Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 751
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и предварително се извинявам за дългия пост. Ще се опитам накратко да разкажа и попитам за съвет. Кандидатствахме към центъра за асистирана репродукция ЦАР и ни одобриха. От една дама научих, че мога да отложа получаването на заповедта с 3 месеца, обадих се и го направих. Но въпросът ми е тъй като другият месец заминавам за чужбина, където помежду другото е вече мъжът ми и работи, дали ще е проблем това че ще имаме местожителство е Германия, а ще правим инвитро в България? Другото което е как стои въпроса с правене на инвитро в България, а проследяване и раждане в чужбина (Германия)? Кой е по-добрият вариант според вас, да си остана е България за цялата бременност или мога да замина ? Благодаря ви предварително!
Здравей ,няма никакво значение ,че ще сте с германско местожителство . Аз не живея в Бг от 9г и не се усигурявам дори в страната и въпреки това кандидатствахме бяхме удобрени и си взех молбата . Просто като решите да правите инвитрото ще трябва да си си в Бг поне месец и полувина . Аз така направих за първото прибрах се и докато не е видя какво е полужението д-р не ме пусна да си ходя . За нов съжаление приключи с БХ бременност и се прибрах в УК . Ако се беше развила нормална бременност д-е каза ,че няма проблем и да летя към 7-8г.с ,въпрос на избор и как се чувстваш . И няма никакъв проблем къде ще родиш . Стига да си усигурвна в Германия дори след инвитро в Бг можеш да родиш в Германия ,аз поне планувам след второто (надяваш се успешно ) инвитро да си родя в УК ,все пак живея тук и нямам как да се следя и в Бг . Успех

# 601
Здравейте и предварително се извинявам за дългия пост. Ще се опитам накратко да разкажа и попитам за съвет. Кандидатствахме към центъра за асистирана репродукция ЦАР и ни одобриха. От една дама научих, че мога да отложа получаването на заповедта с 3 месеца, обадих се и го направих. Но въпросът ми е тъй като другият месец заминавам за чужбина, където помежду другото е вече мъжът ми и работи, дали ще е проблем това че ще имаме местожителство е Германия, а ще правим инвитро в България? Другото което е как стои въпроса с правене на инвитро в България, а проследяване и раждане в чужбина (Германия)? Кой е по-добрият вариант според вас, да си остана е България за цялата бременност или мога да замина ? Благодаря ви предварително!
Здравей ,няма никакво значение ,че ще сте с германско местожителство . Аз не живея в Бг от 9г и не се усигурявам дори в страната и въпреки това кандидатствахме бяхме удобрени и си взех молбата . Просто като решите да правите инвитрото ще трябва да си си в Бг поне месец и полувина . Аз така направих за първото прибрах се и докато не е видя какво е полужението д-р не ме пусна да си ходя . За нов съжаление приключи с БХ бременност и се прибрах в УК . Ако се беше развила нормална бременност д-е каза ,че няма проблем и да летя към 7-8г.с ,въпрос на избор и как се чувстваш . И няма никакъв проблем къде ще родиш . Стига да си усигурвна в Германия дори след инвитро в Бг можеш да родиш в Германия ,аз поне планувам след второто (надяваш се успешно ) инвитро да си родя в УК ,все пак живея тук и нямам как да се следя и в Бг . Успех
Ужасно много благодаря за изчерпателния отговор! Желая ти късмет съвсем скоро, както и на всички, които чакат! ♥️

# 602
Здравейте,
Моя опит приключи с неуспех.
"Мъниците" не пораснаха. Останах си само с 4рите фоликука. 1ния куха яйцеклетка, другите 3 дефрагментирали след 2 часа. Някой сблъсквал ли се е с такава ситуация? За почти всичко бях подготвена, но не и за това.... 😑
Имам 1 ин витро на ЕЦ там имах идеален 5дневен Ембрион. Сега всички бяха учудени...и док и ембриолога Sad

# 603
Аз съм с 2 стимулации по дълъг протокол, като резултатите са:1 опит-10 Я, 9 подложени на оплождане, 7 оплодени, нито един бластоцист;2 опит-21 Я, 16 подложени на оплождане, 10 оплодени, нито един бластоцист. Заключение на ембриолог и АГ-некачествени Я. За съжаление всичко е възможно Sad

# 604
Аз съм с 2 стимулации по дълъг протокол, като резултатите са:1 опит-10 Я, 9 подложени на оплождане, 7 оплодени, нито един бластоцист;2 опит-21 Я, 16 подложени на оплождане, 10 оплодени, нито един бластоцист. Заключение на ембриолог и АГ-некачествени Я. За съжаление всичко е възможно Sad
Не стигнахте до бластоцист.. съответно после не оцеляха? Или замразиха на ден 3? Имаше ли трансфер?
При мен са учудени защото имах бластоцист, но все пак това беше преди година и половина.. не ми се ще да вярвам, че така се е влошило качество, но пък всичко е възможно...

# 605
Момичета стана ми интересно ,ние сме с МФ но като се замисля от 15Я ,10 се бяха оплодили а до 5 ден само две бяха останали като едната в стадии бласроцид другата морула . И двете ги върнахме ,но всичко приключи в 5г.с и 4 дни . Та не знам това може ли да е от некачествени Я при условие че е имало имплантация ,или е било от некачествен матерял (пратихме ИКСИ и ИМСИ ) . Така и не ми казаха както точно е станало ,че да прокървя .. :/ бях по къс протокол и доктората каза ,че другия път правим същото като този . Но аз все си мисля ако с този не стана нали ...къде е сбъркано и не трябва ли нещо да променим . :/

# 606
Не стигнахте до бластоцист.. съответно после не оцеляха? Или замразиха на ден 3? Имаше ли трансфер?
При мен са учудени защото имах бластоцист, но все пак това беше преди година и половина.. не ми се ще да вярвам, че така се е влошило качество, но пък всичко е възможно...
Не съм стигала до стадии бластоцист и нямаме нито един замразен ембрион. Всичките бяха с фрагменти и едвам стигнаха до морула. И двата пъти имах трансфер по 1 ембрион, който беше некачествен, но искаха да му дадат шанс. И двата пъти теста беше отрицателен. От разговора с лекарите разбрах, че МФ го преодоляват.

# 607
Момичета стана ми интересно ,ние сме с МФ но като се замисля от 15Я ,10 се бяха оплодили а до 5 ден само две бяха останали като едната в стадии бласроцид другата морула . И двете ги върнахме ,но всичко приключи в 5г.с и 4 дни . Та не знам това може ли да е от некачествени Я при условие че е имало имплантация ,или е било от некачествен матерял (пратихме ИКСИ и ИМСИ ) . Така и не ми казаха както точно е станало ,че да прокървя .. :/ бях по къс протокол и доктората каза ,че другия път правим същото като този . Но аз все си мисля ако с този не стана нали ...къде е сбъркано и не трябва ли нещо да променим . :/
Аз бях с 13ф, извадиха само 4 яйцеклетки, които обаче бяха хубави, нито една не издържа до 3 ден. Казаха, че не мислят, че проблемът е в яйцеклетките, а тях освен по външни белези няма как да определят дали стават или не. Питай дали са сложили хубав материал. При нас хубав мъжки материал не е имало и затова нищо не е станало, но дори това не означава, че яйцеклетките са добри.
Аз мисля да пия нещо за яйцеклетките, защото 9 празни фоликула са прекалено много и като знам, че при МФ много яйцеклетки отпадат, не мога да си позволя втори път да извадим такава нищожна цифра. Най-малкото за какво си бих инжекции 20 дни...

# 608
  • София
Толкова много “празни” фоликули, говорят за лошо проведена стимулация.
Празни фоликули няма, има яйцеклетки, които не са де отлепили от стената на фоликула (най-често поради незрялост)

# 609
Толкова много “празни” фоликули, говорят за лошо проведена стимулация.
Празни фоликули няма, има яйцеклетки, които не са де отлепили от стената на фоликула (най-често поради незрялост)
Да, четох, че всъщност празни няма.
Следващия път със сигурност ще искам някаква промяна, въпреки че Семерджиева (Адела) казва, че не било от стимулацията. Освен това каза, че хормоните ми било със стойности като за 10 яйцеклетки (тук вече не ми е много ясно).
Беше ми първа стимулация, ясно ми е че донякъде налучкват, но вече при втората ще имам доста по-високи очаквания. При толкова сериозен мъжки фактор трябва да компенсирам доколкото е възможно.

# 610
  • София
Е нали не очакваш, да каже “не уцелих стимулацията”.
Дано следващия път всичко да е ок

# 611

При мен Калчев каза, че е възможно да е именно от стимулацията. И че следващия път ще пробваме друг протокол.

# 612
Честно казано, да... Close
Благодаря Simple Smile

# 613
  • София

При мен Калчев каза, че е възможно да е именно от стимулацията. И че следващия път ще пробваме друг протокол.
Така се прави. Браво.
Аз не виждам нищо срамно да се каже, особено когато е първи опит на двойката. Никой не знае как ще реагира организма на дадени лекарства и дози. За мен една стимулация може да е успешна, за друг същата да не доведе до никъде. Но повечето не биха го казали заради егото.

# 614
При мен Цветков след първата стимулация си каза, че организма ми не е реагирал добре на тази стимулация и затова яйцеклетките да не са добри (то аз също муслех така защото хормоните скачаха ту нагоре ту надолу, фоликулите в началото растяха много бързо след това изобщо). С Фемаратя също нямахме нукакъв резултат (яйцеклетката пак не се оплоди, а според ембриолозите не е била с добро качество). На 3тия опит решихме да напраеим на напълно ЕЦ и на 5ти ден замразихме хубав бластоцист. Но той си ми каза, че вижда, че не реагирам добре на стимулацията и понеже съм с НЯР може би е по добре да бъдем на ЕЦ. Но определено не се е опитвал да скрие, че стимулацията не ми се отразява добре...

Общи условия

Активация на акаунт