GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 242
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
В интерес на истината Егон никога не ми е бил любимият владетел. Прекалено самодоволен ми идва. Моят идеал за владетели са Джеерис ОБединителя и Дерон.

Дерон е можел да бъде мил, щедър, любезен,  човек с такт, но когато  поиска - и строг, гаден и добър военачалник.

Джерис пък е бил най-великият велик дипломат на всички времена.

@ Аниш, така е. Първо трябва да се изградиш като характер, и после - като крал. Обратният вариант го видяхме - Джофри, който получи кралството наготово.
Ммммм... и къде щяха да са Джеерис и Дерон без Егон? Има време за война, има време за съграждане, има време за дипломация. Данчето нацели време за война. Не е сега момента да се прави на милостива и дипломатична.
Номерът не е в титлата и мнението на околните. Номерът е в безпощадната сила.

# 496
Аз разбрах, че колелото е символ на феодалната система и иска да го счупи, за да даде повече свобода на селяните, но естествено докато тя е кралица. Дотук не я видях да го чупи, по-скоро се опитва да го подчини.
За мен Денерис е трагичен герой, превърнал се в антигерой, който или в последния момент ще получи "прозрение" и ще се жертва за доброто на всички или ще откачи тотално и ще умре като злодей.
Аниш права си, но това е определение за диктатор и завоевател, а не добра и справедлива кралица. Очаквам такова поведение от Церсей или Юрон, не от Трошачката на окови. Народ подчинил се от страх, ще се надигне рано или късно. Неизбежно е.

# 497
# 498

Спойлери за сезона:
Скрит текст:
Според това което се чува битката за ЗХ ще бъде изгубена. Ще се намери обаче някой, който ще елиминира КнН и това ще приключи конфликта хора/Други.

Скрит текст:
Ами то е логично.
Хората са се справили с бродниците преди без дракони - Денерис и драконите няма да могат да са толкова полезни, колкото Джон вярва.
Джон и други герои знаят, че убият ли Нощния крал, магията му изчезва. Тука Бран и Сам трябва да имат ключова роля, особено Бран. Най-вероятно, когато всичко изглежда изгубено - бам Нощния крал е убит. Ефект като в Битката на копелетата и пристигането на Арините.
Много са ми нелепи твърденията как щели да загубят и да хукнат да бягат на юг, и той Нощния крал ще ги остави на спокойствие да прекосяват целия Север, за да им даде втора битка при Тризъбеца, където вече щял да бъде победен. Laughing

# 499
  • Чужбина
Аз разбрах, че колелото е символ на феодалната система и иска да го счупи, за да даде повече свобода на селяните.

Ама те селяните оплакват ли се? Те не са тръгнали на бунт!

Но иначе си иска трона, който и "принадлежал по право" точно по системата, която иска да събори.

Егати шизофренията.

Предпочитам да полудее, защото ще е по-сензационно. Но знам, че ще я избелят и захаросат, та чак ще ни се отще!

# 500
Не е много сигурно, че ще я избелят. От интервютата на Емилия останах с впечатление, че за Дани няма да има happy end. All the weird things that I am doing -  нещо подобно и бяха думите.

# 501
Аз разбрах, че колелото е символ на феодалната система и иска да го счупи, за да даде повече свобода на селяните, но естествено докато тя е кралица. Дотук не я видях да го чупи, по-скоро се опитва да го подчини.
За мен Денерис е трагичен герой, превърнал се в антигерой, който или в последния момент ще получи "прозрение" и ще се жертва за доброто на всички или ще откачи тотално и ще умре като злодей.
Аниш права си, но това е определение за диктатор и завоевател, а не добра и справедлива кралица. Очаквам такова поведение от Церсей или Юрон, не от Трошачката на окови. Народ подчинил се от страх, ще се надигне рано или късно. Неизбежно е.
То след управлението на Ерис, Робърт, Джофри и регентсвото/царуването на Церсей, които доведоха Вестерос меко казано до политическа криза и разпасване на малките васали, последното нещо, което трябва, е добра и справедлива кралица. Реално ситуацията е същата както преди идването на Егон първий и сестричките. Денерис трябва първо да завладее кралството, после да управлява. Не обратното.

# 502
Нали управляваше Мирийн - там се изяви като лоша кралица и накрая пак игра дракарис. Защо във Вестерос да е по - различно? Не случайно цялото управление на Таргерийните е изпълнено с бунтове, дори да победи, най- вероятно това я чака. Ако я нямаше заплахата от КН и зомбитата и Джон нямаше да я иска.Севера се оправяше сам, както и останалите кралства. Церсей може да е злодей, но не я показаха като лоша кралица. Това ми направи най-голямо впечатление миналия сезон, като изключим, че излъга за примирието, си беше доста скопосна управляваща.

# 503
В интерес на истината Егон никога не ми е бил любимият владетел. Прекалено самодоволен ми идва. Моят идеал за владетели са Джеерис ОБединителя и Дерон.

Дерон е можел да бъде мил, щедър, любезен,  човек с такт, но когато  поиска - и строг, гаден и добър военачалник.

Джерис пък е бил най-великият велик дипломат на всички времена.

@ Аниш, така е. Първо трябва да се изградиш като характер, и после - като крал. Обратният вариант го видяхме - Джофри, който получи кралството наготово.
Ммммм... и къде щяха да са Джеерис и Дерон без Егон? Има време за война, има време за съграждане, има време за дипломация. Данчето нацели време за война. Не е сега момента да се прави на милостива и дипломатична.
Номерът не е в титлата и мнението на околните. Номерът е в безпощадната сила.

Дерон определено е можел да воюва. Въпросът е че когато е трябвало е бил дипломат и политик, а когато трябва воин или законодател. Във всеки момент е проявявал точната страна от характера си. Егон го е раздавал прекалено много войн, Дорн например на практика не се е подчинил на Егон и сестрите му, заради твърде много суровост. Мегор го видяхме от прекалено суровост къде свърши. А Мекар, който също бе суров  създаде проблем с престолонаследяването. Не става само да си войн. Трябва малко и мисъл..

# 504
  • Чужбина
Дреме им на селяните в Речен Пад, в Орлово Гнездо (което май бе доста богато, щото си имат тлъст чернозем), в Кастърли Рок и т.н., дали е Церсей или някой друг на трона. Дотолкова, доколкото няма да обикалят освирепели дракони във въздушното пространство, които да им ядат животните, са си ОК.

Мормоните са малко по-беднички, но там почвата не е ОК - не е заради ЖТ.

Да, отвреме-навреме има и по някой Рамзи, но то това не зависи от оня, дето седи на ЖТ.

# 505
Нали управляваше Мирийн - там се изяви като лоша кралица и накрая пак игра дракарис. Защо във Вестерос да е по - различно? Не случайно цялото управление на Таргерийните е изпълнено с бунтове, дори да победи, най- вероятно това я чака. Ако я нямаше заплахата от КН и зомбитата и Джон нямаше да я иска.Севера се оправяше сам, както и останалите кралства. Церсей може да е злодей, но не я показаха като лоша кралица. Това ми направи най-голямо впечатление миналия сезон, като изключим, че излъга за примирието, си беше доста скопосна управляваща.
Мийрийн беше спирка по пътя и към Вестерос и никога не са давали, че има намерение да остане там. Винаги гледаше с едно оЧо към лелеяните Седем кралства. Но поне показа характер и способност да брани своето. Въпросът е, че у дома не се държи като кралица, а като дебютантка, която чака всичко наготово. Дори и за един прост диктатор/тиранин не може да се класира.
Дерон определено е можел да воюва. Въпросът е че когато е трябвало е бил дипломат и политик, а когато трябва воин или законодател. Във всеки момент е проявявал точната страна от характера си. Егон го е раздавал прекалено много войн, Дорн например на практика не се е подчинил на Егон и сестрите му, заради твърде много суровост. Мегор го видяхме от прекалено суровост къде свърши. А Мекар, който също бе суров  създаде проблем с престолонаследяването. Не става само да си войн. Трябва малко и мисъл..
Е, сега за какво е време?

# 506
  • Чужбина
Въпросът е, че у дома не се държи като кралица, а като дебютантка, която чака всичко наготово. Дори и за един прост диктатор/тиранин не може да се класира.

"У дома" е концепция на Везерис. 7-те кралства никога не са били дом на Дани. Тя, на практика, е чужденка.

# 507
Clash of Kings: Prologue
Цитат
    This one came to tell us that the Conclave has met, considered the reports and measurements made by maesters all over the realm, and declared this great summer done at last. Ten years, two turns, and sixteen days it lasted, the longest summer in living memory.”

Цитат
Because when winter sets in, it doesn't really matter who rules as the king.
When winter comes fore, you shall hear no LIONS roar.
When winter forces you to yield, no STAGS shall graze upon the field.
When winter creeps up on you from the shadows, no ROSES shall bloom in the meadows.
When winter wreaks havoc on the land, you bet there will be no SNAKES in the sand.
When winter brings to life all that is grim, the KRAKENS will freeze where they swim.
When winter duels to the last sliver, no more TROUTS shall dwell in the river.
When winter ravages and all despair, no FALCONS shall soar high in the air.
When winter snows fall, not even DRAGON breath can warm you in your halls.
When winter comes with all it's might, only the WOLVES shall howl in the night...

# 508
Въпросът е, че у дома не се държи като кралица, а като дебютантка, която чака всичко наготово. Дори и за един прост диктатор/тиранин не може да се класира.

"У дома" е концепция на Везерис. 7-те кралства никога не са били дом на Дани. Тя, на практика, е чужденка.
Технически погледнато е родена в Седемте кралства. Дом е нещо относително.

# 509
Много харесвам Джо Демпси, обаче тази прическа "концлагерист" е кошмарна. Хората си пускат коса, за да им топли през зимата, в сериала обаче офъкали Джендри. Още от миналия сезон е с първи номер. No Mouth

Общи условия

Активация на акаунт