Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 70

• 54 724
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Радвам се, че има и такива доктори.

# 616
Трябва да има такива доктори, защото голяма част от тях са загубили човешкото в себе си...
Мога ли да питам дамите минали дълъг протокол... там сигурно е съвсем различно проследяването. Знам че се бие блокираща инжекция на 21ви ден. И после се почва хормони и пак се следи? Или хормоните се почват пак при идване на цикъла 🤔

# 617
Трябва да има такива доктори, защото голяма част от тях са загубили човешкото в себе си...
Мога ли да питам дамите минали дълъг протокол... там сигурно е съвсем различно проследяването. Знам че се бие блокираща инжекция на 21ви ден. И после се почва хормони и пак се следи? Или хормоните се почват пак при идване на цикъла 🤔
Аз започнах противозачатъчни на 12.07 (дойде ми на 11.07). На 25.07 започнах декапептил, на 04.08 започна стимулацията и спрях декапептила и стимулиращите ден преди тригериращата инжекция. Трябваше да им звънна като ми дойде. Прегледите не са много по-различни.
Ако те интересува нещо конкретно, питай. Аз съм в Адела, София, вероятно на други места е различно.

# 618
Здравейте.
Бих искала да се присъединя към вашата група.

От вчера започнах първата си (надявам се да е успешна) инвитро процедура по къс протокол.
Накратко да се представя.
На 37 г съм. След години неуспешни опити от май миналата година отидох за първи път при репродуктивен специалист. Установи се, че сме с мъжки фактор + добавка твърде непослушни яйчници от моя страна и цикъл, който варира от 28 до 42 дена + овулация, която май честичко липсва.
От началото на тази година имам 3 неуспешни инсеминации...
И така се реших на инвитро.

Пожелавам късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

# 619
Здравейте ☺
Да попитам тези от Вас,чиято стимулация е била с Гонал-как ви се отрази?На мен ми е трети ден/дозата ми е 225 единици/ и на моменти доста ми се гади.От време на време имам едни горещи вълни и се подувам,най-вече час след като си поставя Гонала.Вчера например се чувствах доста добре,но днес това гадене ме съсипва.Та се чудих на вас как ви се отрази/предполагам при всеки е индивидуално/.
Желая късмет и успех на всички 😊

# 620
Здравейте ☺
Да попитам тези от Вас,чиято стимулация е била с Гонал-как ви се отрази?На мен ми е трети ден/дозата ми е 225 единици/ и на моменти доста ми се гади.От време на време имам едни горещи вълни и се подувам,най-вече час след като си поставя Гонала.Вчера например се чувствах доста добре,но днес това гадене ме съсипва.Та се чудих на вас как ви се отрази/предполагам при всеки е индивидуално/.
Здравейте, моята стимулация беше с Гонал, гадене нямах, но подуване, болки в яйчниците и горещи вълни да. Говорете с д-ра.

# 621
Димитричка Кръстева,благодаря,че сподели.Гаденето не продължава повече от 2 часа,но е доста силно и неприятно.След това изведнъж изчезва.След два дни съм на преглед и ще питам дали е нормално.
Благодаря ти още веднъж Flowers Hibiscus

# 622
Здравейте ☺

Здравей, аз от днес започнах с Гонал. И аз съм на 225 на ден, като сутрин 112,5 и вечер толкова. Сутринта нямах проблем, сега ще разбера вечерта. Единствено крака ми изтръпва цял ден, но може да е от кръста това.

# 623
Аз съм на Гонал-ф сутрин по 250 единици за първите пет дена. Днес ми е втори ден. Чувствам се добре.
Усещам болка в яйчниците, но предполагам, че е защото съм в цикъл. Старая се да не приписвам симптоми на хормоналната стимулация, но ако с течение на времето почувствам сериозно неразположение, бих звъннала в клиниката.

desita30, дано това гадене да отмине и скоро се почувстваш по-добре.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 20:30 от MarianaKV

# 624
Здравейте и от мен Simple Smile
  И моята стимулация ще е с Гонал по 200 на ден ( вечер ). Къс протокол. Всеки момент очаквам цикъл ( след спиране на противозачатъчни ) и да стартираме.
Успех на всички.🍀🍀🍀🍀

# 625
Гонала го поставям само сутрин.Час след това се чувствам доста подута,но е за окола час,два.Гаденето се появява след това,но също е за окола два часа,но е неприятно.Бодежи в яйчниците от време на време.Иначе като цяло за сега се чувствам ок,даже това леко ме притеснява,защото знам за момичета,които са се чувствали доста зле/чак се филмирах дали успявам да си го бия като хората този Гонал/.
Абе луда работа 😁

# 626
Здравейте, поотчаяла съм се.
Имам две стимулации със следните резултати:
1. Извадени 21 Я, само 4 зрели, 4 оплодени, 1 бластоцист
2. 16 Я, 4 зрели, 4 оплодени, 1 бластоцист
На 39 съм с Амх - към 4 , хормоните са ок, ползвам донорски сперматозоиди. В деня на тригъра имам към10-на фоликула с размери към 20, 19, 18 мм
Двете стимулации са с Мериоферт 300, при първата и фемара.
Притеснява ме изключително ниският процент на зрели Я, казват, че е от възрастта, но като чета изглежда при повечето хора процента на зрели Я никога не е толкова нисък.
Четох за вариант с по-силен тригър за такива случаи и също за естроген прайминг, за по-равномерен растеж на Ф.
Ако някой има сходен опит да сподели...

# 627
  • София
смени лекаря ако можеш.
при пълен провал на първата стимулация да я повторят е направо безотговорно.
и да целят по-малко яйцеклетки, какъв е смисъла да са много като накрая нищо не остава.

# 628
Здравейте, поотчаяла съм се.
Имам две стимулации със следните резултати:
1. Извадени 21 Я, само 4 зрели, 4 оплодени, 1 бластоцист
2. 16 Я, 4 зрели, 4 оплодени, 1 бластоцист
На 39 съм с Амх - към 4 , хормоните са ок, ползвам донорски сперматозоиди. В деня на тригъра имам към10-на фоликула с размери към 20, 19, 18 мм
Двете стимулации са с Мериоферт 300, при първата и фемара.
Притеснява ме изключително ниският процент на зрели Я, казват, че е от възрастта, но като чета изглежда при повечето хора процента на зрели Я никога не е толкова нисък.
Четох за вариант с по-силен тригър за такива случаи и също за естроген прайминг, за по-равномерен растеж на Ф.
Ако някой има сходен опит да сподели...

При мен първа стимулация с инжекции - 4 извадени яйцеклетки (1 презряля, 2 не се оплодиха, 1та се оплоди и спря да се развива).
Втора стимулация само с фемара (хапчета) само 1 яйцеклетка, която пак не се оплоди.
Трети опит на ЕЦ 1 яйцеклетйа, която се оплоди и разви стана хубав бластоцист на 5ти ден и го замразихме.
Аз явни не се поддавам добре на каквато и да е стимулация (с НЯР съм) и ще настоявам да продължим на ЕЦ... Защо и вие не опитате? А и все пак преди 6г имам успешен опит именно на ЕЦ... Успех!

# 629
Здравейте! След една неуспешна бременност, две години и половина опити след това, през които две неуспешни инсеминации, стигнахте до инвитро. Днес ми беше първия ден от стимулацията с Пурегон пен,150. Случвало ли ви се е да имате малко кръв след изваждане на иглата?
Желая успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт