През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 22 919
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
Момичета измериха ли на бебчо нухалната  транслуценция ?

Нуша съжалявам 😞

# 31
Здравейте Simple Smile Моля Ви да ми препоръчате къде да се запиша за ЖК по здравна каса, че нещо не мога да се ориентирам Sad

# 32
Една след друга идат прелестите на бременността. Не разбирам хората, които бият тъпана колко прекрасен, красив период е това. Постоянно се чувствам като блъснат от влак и почти тъй изглеждам. Избиват на детето кучешки зъби, от зор на мен ще поникнат.
Бавна, бавна перисталтика. Вечно вардене на белият порцеланов трон.
Обикновено не мрънкам, но ако не е сега - кога?
Съжалявам да прочета за загубата на някои от момичетата в темата. Какво да кажа, няма как да не тъжите, но не се обвинявайте твърде много. Целувам ви.
Другите, още малко и ще преплува е до втория триместър. Пазете се, грижете се добре за себе си. Работата и ангажиментите свършване ня-мат. Всички заедно, докато на есен "завалят" бебешори.

# 33
  • Наблизо
И ас съжалявам за загубата на момичетата..И мен ужасно ме е страх как са нещата, а до ехографиятя ми има още 15 дена.И няма никакъв начин да разбера дали бебето се развива.Нямам зацапване,леко гадене имам и ме наболва корема от време на време.
Ще се пръсна от притеснение Sad

# 34
Нуша, много съжалявам Sad При преглед ли се установи?

Ти миналия път писа, че си минала два пъти през подобно нещо, правила ли си генетични изследвания за тромбофилия?
Не съм правила генетични, но съм с много висок хемоглобин и от там завишени нива на хематокрита при последните кръвни изследвания. Кой да ми каже, че трябвало да приемам аспирин за да не се получават тромбчета които са запушвали кръвоносните съдове които са хранели плода. Днес споделих с лекарката при която ходих за това и тя също е на мнение, че от там идва проблема, все попадам май на неграмотни доктори.Щом стигнахме дотам ние да си поставяме диагнозите... Нямам думи😢. Така ми било писано.

# 35
Здравейте Simple Smile Моля Ви да ми препоръчате къде да се запиша за ЖК по здравна каса, че нещо не мога да се ориентирам Sad

Здравей, зависи къде искаш да се следиш. Ако е към някой лекар в болница обикновенно се плаща пакет, здравната каса не я отчитат или поне такива са мойте наблюдения. Аз ЖК ще си водя при АГ дето ходя от години и съм доволна. Има частен кабинет, но работи със здравната каса и там ще си ползвам каквото ми се полага като прегледи и изследвания. Отделно вече на други места ще си правя ФМ и БХС и този вид изследвания и ще се ориентирам към лекар, който допълнително да ме следи и който живот и здраве да води раждането. Та ако имаш интерес пиши, ще ти пратя координати.

# 36
Нуше, съжалявам много!
Важното е, че вече знаеш къде е проблема. Жалко е обаче,че по толкова неприятен начин.
От сърце ти желая, за напред само поводи за радост да имаш и в близко бъдеще да гушкаш здраво пухкаво бебче!❤

Лидси, познавам немалко жени, чиито бременности бяха песен, радост, лекота...Аз уви, съм на другия бряг. И най-неблагородно им завиждам.

# 37
Момичета, моята приказка свърши. Пожелавам на всички ви леко бременеене и успешен финал!
Нуше, много съжалявам, да го чуя, ти ми беше надеждата за успешен финал... Знам как се чувстваш от собствения ми сходен опит и те целувам много и не падай духом! Щом се е случило, има за какво! Понякога сме безсилни и трябва да го приемем. Относно генетичните изследвания и тромбчетата, аспириновата терапия..... Аз съм го преминала, но сегашния ми лекар абсолютно го отхвърля и казва, че аспирина е вреден и не трябва да се приема от бременни... И това не е причината, ти имаш едно жово и здраво дете, а генетичната обременемост, ако я имаш си я имала и тогава... Абе наистина е индивидуално и си трябват опитни и загрижени лекари.

# 38
Нуша, освен аспирин, се изписват и други неща, но това лекар трябва да го прецени... Това, че има една бременност и родено дете, не е гаранция, че всичко е наред.

Моят съвет е да си пуснеш генетични изследвания за тромбофилия. 4 фактора струват 100 лева в Национална генетична лаборатория в Майчин дом. Пусни си един ден отпуска и ела до София за изследването. Има и вариант за пращане на кръв ипо куриер, така поне ще спестиш разходите по пътните. ТСХ също трябва да се следи редовно. Високите нива са опасни.

Давам линк към темата за тромбофилия. Може да хвърлиш едно око на първия пост: https://m.bg-mamma.com/?topic=1105254

Стискам палци следващата бременност да е успешна!

# 39
Благодаря ви момичета! Каквото и да се случва трябва да се държа заради дъщеря ми, и тя преживява всичко заедно с мен, не искам да я тревожа повече, а и не трябва да ме гледа как падам духом. В момента съм с много силни болки в корема и кръста, ще изчакам няколко дни да започне чистенето само, ако не стане ще търся лекар. Не знам, дали ще имам психическата нагласа за повече опити, макар че мнпго искам още едно дете, но като се замисля всеки път през какво преминавам мисля, че трябва да спра дотук за да се съхраня здрава и да отгледам другото което имам. Всичко е в Божиите ръце.

# 40
Момичета, съжалявам за загубите ви! Confused Пожелавам ви много сили и кураж, за да сбъднете скоро мечтите си и да видите отново желаните две чертички, а накрая пухкав и розов финал!

Аз 2 дни не повръщах, ама от днес се почна наново. Реших да пробвам спрайт с лимон, уж минавало гаденето, ама при мен се получи точно обратното. Tired Face

Корема сякаш започна леко да ме сърби...

За ЖК - и аз ще съм на частно, но по ЗК. Не че поема кой знае какво. Доктора ми каза, че по ЗК минават само изследванията и един ехограф. Та всеки преглед ще ми струва 30 лв, плюс разходи по път, че се следя на 30 км. от моя град, но доктора е много готин, разбран, обяснява, приказлив, всичко е.... Нищо общо с лекарите в моя град. Ехографа му е на светлинни години от техните тука.....  Там мисля и да раждам, с избор на лекар съответно.

# 41
Нуше, съжалявам! Дано с нас лошата серия приключи... Съчувствам ти искрено! Но ще се държим мъжки, това е Simple Smile
На мен снощи ми направиха аборта, всичко минало добре уж, надявам се наистина да е така.
Докато се оправях от упойката, докараха една жена до мен за 4-то (!) секцио, с близнаци. Общо 5 деца... Искала да ги маха ама не й дали... Направо се облякох и си тръгнах още под упойка...
Докторът каза да се пазим 3 месеца, иска да си махам и миомата, въпреки, че миседа не бил от нея. Така се било случвало, генетично, ала бала... Знам, че не назначават изследвания след първи мисед, но ми се иска да си пусна някакви. Много ми е такова в неведение и изпитвам огромен страх да не се повтори този кошмар. Пък и съм на почти 35...

# 42
Dellia, Nusha, аз също съжалявам за загубите ви! Около мен обаче има доста такива примери последвани от успешна бременност. Искрено се надявам скоро да видите отново двете чертички, което е страхотно усещане и този път да бъде всичко наред до края. Nusha щом искаш още едно детенце, намери свестен лекар, направи нужните изследвания и не се отказвай. В днешно време медицината е толкова напреднала.

# 43
Момичета, много и искрено съжалявам за загубите ви! Надявам се това да са последните лоши новини, които споделяте в такива теми!
Иначе ви чета ежедневно, но още изобщо не си позволявам да пиша. Откакто разбрах, че съм бременна, съм изпаднала в тиха истерия. Накратко, тази бременност е "чудо", както каза репродуктивната лекарка и ако нещо се случи, едва ли ще имаме втори шанс, без да стигнем до инвитро. Затова и никой от близките и приятелите ни не знае и ще се оплаквам тук 😁 Редовно сънувам кошмари, предните 3 седмици денонощно ми се гадеше, сега съм по-добре (което ме паникьосва още повече). Скалпът, кожата на ръцете и краката ми се лющи, устата ми е в рани, коремът ми е ужасно подут и за пръв път в живота ми имам пъпки по лицето, ръцете и рамената. Изобщо, чувствам се като Квазимодо 🤣 А от нисковъглехидратния режим, който спазвах, няма и следа. (Чудех се дали да снимам кутията с Линд пред мен).
Иначе миналата седмица бях на преглед, чухме пулс и плодът си отговаряше на 8 г.с. Но радостта ми трая 2 дни, както чета, и на вас 😊 Нямам търпение за следващия преглед, който е на 25ти.
Извинявайте, че толкова дълго стана, ама като не съм споделяла, а само си въртя филмите в главата, това е резултатът.

# 44
Здравейте мами , аз съм в 9-та Г.С., до сега не съм повръщала, понякога само ми се гади от някои храни( месо по често) . Утре съм на преглед и изследвания и се надявам всичко да е наред.. Пожелавам леко бременеене на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт