АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 557
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И моята бебка е мързелана, вчера на ФМ , доктора каза , че даже използва плацентата за възглавничка... през цялото време си спинкаше най-спокойно Grin
Относно козметиката се чудя между Хип и Мустела (в аптеките в Кауфланд има 30 % намаление)
Заради високото кръвно, което вчера ми измериха на ЖК от днес съм с увеличена доза магнезий и допълнителни хапчета (Допегит) Cry 

# 631
Момичета, аз да питам имате ли мнение за козметиката на Бебо? Попадна ми реклама,пише, че е с 96 процента натурални съставки и се зачудих дали е добра 🙄

Мнение не мога да дам, но на мен на партито ми подариха 2 комплекта тяхна козметика - душ гел, мляко и крем против подсичане. Приятелката, която ми ги подари каза, че доста е чела и се е консултирала, така че мисля да я използвам когато се родят. Пък ще му мисля ако не им допадне...
За ритането - моите също са диванета! Ритат когато си искат. Много често има ден-два, в които нон-стоп ме бутат и после ден-два, в които почти не ритат и ме дразнят. Снощи полудяха и двамата едновременно, някой даже искаше да си покаже крака през пъпа ми. Тази сутрин също ме събудиха...

# 632
Привет и от мен,

При мен ритници си има, аз не ги следя през колко време са, но са си редовно доста пъти през деня.. спокойна съм..
Вече започнахме и с тоновете, понеже се наложи да полежа в болницата за малко.. настава игра, когато ни свържат с апарата.. следващата седмица на последна ФМ, през Юни 3 пъти на прегледи.. и това е плана при мен, ако всичко е наред..  очертава се секцио през Юли, ако бебето слуша и си чака кротичко датите.. Stuck Out Tongue Winking Eye
Козметика не съм купила още, вероятно ще е Мустела, чувам добри отзиви.. аз дори още не съм разбрала каква точно козметика е необходима Joy

# 633
  • София
Ifsinka,  лосионът за тяло е за хидратация на кожата, а масажното олио е за масажчетата на бебето всеки ден. Предполагам, че спокойно може да се прави масаж с лосионът за тяло и олиото да отпадне.

# 634
Аз на няколко места чета,че летни бебета не се мажат с олио и масажи се започват чак след 40-то дни или докато бебето не качи над 4 кг. 🙄
 Смятам да не купувам  на първо време никакво олио ,а само лосион и за зимата вече да започнем с олиото. През ден попадам на различни мнения и се чудя вече кое е най-правилното

# 635
  • София
При нас ритането е предимно вечер-нощем, сутрин хич не се обажда освен някое леко помръдване от време на време. Не съм много сигурна, че е показателно кога колко ще е активно бебето след раждането, защото те тогава си имат съвсем друг режим, съобразен с хранене, колики, зъби и пр. Примерно в началото интервалът им на хранене е 2-3 ч. и няма значение коя част от денонощието е. Абе подготвила съм се психически, че ще се наспя отново след няколко години Smiley .
За козметиката - предполагам, че пак е индивидуално и си зависи от чувствителност на кожата, склонност към зачервявания и т.н. Първия път олио не съм ползвала в началото - лосионът си беше достатъчен, пък беше февруарско бебе.

# 636
И аз четох, а и на курса изрично казаха, че олиото е за зимата, защото е мазно, повече запушва порите, а лятото не бива да се случва това. Така че аз имам мляко/лосион, олиото ще го мисля към есента. До тогава масажите спокойно могат да се правят с лосион/мляко.

# 637
  • Varna
Аз взех мляко, защото четох че е най-подходящо за лятото. За зимата олио.

# 638
  • Варна
Привет,
познайте кой си напазари основните неща тъкмо от Хиполенд - реално с намалението на количката се покриха шишето и подобни неща.
Чета с интерес за козметиката и какво ще препоръчате.

Поздрави и слънчев уикенд

# 639
Viliana90 честита ви количка, коя взехте?

# 640
  • София
Здравейте, момичета ! Ето ги днешните ни покупки с намалението в Комсед и Хиполенд:

https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D0%B4%D … ;category_id=5216

https://www.hippoland.net/cybex-stol-za-kola-koshnitsa-0-13-kg-a … 9000732-519000731

Обмисляме да се възползваме от намалението и за друго - може би шишетата и помпа за кърма (макар че помпата е обещана да ми бъде дадена от една приятелка). Не искаме да купуваме нищо друго, защото приятелки ще раздават (легълце, ваничка, стерилизатор,шезлонг, активна гимнастика), а пък и за роднините да подаряват трябва да остане нещо - в противен случай ще се напълни апартамента с твърде много вещи. Аз направих подробен списък с ваша помощ и тази на интернет и смятам да разпределя на всеки да купи по нещо, за да не се сърдят. Всъщност на нас голямото ни притеснение беше количката.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 17:59 от PrimaCvetelina

# 641
  • Пловдив
Днес бях на преглед при АГ и всичко е наред - шийката ми е с нормални размери,малката се е завъртяла вече и си е с главата надолу. Продължавам си с Магнерота и така.
Беба си е активна в различни периоди ама май основно вечер ,даже сега си ме подритва.
От намаленията за сега си взех само ръчна помпа на Медела (като не знам колко ще ми е необходима реших да не рискувам с електрическа).

# 642
Момичета, какво ще кажете за дрехите за бременни на H&M, дали си отговарят на размера? Аз съм около 167см и тежа към 70кг, в 6тия месец съм. Другите им дрехи са уголемени и съм взимала дори анцунг S..Просто онлайн нещата им са 100 пъти по-хубави от тези, които излагат в магазините...

# 643
Според мен си отговарят до голяма степен. Аз по принцип съм 34/XS. Като пробвах дрехите за бременни, пак 34/ХС ми стоят добре, S вече са много големи. Явно ги съобразяват, защото от обикновените дрехи (не за бременни) си взимам 1 номер по-голям: С - шорти последно си взех и 1 свобдона рокля за вкъщи.
Единственото изключение са дънките. Аз много налях на бедра и ХС/34 за бременни ми стягат некомфортно. Но явно всички модели са им тип скини, защото и по-голям размер не са ми удобни.

Момичета, какво ще кажете за дрехите за бременни на H&M, дали си отговарят на размера? Аз съм около 167см и тежа към 70кг, в 6тия месец съм. Другите им дрехи са уголемени и съм взимала дори анцунг S..Просто онлайн нещата им са 100 пъти по-хубави от тези, които излагат в магазините...

# 644
  • Varna
За мен също си отгварят, аз доста неща имам от там.

Общи условия

Активация на акаунт