GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 225
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
то и за Джон бяха сама спекулации, докато ДиД не решиха да измъкнат от ръкава си, че има бракосъчетание. Интересно как  крал Боб не е разбрал за Джон през всички тези години.

# 586
Аз все си мисля, че ще има нов Танц.
Не знам дали си спомняте, но Ширийн четеше книга за Танца, а в книгите една дорнска блогородничка каза, че е сънувала танцуващи дракони, и май нейнити сънища бяха пророчески.

# 587
  • София
Diavolo, като спомена "прекалено голям свят" се сетих за следното (със сигурност сте го обсъдили или споменали някъде, но не мога всичко в темата да проследя) та... наистина толкова голям свят и труден за екранизиране, че ДиД ще заложат на мащабна, зрелищна битка или с други думи казано на нещо, което толкова силно да впечатли зрителя, че да ги извини за другите им пропуски. Дават заявка, че щяла била да бъде най-дългата битка екранизирана някога. Към момента рекордьор е битката при Шлемово Усое. Решили са да я надскочат и като продължителност, и като мащаб, и като зрелищност. Някои от актьорите споделят, че това е било най-изтощителното им преживяване за целия им не само професионален, но и личен живот. А да видим!

Аха, ако са се справили и се хареса ще са си изпълнили основната задача, защото за съжаление повечето хора гледат за зрелището, а не за историята. За мен до тук най-яката битка беше тази за Вала на Джон и компания срещу диваците на Манс. Simple Smile
Иначе да, битката за Шлемово усое (Двете кули) е най-дългата екранна битка. Като зрелищност и реализъм обаче аз слагам тези на Смело сърце и Гладиатор като номер 1. А тук по всичко изглежда са надминали всички и всичко. Наистина май ще видим нещо невиждано. Ха дано! Wink И то в сериал...

А относно светът, ами да сложно е да се филмира, но тръгна повече от добре първите 3/4 сезона. От 5 сезон почнаха мъките и особено онова с Дорн/Порн. Както и да е. Сложно е и това си е техен плюс, отчитам го, няма как. Както е сложно да се филмират и Вещерът, Фондацията, Колелото на времето и пр. А чета, че се напъват от години за Фондацията, но са доникъде и няма нищо черно на бяло. За Колелото на времето май е само слух (дали?), а Вещерът последно четох, че излиза тази година.
А да добавим и Малазанската книга на мъртвите, Хиперион, Хрониките на Амбър, Дюн и т.н. Значи лично за мен това са невъзможни за филмиране книги, първо защото са изключително сложни и огромни и второ ще е необходим грандизоен бюджет, а и няма гаранция, че ще пожънат успех.

# 588
  • Вестерос
Е Хексе, ще е много тъпо да не ни покажат и Мартин да не го напише...

# 589
  • Варна
Е Хексе, ще е много тъпо да не ни покажат и Мартин да не го напише...
Напротив. Това ще захрани феновете за години напред . Ако всичко е ясно на другия ден ще го забравят. Laughing

ахахах
the dead look:
Скрит текст:

# 590
Хексе, не съм я чела. Изчетох почти цялата поредица и накрая се предадох, виждайки, че Дж. Мартин няма да я довърши.
Но приемам като препоръка. Ще  прочета "Принцесата и Кралицата" (намерих я в читанката даже) при първа възможност.

# 591
  • Вестерос
В книжната тема имаше линкове за трите допълнителни.

# 592
то и за Джон бяха сама спекулации, докато ДиД не решиха да измъкнат от ръкава си, че има бракосъчетание. Интересно как  крал Боб не е разбрал за Джон през всички тези години.

Той Робърт не беше от най-информираните какво се случва около него. По-интересно е как Варис или Кутрето не са разбрали. Тази книга, от която Сам разбра от секретния отдел ли беше?

# 593
  • Варна
По-интересно е как Варис или Кутрето не са разбрали.

Предоверили са се на репутацията на Нед Старк - като човек, който не лъже Wink

# 594
  • София
Понеже темата върви към края си, ще помоля ако сте съгласни при новата такава под номер 34 да се пусне анкетка.
Всъщност две анкети, едната с тема 34 и втората на тема 35 живот и здраве.
Ние писахме кой какво очкава, но в анкетите се включват и много хора, които само четат, а не пишат, а и ми е любопитно какво мислят потребителите на Бг мама по въпроса Simple Smile

Анкета 1 (право само на един глас)
-
Кой ще седна на железния трон (но в анкетата да има и опця, че трона ще бъде разрушен, т.е. никой няма да седне)

Анкета 2 (тук може и повче от един глас, но не знам доколко да се ограничи, че някой може да маркира всичко живо, хаха):
Кои герои ще умрат?
-
Или респективно кои ще оцелеят.
Нещо такова.

Peace

# 595
Само да споделя, че за мен всичко, казано от червените жреци, са пропагандни глупости. Никакъв спасител Азор Ахай и никакъв меч Светлоносец, закален в Ниса Ниса не очаквам  да спасяват света.
Азор Ахай е по-скоро Денерис и не е никакъв спасител, а разрушител.

https://trinuviel.tumblr.com/post/173833000269/why-daenerys-targ … r-ahai-come-again
https://trinuviel.tumblr.com/post/174222531314/why-daenerys-targ … r-ahai-come-again
https://trinuviel.tumblr.com/post/174636037219/why-daenerys-targ … r-ahai-come-again

# 596
Всичките пророчества са мътни и не вярвам, че са буквални, колкото повече задълбаваш, толкова повече герои започват да се напасват към тях. В сериала не вярвам да им обърнат особено внимание. Имам надежди за книгите.

И аз съм за анкета.

# 597
Е, "Р'хлор" на жреците си подава такава информация, каквато му е угодно.

Това вместо запис.

# 598
Този Р'хлор дали наистина го има или е Триоката врана под прикритие. 😂😂
Май и такава теория имаше.

# 599
Все пак враната и рхлор трябва да се вплетат в историята някак, дотук имаха роля и съвсем без нищо...би било тъпо. Надявам се на голяма роля от тяхна страна!

Общи условия

Активация на акаунт