GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 380
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Чужбина
Епизод 1: Според вас, Дани:

Скрит текст:
На драконите си ли се кефеше или на това, че хората се страхуват от тях?

# 76
Щом е преведено така куцо точно това , представям си останалото с по-важните неща...

+1

Този превод е плачевен.

Скрит текст:

Според мен - на второто.

# 77

Скрит текст:
Скрит текст:
Винаги си е гледала с любов синковците. И не на шега беше разтревожена, че не искат да папкат.

# 78
  • Русе

Скрит текст:
Дани не се чувства на място в севера. Не вижда възхищението,на което е свикнала в погледите на северняците. Джон, също е притеснен. Драконите са нейната увереност, познатата сила. Загубила е обичайната си категоричност. Търси надмощие. Мисандей,Тирион ,постоянният екскорт не е плътно до нея. Губи сила и контрол според мен.

# 79
  • Бургас
Тирион и Санса водят ли се разведени?

# 80
  • Вестерос
Анулираха брака, за да я омъжат за Рамзи.

# 81
  • София
Аз тепърва сядам да гледам.
Само да питам от вълчищата остана ли някое живо, че вече не помня?!?

# 82
Може ли вече да не се пише в спойлери? Имам предвид - коментари, прогнози и т.н. Епизодът не беше лош - маршът на героите - всички дефилираха в пълния си блясък. Леко се задействаха основните интриги. Отдавна разделени се събраха. Дракони, лъвове, вълчища и приятели се приготвиха за скок.

# 83
Сега се загледах в тапета на темата. Не ми харесва как Санса се извисява в центъра на снимката... дано не е подсказка. Joy
Санса се пада точно в средата.От лявата и страна има 10 героя и от дясната също.
Не знам дали това точно има значение,  но за мен Санса е един от героите, които ще оцелеят.

Някой има ли представа къде е Дух? Никакъв не се видя.

# 84
  • България
Епизод 1:
Скрит текст:
какво мислите за двойката Аря-Джендри? Възможно/Невъзможно?
Скрит текст:
Ако оцелеят, натам върви работата май.

# 85
  • Русе
Интересно ми е мястото на Теон на плаката. Много близо до обкръжението на Церсей и далеч от Старките

Аря - Джендри - възможно добра комбинация. Привличат се, праволинейни и повторение на привличането - Робърт-Лиана

# 86
Стига спойлери! 21 часа мина!

# 87
 в първия пост  на темата ясно е обяснено правилото със спойлерите.
well - known, моля те пиши със спойлери, че ще побъркаш Тифани

Дани, не иска или не може да разбере че
Скрит текст:
силовите методи, които вършеха работа в Робския залив, са неподходящи в Чертога, който има известни традиции и още по-неподходящи на север, където съществува известна егалитарност и владетеля е пръв сред равни, а не някой който натяква превъзходството си.
Драконите й не се чувстват добре, тя сама е изправена - за пръв път - пред равностоен, ако не й превъзхождащ я противник - Другите, загуби едно от децата си, другите линеят от студа, съюзниците й изпитват недоверие към нея, и тя се чувства несигурна. Затова избра най-грешната тактика - демонстрациите и заплахите. Това че гореше хора дотук,  а също и масово гореше храна във време на глад, определено няма да й помогне да спечели симпатии,  на място където Нед екзекутираше всеки човек лично и се ангажираше със съдбата му, поемайки отговорност за нея.
Дани и в Робския залив не мислеше за поведението си, но ако иска да я приемат насериозно трябва да се научи да мисли за последствията.
Варис откак избяга Тирион,  го раздава страшно безличен. Предполагам, че не могат да  намерят място за него.

В този превод директно казаха, че
Скрит текст:
острието ще е от валирианска стомана
, но кой знае дали е правилно преведено?
Мен това не ме съмнява. Нито се питам дали Аря знае свойствата на обсидиана - все е имала време да разговаря със Санса,за това което тя знае от Джон и не са ни го показали в предните епизоди. Показа го и когато  
Скрит текст:
видя меча на Джон, възхити му се  
и каза
Скрит текст:
"валирианска стомана....твърде тежка е за мен".
По-скоро се чудя кого ще убива, защото това е съвсем ново оръжие. Първата ми мисъл е, че се точи за Церсей, която й е основна врагиня, но може би иска да е готова и  за убийство на Денерис?

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 21:56 от Джон Сняг

# 88
в първия пост  на темата ясно е обяснено правилото със спойлерите.
well - known, моля те пиши със спойлери, че ще побъркаш Тифани

?[/spoiler]
ВАЖНО!!!
Спойлери за всеки новоизлязъл епизод на сериала се слагат в скрит текст до 21:00 часа в понеделник, когато е премиерата на епизода за България!
21 минА

# 89
А защо серията беше 50 мин.?Не трябваше ли да е повече?

Общи условия

Активация на акаунт