълтък на ден с месото от каймата. Ако детето яде попара може вътре да се сложи или в кашата с плод, все тая е според мен.

# 131
Момичета при нисък хемоглобин мога ли да дам купено месно пюре и да добавя към него жълтък?
Педиатъра каза всеки ден червени меса и по половин жълтък. Само не ми е ясно към месното пюре ли да добавям жълтък или примерно към следобедното, което понякога е зеленчуково пюре
Благодаря

В едно ястие не е много удачно, но в един ден едва ли е чак такъв проблем, явно има нещо напредвид.
Колко е хемоглобина?

# 132
Моята педиатърка каза, че месо и жълтък не бива да се смесват. Давайте го със зеленчуково пюре, а ако давате купено месно пюре по-добре му добавяйте още месо, защото в тях е малък процент месото.

# 133
Колко е голямо детето?
При нас от кухнята особено в супите които са с месо има и яйца. Правят застройка.

# 134
Момичета, щерката е на почти годинка и от известно време водим страхотна борба с вечерното АМ. Сутрин си го изпива, обаче преди лягане към 21ч - 21:30ч не иска дори и половината на това, което пиеше преди. Яде супичка около 18ч. и после е видимо гладна вечерта, но блъска шишето, плюе... Тази вечер ѝ дадох една филия хляб ей така за проба и я омете цялата. Как така сега? Joy Хляб ли ще яде преди лягане? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт