Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 102
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Първите купуваха на "риск печели, риск губи", след тях по коментарите Simple Smile
Аз не съм привърженик на комбинираните и няма да препоръчам модел. Имам Браваа но хич не я харесвам. За мен е самоходещ, замазваш парцал. Има хора, които имат подобни но си ги харесват.
Аз чакам качествен миещ.
Ти...избираш според бюджета. Има достатъчно качествени бюджетни, има такива на които им плащаш марката.
Има всякакви...
Първо определи какъв вид искаш, после бюджета и чети коментарите.

# 541
Малко офтопик: Коя е Рени и защо е напуснала темата? Simple Smile

# 542
  • Пловдив
Аз съм Рени.Не съм напускала.Просто спрях да пиша ,защото ми омръзна 11 теми да обяснявам едно и също. И то е да се чете поне първа страница .За толкова години в темата сме видели какви ли не залитания ,и благодарение на неадекватни съвети се купуват на високи цени лоши или недоказани марки.След което започват едни хвалби и след 6 месеца едни оплаквания...
Естествено това е форум и всеки има право на мнение,но съвет се дава след много познаване на темата и личен опит.Поне така е според мен.
Влизайки във форума случайно видях ,че темата е озаглавена така и реших ,че е редно да не я подминавам.

# 543
Малко офтопик: Коя е Рени и защо е напуснала темата? Simple Smile

Като лаф от Оркестър без име звучи

# 544
Рени, аз четох първа страница, но пак не си отговорих на някои въпроси. Затова в главата ми има мнооого въпроси, за които на вас ви се струват тъпи. Понеже никой не ми отговори, а ще си купувам такава машина за първи път и съм мнооого невежа по отношение нея, пак ще си задам въпросите.
1. Живея в четиристайна широка къща, но  интернет обхват имам само в едната стая. Затова се питам дали самото движещо се тяло има нужда от интернет, понеже съм решила за купя уред, който ще мога да управлявам или поне да следя докато съм навън. А той трябва да работи само докато ме няма, защото имам 2 деца под 5 г. и постоянно са в движение вкъщи.
2. Имам дълга капеща коса която "сея" навсякъде и се питам дали ще се "начичква" по въртящите се четки. Предпочитам да не се налага да ги "пощя" ръчно постоянно.
3. Да е прахосмукачка, която да не допуска неизчистени участъци. 60 % от площта е застлана с килими
4. Да се почиства лесно и бързо
5. И все пак да е с батерия, която ще ме изкара поне 2г , и ако може да е достатъчно мощна , за да изчисти 120 кв без почивка, или ако ще е с почивка да мога да я настройвам да работи по стаи.
6. Мога да си позволя среднобюджетна. Roomba 980 ми си струва ненужно скъпа.
Марки които предпочитам: Roomba, Xiaomi, iLife, Eufy.

И специално към Рени, понеже разбрах, че присъствието ти се цени, и навярно не напразно, ако можеш да ми отговориш поне с едно изречение:
1. Кой уред имаш вкъщи?
2. Кой би закупила за теб конкретно ако сега днес имаш нужда? Марка + модел?

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 06:18 от ALMIRRA

# 545
Много е добре да се чете първа страница, но реално за един абсолютно не запознат човек тя не е достатъчна за да се направи информиран избор. Просто там ги няма мненията от първа ръка относно самото ползване на роботите. В самите мнения има споделени трикове, проблеми, понякога се заформят спорове, въобще РЕАЛНИ впечатления. Лично аз като тръгнах да си избирам уред върнах 3 или 4 теми назад и ги прочетох изцяло. Ей така като роман. И накрая вече знаех какво да си купя. Така е най-сигурно според мен. А и човек си отговаря на въпросите които излизат след прочитането на първата страница.
Ето един пример -  без да питам аз знам че Рени е с LG и подробности за различните версии дори. Нейната и на дъщеря ѝ която е по-нов модел. 
По принцип винаги така избирам уреди - прочитам темите, и ако след прочитането на 2-3 теми все още имам въпроси тогава се пита.

# 546
Много си права. И аз преди така правех. Simple Smile)))
Обаче понякога чисто физически човек няма нужното време. Да, това си е негов проблем. Но все пак сме хора и е нужно малко разбиране. Ето и аз вече спрях да чета теми назад, защото с малки човечета даже и не остава време за спане..... Темите се четат трудно Simple Smile))))

# 547
  • Berlin
Аз понеже си бях избрала Румбата като марка, прегледах каквото можах в сайтовете им - немския, американския и българския. Много ми помогна, че в немския и американския може да се сравняват различните модели като функции. Бях се спряла на скъп, евтин и среден модел и си ги разгледах, прецених какво що според мен и си избрах.

# 548
ALMIRRA, имай предвид, че roomba 980/981 държат високи цени в БГ. Аз в понеделник ще си взема моята 981, поръчана от испанския амазон. С доставката до тук (директна, от амазон) ми излезе 1200лв. Иначе тук са по 2000лв. Споменавано е многократно, но отбелязвам, ако е пропуснато. В amazon.es имат май най-добри намаления.

# 549
А този модел на Румба /май последния/ който сам си изсмуква прахта в контейнер на стената може ли да се ползва без тази функция когато се налага, че имам три нива в къщата - тоест мога ли да го пускам ръчно понякога в другите площи, че не ми се взимат три робота за тази цел....

# 550
  • Berlin
Да, продава се и само робот, без приставката.
Гледам, че имат и някакъв s9 модел, още по-нов ли е? С по-различна форма е, ъглов от едната страна.

# 551
Roomba i7+ е с машина за изпразване, а i7 е без такава. На i7 е различен малко контейнера за смет - по-голям е защото липсват частите отговорни за изпразването на боклука към голямата база (някакви клапани и канали има)
i9+  е последния модел, тя се самоизпразва и формата ѝ е D-образна прилича на Neato

# 552
  • София
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, но наистина ли върху тъмен под (имаме много тъмно кафяв , почти черен, ламинат) роботите не работят?
И има ли модел, който със сигурност работи върху тъмен под и бихте ми препоръчали?

# 553
  • Пловдив
Първо ще отговоря общо на всички. Да,теми се четат трудно ,изискват време ,което не винаги имаме.Може обаче след елементарни насоки ,да направим свое собствено проучване ,за да направим правилен избор.Това обаче също отнема време.Както знаем времето е пари.Тогава питаме във форума ,но в този момент се превъзнася Агама. Купили са я много момичета и се хвалят .Купуваме Агама ,и след няколко месеца почват драмите.Примерите са много.
Точно в този момент ,в който Вие питате може да не пишат или да ги няма запознатите и се понасяте на гребена на вълната.
Аз лично мога да забавя покупка,но правя информиран избор,когато става въпрос за скъпи неща.
ALMIRRA, ще се постарая да отговоря на всеки един от въпросите ти.
1.Колко време смяташ ,че ще наблюдаваш робота?Когато си на работа?Когато си на кафе?Когато пазаруваш?Ще говоря само за роботите ,които познавам.И най-стария робот LG ,минава сам от стая в стая стига да е отворено.Новите Румби също/без да ползват виртуални стени/.Това не е парно или бойлер все пак.Повечето модели имат отложен старт и може да ги настроиш еднократно и те си работят.Лично за мен управлението и наблюдението през телефон е без значение.
2. И аз и малката щерка сме с дълги коси.Няма как да няма по средната четка.Днес чистих и двата робота.Общо за двата около 10 минути .Средната четка се чисти с приспособление и става много бързо.
3. и 4.За да не пропуска и да чисти ъгли са нужни 2 неща .средна четка и 2 странични четки.Нямам килими-не мога да помогна тук.Имам две пътечки пред входните врати.Когато робота попадне на тях се включва на турбо режим.
5. За батерията е доста относително.Има значение и ти как я ползваш.Аз мога да кажа за старата LG.LG HOMBOT VR6270LVMB купена PEDIDO REALIZADO
23 de noviembre de 2014 все още работи със оригиналната батерия.Чисти около 120 кв .
Добрите марки като им свърши батерията се връщат на станцията,зареждат се сами и чистенето продължава от мястото на което е паднала батерията.
6.От марките ,които си изброила бих купила само Румба.Но това е мое мнение и не го смятай за меродавно.
На последните въпроси.
Имам LG -единият 6 серия, другият 12 серия.
Бих купила LG 9 серия  или 10 серия. След 10серия LG в момента нямат разлика ,освен видеонаблюдението на дома.За съжаление то не работи за Бг.Купих 12 серия за около 320 евро от испанкия амазон. Бих купила и последните модели Румба.Зависи колко бързам и коя е на най-добра цена в момента.
Иначе, ако трябва да си начеша крастата бих купила DYSON или професионалната Мakita.И двете са адски скъпи ,а Макита е за цехове ,ама аз съм извратена.
muoil ,имам 6 и 12 серия.Дъщеря ми има 9 и после 11.
Много дълго стана ,за което се извинявам.Последният ми съвет е ,че за онлайн пазаруването трябва търпение.Не сега и не на всяка цена.На всяка цена има в Техно -март,-полис,-маркет итн.
Случвало се е да дебна по 4-5 месеца за добра оферта.
Наблюденията  ми върху LG са на над 12 робота от различни серии купени за подаръци на племенниците ми ,за приятелки и познати.

# 554
  • Berlin
Румбата (980) има опция на приложението да минава специално по ъглите след като си почисти площта (edge clean). Не знам обаче, ако не е включена дали ще минава. Simple Smile Аз съм я включила и я виждам как си минава точно по края на картата все едно накрая. Има и опции за едно минаване или за две на площта за чистене и автоматично. На килими също увеличава силата, ако е включена тази опция. Може би ако имаше две странични четчици щеше да е по-бърза.🤔 Ама не се оплаквам, де. Simple Smile Супер доволни сме, че си взехме робот. В момента чисти 50-53кв.м. като площ за 65-75 мин и батерията не пада под половината.

Общи условия

Активация на акаунт