Февруарчето игриво, става все по-бъбриво

• 49 687
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Точно му запазих час за фризьор..сама не мога да се справя.Детски салон е, надявам се да се получи подстригването.
За ортопеда само на първия преглед на 2 месеца беше с ехограф,за да огледа ставите.

# 181
  • Пловдив
Момичета, малката в Събота проходи и то от раз. Просто се пусна от масата и взе да обикаля цялата къща. След прохождането пак се води на ортопед нали? Трябва ли да изчакам или да я заведа тези дни? Също така, мога ли да махна тези меки обувки и вече да и сложа нормални с твърда подметка или всичко това ортопеда го преценява?

# 182
Значи ще пробвам и аз с машинката (вързан с усмирителна риза 😄) .
 Първия преглед на Ортопед му беше още в болницата като се роди на 3-4 дни, после на 4 или 6 м беше не помня, гледа го на ехограф и рентгенова снимка правихме .

# 183
Момичета, малката в Събота проходи и то от раз. Просто се пусна от масата и взе да обикаля цялата къща. След прохождането пак се води на ортопед нали? Трябва ли да изчакам или да я заведа тези дни? Също така, мога ли да махна тези меки обувки и вече да и сложа нормални с твърда подметка или всичко това ортопеда го преценява?
Защо да я водиш на ортопед след прохождането?Аз го заведох,поради необходимост,която в последствие за щастие се оказа неоснователна

# 184
На нас ортопедът ни каза, че освин ако не забележим нещо подозрително, да го заведем отново чак след като е проходил напълно стабилно, тоест вече има изградена походка.
А тези мекичките обувки съм чувала; че изобщо не са подходящи за стъпващи и прохождащи деца, а по-скоро са за "украса" към дрешките.
Момичетата, които кърмят на поискване, вие имали ли сте такъв период като нашия сега? Моят син суче вече само за заспиване и нощно време като се събуди. Не "си е искал сам". И сега вече сме от 5 дни на гости при другата баба. Тук всичко е ново, само плаче мама мама и днес вече почна да идва при мен да иска "ня-ня" без да му се спи... знам че е заради промените и търси сигурност, но така се радвах че при нас го няма това дърпане на блузата... офф...

# 185
  • София
Прегледа я ортопед на втория ден след раждането, след това около 4 м. Ортопедът каза да отидем отново след като проходи, но все отлагам прегледа.

# 186
  • Велико Търново
Не съм го водила на ортопед след като проходи. Меки обувки не съм му слагала, май само м. Октомври за няколко разходки в количката и едната безследно изчезна...
Не мисля да го подстригвам скоро толкова ми е хубава бебешката му коса, че изобщо не мисля за ножици/ машинки.

# 187
Два пъти вече го подстригват, в детски фр.салон с машинка, първи номер.
И отново е за подстрижка.

# 188
Не съм го водила на ортопед след като проходи. Меки обувки не съм му слагала, май само м. Октомври за няколко разходки в количката и едната безследно изчезна...
Не мисля да го подстригвам скоро толкова ми е хубава бебешката му коса, че изобщо не мисля за ножици/ машинки.
То ако не беше необходимо и аз не искам да му я подстригвам но е дълга вече и се поти. 2 пъти режа бритона,и пак е за рязане. Щом пак ме питаха какво е детето, при положение че е в синьо облечен 🙄🤪🤯 като беше бебе постоянно ме питаха момиче ли е,сега пак се почва..

# 189
И аз тези дни мисля да запиша час за фризьор - с баткото съм ходила в началото в един детски фризьорски салон и го постригват с ножичка. Там си имат телевизор пред всяко столче, имат много играчки. Успяват някак да ги задържат достатъчно време.  Моето е много шавливо и не си представям още как ще успея вкъщи да го задържа на едно място.

# 190
Аз го лъжа с таблета,пускам му нещо и той се диви,за 2 минути е готов.Кога иначе ще има позволение да гледа нещо на него 😁
Нашият ортопед обясни че е излишен ренген и облъчването му при наличието на безвреден ехограф.

# 191
Тъкмо вчера и ние го подстригахме,косата му беше станала огромна.С машинката вкъщи,преди банята и го залисвах с гумените патета Grinning

# 192
На фризьор ще го водя, аз не мога Grinning
За ортопеда - два пъти сме го водили, все е бил с ехограф прегледа. Чудно ми е какъв е този преглед без ехограф или пък с рентген? Малко като да отидеш на мамолог, но прегледа да е само с опипване, без ехограф, нямам вяра аз на такъв преглед и не бих се съгласила без. За рентгена при наличието на ехограф, също ми се вижда излишно облъчване освен ако няма сериозни основания.

# 193
Аз също не бих се съгласила без ехограф, но тогава никой не благоволи да ми каже, че трябва да се направи такъв. Нито лл, нито ортопед, при когото бяхме... Тъй като много държа да имсме такъв преглед, мога ли сега да я заведа? Предполагам може да се направи на по късен етап...

# 194
  • пловдив
На нас ортопедът ни каза, че освин ако не забележим нещо подозрително, да го заведем отново чак след като е проходил напълно стабилно, тоест вече има изградена походка.
А тези мекичките обувки съм чувала; че изобщо не са подходящи за стъпващи и прохождащи деца, а по-скоро са за "украса" към дрешките.
Момичетата, които кърмят на поискване, вие имали ли сте такъв период като нашия сега? Моят син суче вече само за заспиване и нощно време като се събуди. Не "си е искал сам". И сега вече сме от 5 дни на гости при другата баба. Тук всичко е ново, само плаче мама мама и днес вече почна да идва при мен да иска "ня-ня" без да му се спи... знам че е заради промените и търси сигурност, но така се радвах че при нас го няма това дърпане на блузата... офф...
Ние също сме на гости при бабите и май и при нас кърменето зачести. Незнам, може да е и покрай болезненото никнене на зъби, но като цяло имам чувството, че преди няколко месеца не сме имали толкова кърмения както сега...

Общи условия

Активация на акаунт