Махане на памперс и биберон - 2

• 46 638
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • до едно тепе
Бях купила един брой тренировъчни гащи на дъщеря ми. Мислех че ще и е по- добре отколкото с памперс. Точно 2 пъти ги сложихме. Като я събух и беше пишкала съвсем малко, а цялата беше мокра и загрята реших, че с нейната чувствителна кожа ще и докарам някой обрив или подсичане и така и не ги сложихме повече.
Сега е лято. Пускайте ги само по гащи вкъщи и ги подсещайте през 15мин. Сина ми се научи да пишка прав на сифона и чак след това седна на гърне. При дъщеря ми свалихме памперса заради варицела и след 2 седмици без реших да не го връщаме. 3м се напишкваше нарочно в гащите. Чак след това спря.

# 106
О, не, ужас 😂 аз тамън се наканих, явно пак ще мисля нови варианти или ще взема една-две за проба 😯
Да, най-добре, аз купих 3-4, само един пакет има отворен. А дадох над €50 сигурно.

# 107
  • София
Здравейте ... Ето, че и аз се записвам в тази тема.
Синът ми е на 3г1м. Доста късно почнах да махам памперса - на следващия ден като навърши 3г. С пишкането почти нямаше проблеми и свикна за по-малко от седмица да си казва като му се пишка.
Но не така стоят нещата с акането... Не казва и това е. Има явно някакви задръжки, които не знам как да преодолеем. Говоря му, обяснявам му, обещава, че следващият път ще каже, обаче не става така...
Сега е при баба си и баба му ми каза, че вчера като се събудил следобеда се изакал и се разплакал като й казал, че не можал да задържи акото... Явно има някакъв страх да ака в гърне (на два пъти му се бях карала, че върши работата в гащите Sad ). Моля за съвет как да се справя със ситуацията? Септември тръгва на градина и до тогава трябва да е свикнал. Много съм притеснена вече ...

# 108
Пробвайте вместо в гърне, на детска седалка в тоалетната.

# 109
  • София
Пробвайте вместо в гърне, на детска седалка в тоалетната.

Да, той така ходи - на малка седалка.

# 110
Не му се карайте изобщо като се наака, даже лично аз бих го утешавала, в крайна сметка това е пътят към приучаване. Обяснение, че мястото на акото е в тоалетната и това е. Моите деца постоянно са с мен в тоалетната, ако и твоето е такова, използвай случая да обясняваш, какво правиш. Има време до септември, ще се научи детето.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 22:08 от Анонимен

# 111
И двете ми деца след 1г. ползваха биберон само при заспиване. Синът ми сам се отказа от биберона някъде към 1г. и половина, просто от един момент нататък го хвърли и дори като му го предлагах се мръщеше и не го искаше. Дъщеря ми обаче беше пристрастена и като стана на 2г. един ден реших да пробвам нещо, което прочетох тук. Отрязах биберона и остана само пластмасовата част и й го предложих. Тя веднага каза, че това не е нейния биберон и че бил на брат й. Уверих я, че това е нейния биберон и накрая го взе, долепи си го до устните и така заспа. 1 седмица след това заспиваше с това нещо в ръка, след това вече спря да го търси.

Памперса махнахме късно след 3 г. Направо сложих гащи и обясних, че в гащите не се пишка, а се пишка в гърнето и т.н. Естествено моите обяснения нямаха никакъв ефект, ефектът дойде когато се намокриха, бяха направо шокирани, не им беше никак приятно и вече започнаха да внимават какво им обяснявам и какво трябва да правят. И тъй като бяха големи деца и всичко разбираха, бързо се научиха.

# 112
Много жестоко се подсякохме.
От често миене.
Дайте съвет - не минава от судок ем,клоттримазол,здраве,медико, бепантен и т.н.

# 113
  • София
Свалете памперса. Поне през деня не слагайте. Памучно бельо и мехлемчета.

# 114
Gerda, от често миене ли е? Да не е направила реакция от храна? Вие бяхте на около годинка, не е като да миеш от вчера дупе. Дребната се подсече жестоко точно около годинка, след като дадох прясно мляко в печиво.

Оправихме проблема с бани със смрадлика, повечко време без памперс, пръскане с термална вода на Юриаж и мазане с крем Цикабалм на ЛаРош. Ако ползвате Памперс или друга марка смърдяща на химикали, я сменете с Либеро или други, които не миришат.

# 115
От мен изпробвано с двете ни дечица ползвахме козметика на веледа , крема за подсичане е много добър винаги е помагал, сега очакваме трето и отново съм приготвила една опаковка от него живот и здраве да ползваме ако се наложи . Simple Smile
Много жестоко се подсякохме.
От често миене.
Дайте съвет - не минава от судок ем,клоттримазол,здраве,медико, бепантен и т.н.

# 116
  • над кукувичето гнездо
Ако раничките са мокреещи - цикатридина спрей, ако е само зачервено - цикатридина крем.

# 117
Аз също бих махнала памперса на детето у дома. Дори моя не го държа с памперс вкъщи. От следващата седмица и навън ще е без. Пробно.

# 118
  • София
С това темпо мисля че до края на август най—късно до средата на септември ще сме го махнали памперса ,а бинерона е махнат от година и половина
Ники е на две и шест месеца

# 119
Подсечено е отпред, и памперса много жули, на места е разранена до солен слой кожа, от пико и ако става още по зле.
 Изписаха ни кортикостероиден крем и редувам с Витасин има чувствително подобрение след едно намязване. Казаха да носи по-големи памперс гащи да ниси дъното и да не й мокри пишаното в този момент.Никакво миене със душ или сапун.Може без гащи да спи.

Общи условия

Активация на акаунт