GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 245
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Bend the knee or die! - нейни думи.
Еми точно това са думи на дебютантка. Като халееси набързо изгори онези мъжкари в шатрата и без да казва дума всички коленичиха, нали. Набързо и без много приказки за коленичене се разправи и с умниците от Мийрийн.
Скрит текст:

А тук... мрън-мрън... аз съм кралица. Еми покажи го, не го казвай.
Според теб една добра кралица трепе наред, само защото някой не е съгласен с нея или пък не иска да и се врече във вярност?
За да е кралица, трябва да го прави. Не бъркай добра кралица с добродушна кралица.

# 481
То в Есос може и да е вървял номерът с "избий всички и спечели респект", но тук не е така. Справка - родът Болтън.
При дортаките най-важното нещо беше силата. Във Вестерос най-важното нещо е политическата власт. Проблемът е, че в момента тя губи политическия си капитал с тази надменност.

# 482
  • Чужбина
Аниш, Дани не можеш да проумее, че правилата на Вестерос не важат в Робския залив и през половината време искаше те да възприемат чужда култура.
Доколкото изобщо е познавала правилата на Вестерос. Щото тя 7-те кралства доскоро не ги беше и помирисвала.

Супер неадекватна е!

# 483
Еми точно това са думи на дебютантка. Като халееси набързо изгори онези мъжкари в шатрата и без да казва дума всички коленичиха, нали. Набързо и без много приказки за коленичене се разправи и с умниците от Мийрийн.
Скрит текст:

Според теб една добра кралица трепе наред, само защото някой не е съгласен с нея или пък не иска да и се врече във вярност?

Есме има начини да го покаже без да трепе наред. Например ако покаже добра тактика и завземе важна крепост с бърз и решителен удар без  (сериозни) загуби ще я уважават. Нищо до момента не постигна Дани. Влезе в Скалата, където нямаше противници, изгори храна в Предела, настрои лордовете срещу себе си с убийството на Тарли, допусна да пленят и избият съюзниците и от Дорн и железните и дори не преговаря за тях, а ги заряза. Честно казано Джон и компания  са прави да не я уважават - щом изоставя досегашните си съйюзници в беда, как могат те да разчитат, че и тях няма да изостави ако се сговнят нещата.

@ Елеонора тя нямаше желание да ги научи правилата на Вестерос. Баристан започва да й говори за грешките на Ерис и тя си запушва  ушите (образно казано) и оставя това за "друг път". Да имаш такъв ценен източник на инфо като Баристан, който познава четирима крале на ЖТ и да не го използваш е меко казано престъпно

# 484
То в Есос може и да е вървял номерът с "избий всички и спечели респект", но тук не е така. Справка - родът Болтън.
При дортаките най-важното нещо беше силата. Във Вестерос най-важното нещо е политическата власт. Проблемът е, че в момента тя губи политическия си капитал с тази надменност.
Как според теб Егон Таргериън е завладял Седемте кралства? С мили думи и политически игри ли... Rolling EyesИ да, докато говори, без значение какво и как, ще губи.
Но пък това, предполага се, е замисъла на сценаристите за разпъване на действието и лигавене на феновете. Иначе да бяха приключили набързо още миналия сезон.

# 485
  • Варна
Как според теб Егон Таргериън е завладял Седемте кралства? С мили думи и политически игри ли... Rolling EyesИ да, докато говори, без значение какво и как, ще губи.
Егон е имал две сестри . Денерис има Тирион и Варис.

# 486
Цитат на: Аниш link=topic=1109181.msg385726
95#msg38572695 date=1555526765
Скрит текст:

За да е кралица, трябва да го прави. Не бъркай добра кралица с добродушна кралица.
Не бъркам.
Един разумен и добър лидер е способен да убеди народа, че ще бъде най-добрия възможен монарх. Джон например се доказа и го избраха. А Дани нищо не прави, за да се докаже, само изисква и дава заповеди. Не мога да се сетя някога да е управлявала адекватно, бива я в завоеванията, но дотам.

# 487
Цитат на: Аниш link=topic=1109181.msg385726
95#msg38572695 date=1555526765
Скрит текст:

Не бъркам.
Един разумен и добър лидер е способен да убеди народа, че ще бъде най-добрия възможен монарх. Джон например се доказа и го избраха. А Дани нищо не прави, за да се докаже, само изисква и дава заповеди. Не мога да се сетя някога да е управлявала адекватно, бива я в завоеванията, но дотам.
Бъркаш. Първо трябва да стане кралица и лидер. Wink

# 488
В интерес на истината Егон никога не ми е бил любимият владетел. Прекалено самодоволен ми идва. Моят идеал за владетели са Джеерис ОБединителя и Дерон.

Дерон е можел да бъде мил, щедър, любезен,  човек с такт, но когато  поиска - и строг, гаден и добър военачалник.

Джерис пък е бил най-великият велик дипломат на всички времена.

@ Аниш, така е. Първо трябва да се изградиш като характер, и после - като крал. Обратният вариант го видяхме - Джофри, който получи кралството наготово.

# 489
  • Чужбина
И сега си мисля за Дани.

Тя точно защо иска да "счупи колелото"? Какво точно иска да промени в 7-те Кралства. Няма робство!

Иска да премахне онаследяване на трона по кръвна линия ли?

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Да въведе социализъм?

# 490
Не бе! Дани Комунистката иска да премахне феодално-класовата система! Неясно с какво ще я замени?

# 491
  • Варна
Промоснимки от ЕПИЗОД 2

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 22:22 от Хексе

# 492
Аниш
Тя сама се титулова кралица. Колко сезона още ще я чакаме да стане лидер? Малко е късно вече. Всъщност това което ме дразни най-много у нея е лицемерието. Хем се представя като добра кралица и иска хората да я приемат за такава, хем не се държи подобаващо и действията и не отговарят на думите и. Ако си признаваше грешките и това, че не е бяла и добра, по начина, по който Церсей го прави, сигурно щях да я харесвам повече, като персонаж.

# 493
  • Русе
Реално върви донякъде по стъпките на предтечата си. Егон е излетял от Драконов камък, изгорил е противниците си на запад, след което се е срещнал с Краля на севера, приел е безкръвната му капитулация и ги е принизил до поредната провинция от неговото владение.

Денерис буквално направи същото, било то и с различни специфики.

Още се чудя за смисъла от хвалбата й с чупенето на колелото, освен за търсен екранен ефект. Хич не го счупи, даже си го ремонтира, като просто добави на мястото й откършената спица на дома Таргариен.

# 494
И сега си мисля за Дани.

Тя точно защо иска да "счупи колелото"? Какво точно иска да промени в 7-те Кралства. Няма робство!

Иска да премахне онаследяване на трона по кръвна линия ли?

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Да въведе социализъм?
Колелото е трона според мен. Но като я гледам няма намерение да го чупи, само гръмки слова

Общи условия

Активация на акаунт