Любители на котки - Тема 132

• 32 063
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Джаста Праста, спокойно. Всичко това е нормално. Няма да забравя това, което преживях преди повече от 15 г. при кастрацията на предишната котка. Тогава в Бг не беше толкова разпространено, но Лъки беше постоянно разгонена. През цялото време бях в чакалнята пред операционната и ревях (изобщо не съм такава, стоически издържам и на най-тежките удари, които ни поднася живота), а един възрастен вет, приятел на опериращия, ме успокояваше и обясняваше, че тази интервенция е нужна. Моят вет, мой близък, асистираше на хирурга, защото асистентката му била възпрепятствана. При това, въпреки най-скъпата и щадяща упойка, при Лъки се появил сърдечен проблем, когато са били отстранили само яйчниците, но не и матката. Не са искали да рискуват, прекратили са операцията и са били антидот. Въпреки това горкото животинче не беше на себе си и залиташе като мъртво пияно дни след това. Половинката, след като видя в какво състояние е, няколко дни постоянно ми натякваше как съм съсипала разкошната животинка. И аз скришом си изплаках очите.
Е, мина малко време и тя пак си стана старата бойна и чаровна котка.
Така че не се притеснявай, след седмица ще забравиш, че това се е случило.

# 106
  • In the land of Never Never
Grin
Влизам набързо да се похваля, че с Нала всичко е наред. Изпокака цялия апартамент, а ние се спукахме от кеф. Grinning Вече даже ходи в тоалетната си. От вчера сме и с компания, с един месец по-голям от нея.
Страхотни са двете пухчета, да ви са живи и здрави и да ви радват дълго.
Щом е започнала да ходи, постарайте се да й създадете хигиенни навици, а и на другото коте. Научат ли се да ходят където падне, ще е много сложно. Докато са малки, не мирише много акото, ама с времето става страшно.
Намерете ниска тоалетна, в която могат да влизат лесно, на първо време може и да е най-обикновена пластмасова кутия от нещо, защото са много мънички, и може да им е трудно да прескачат борда. Сложете част от акото, което вече са сервирали някъде из апартамента, за да има съответната миризама, която да подскаже че това е именно мястото. Ако видите, че търсят къде да се изходят, стават неспокойни и се въртят около себе си, търкат пода с лапички, бързо ги слагате на правилното място. Трябва да ограничите територията, до стая, коридор, където се движат, за да могат да намират тоалетната лесно - ако тичат из няколко стаи, няма да могат да я намерят лесно.
По принцип майката, първо ги масажира с езика по коремчето, а после почва да ближе задничето, защото изяжда всичко, което се отделя, и течно, и твърдо. И така няма миризма. Безотпадъчна технология. Satisfied
Като почнат да ядат обща храна, майката вече се отказва да яде толкова акита, Grin и тогава котетата почват да акат където ги завари нуждата. Това е момента, когато трябва да се започне с обучението за намиране на тоалетна. При вас, понеже вече се хранят, е време да се научат да ходят на едно място.

# 107
На гости съм. Данък от тук:

Мъри, на 10 месеца, некастриран, апартаментен.

Доктор му е Калоян Йорданов, кабинета е някъде около Кипърските, Люлин.
Имате ли мнение за него?

Разгонен е за сефте и не иска да се храни.

# 108
  • Варна
Браво на Мая! Hug
Нала и Томи са много милички! Heart Eyes
Големи красоти в темата!
Котьо, Магчето е пушка вече! Давам антибиотик, целувам мустачета и кръгли кълки. Grinning

# 109
  • София
На гости съм. Данък от тук:

Мъри, на 10 месеца, некастриран, апартаментен.

Доктор му е Калоян Йорданов, кабинета е някъде около Кипърските, Люлин.
Имате ли мнение за него?

Разгонен е за сефте и не иска да се храни.

Каладоктор е страхотен. Така се случи, че за консултации ходих при него няколко пъти (просто ми е срещу нас) без Блеки. Когато го питам "какво ви дължа?", отговорът е "нищо"... Получих много ценни съвети от него. Купувах диетична храна. (купувам си и за мен мазила за стави и кости), говорим си по час.
Винаги има опашка пред кабинета. И е на разположение и за спешни случаи.
Лъчезарен и обяснителен, внимателен и обстоятелствен, обича пациентите си.
Бях уговорила кастрацията на Блеки с него, но след като кастрирах Маци в Бомед (безплатно), останах приятно изненадана от отношението и условията там и избрах тях (цената беше същата, но условията са по- добри). В Бомед има профилирани ветеринари, техника, лаборатория, операционна, денонощна грижа.
Добър избор е  Калоян Йорданов.
... най- добре е да нямаме нужда от доктор... Пожелавам го на всички нас и на нашите любимци!

# 110
Лека нощ от две заспали момичета (на едното му се вижда само кракът)😂

# 111
Едното момиче се пренесе в моето легло и нагло се настани на възглавницата ми😙. Аз къде ще спя сега?🤔

# 112
  • София
Съжалявам, но за д-р Калоян имам по-особено мнение. Като диагностик не е много добър, през почивните дни е труднооткриваем по телефона. Понякога стреля наслука с лечението и въобще в последно време му се натрупаха "черни точки" заради кучето на родителите ми, което почина не много ясно от какво... Ех, разбира се, вярвам, че повечето му случаи завършват успешно, дай Боже, и дано не се налага!!

Джаста, желая ви спокойна нощ с Мая!

# 113
  • София
Момичета, малко за фурминатора, който ми дадоха. Flowers Hibiscus
Предствалява ен на брой метални зъбци с по-малко от милиметър разстояние помежду си. Аз очаквах нещо повече, макар да не мога да кажа какво. Rolling Eyes
Лигльо го възприе в началото с въодушевление Joy, че го михме с любимия му сапун със зехтин/нося го от Гърция/ после нещо започна да му се ежи и опитва да драска за което е леко наказан,  свалихме многго подкосъм, ама ако честно и с гребена не свалямв многго по-малко. Thinking За сега отлагам покупката на оригинален фурминатор.

Недоволна, безкрайно благодаря! Hug Heart

Джаста Праста, и от мен спокойно! Hug  Нормално е !!!!  Предишната ми котка 5 пъти се събуждаше при мен след упойка, смея да твърдя, че няма нещо, което да не знам.
Само те моля да попиташ какво е извадено. Преди доста време в тази тема имаше поне една женска котка на която не бяха махнати яйчници или яйчник, това установено на ехографско изследване поради разгонване след кастрация.
Здраве и щастие желая, нали ми е почти адашка. Wink

Зизу, радвам се да се засечем. Flowers Bouquet
Не съм посещавала благотворителен базар за котки тази и миналата година. Не знам и къде има.

loa, тази реакция е нормална. Феликс е храна с много въглехидрати и почти никакъв протеин, за Шазир не знам. Ако котето е свикнало на Феликс, няма да иска да яде друго, тъй като тези да ги наречем "не особено добри храни" са много овкусени спрямо вкуса на дом. любимци. Не веднъж преди години съм писала в темата, че самите ветеринари отричаха тези храни, но продължаваха да ги продават. Едно, защото Кот. свикал на овкусени храни не "поглежда" друга, второ защото стопаните нямат възможност. /мир/

00404, "старите" пишещи знаят какво работя.
Няма такова "нещо" което да показва връзка на възрастта на Кот с вероятността да направи тумори на тестисите. Освен естествено самата възраст, но то все от нещо се умира...
Защо?  1-во защото кой ще даде толкова пари да се проследят в около 20 години примерно 100 броя или повече мъжки котки, от какво са умрели, кой им е родителя, прародителя,/ДНК/  с какво са се хранили, какви са били по характер/показва скрити вътрешни проблеми /, как са живели, къде, как са се грижили за тях и т.н. Голяма част което, сега твърдят ВЕТ е от чисто икономически, екологични и прочие проблеми, но в никакъв случай не е от реално здравословни.
Какво ти ще избереш е лично твое решение. Flowers Hibiscus

# 114
Добро утро, момичетa и момчетa(aко пишaт или четaт в темaтa)!

Mayyal, aз съм питaлa неколкокрaтно още кaто уговaряхме кaстрaциятa, при сaмaтa кaстрaция и след нея пaк. Вет е млaд, обрaзовaн, много внимaтелен и доколкото рaзбрaх рaботещ със съвременни методи доктор. Обясни ми, че се мaхa всичко - яйчници, мaткa и че и при нaс ще е и е тaкa, зaщото товa билa процедурaтa. Имaм голямa вярa и изцяло съм се доверилa. И вярвaм, че всичко е нaпрaвено по учебник. Но...товa не ме спирa дa се тревожa.

Вчерa няколко пъти aкa и пишкa. Aкото е мекичко, но компaктно, съвсем нормaлно. Сaмо при едното изхождaне нaкрaя имaше мaлко редичко, но то мисля е нормaлно. Днес сутринтa пaк пишкa. Вечертa не беше ялa или пилa, сегa сутринтa пaк и aз потопих пръст във водaтa, доближих до муцункaтa и тя го облизa и тaкa няколко пъти, после пробвaх с мокрa хрaнa, нaмaчкaнa и рaзмитa с водa, първо с пръст, после сложих еднa мaлкa и по плиткa пaничкa под муцункaтa и и тя изцокa половинaтa, докaто aз държa пaничкaтa. Почнa по мaлко дa се опитвa дa се рaзхождa, но още е леко зaмaянa и гледa дa си легне. Погледa и се поизбистри, но още е вялa. Инaк от земятa е успялa дa се кaчи нa дивaнa, сaмо зa миг отидох до кухнятa и тя успялa дa се кaчи. Вет кaзa дa я държa ден двa нa ниско и съм и нaпрaвилa легълцето в трaнспортнaтa и клеткa, зaщото тя си я обичa и често си я ползвa зa спaлня. Имa си мекичко полaрено одеaлце и понеже е зaкритa се чувствa уютно и зaщитенa в нея. Сегa съм мaхнaлa обaче горнaтa чaст нa клеткaтa, зa по голямо удобство.
Пп Не знaм кaкво ми стaвa, но кaто я погледнa и все ми се плaче. И плaчa, де. Мъж ми се дрaзни, че съм тaкaвa ревлa. Успокоявa ме, че всичко е нaред. Зa рaзликa от мен, той имa опит с животни, но е гледaл кучетa, не котки.

# 115
  • София
Джаста,  разбирам притесненията ти. Аз също всеки път съм се попи+авала от притеснения, без значение, -  нали се касае до нас. Hug Някои операции съм ги прекарвала в операционната, в някои моменти съм излизала...
Сега, стига лирика Wink "дЕтето " трябва да е на топло и на ниско. До като не "изветрее" съвсем от упойката. В повечето случай тя се метаболизира от черния дроб, но и в част от бъбреците, така че ако иска и обича някаква определена марка вода, давай й тази. Heart
Скрит текст:
Не съм те чела, просто за инфо, че и такива неща се случват. Не съм искала да обидя вашия Вет.

На топло - защото от упойката ги втриса на студено, а на ниско - като "безумно" скачат - да не се контузят. Flowers Bouquet

# 116
  • Варна
Отворих на Кетята консерва Катз - подуши я отдалеч и врътна глава. Е, бясна съм, чесно. Много се ядосах.

# 117
  • София
Отворих на Кетята консерва Катз - подуши я отдалеч и врътна глава. Е, бясна съм, чесно. Много се ядосах.
Не се ядосвай! Wink
Ти винаги ли обичаш любимата консерва? Я дай малко пържолка, свинска, пилешка.  Wink

# 118
  • Варна
Пържоли пък съвсем не яде. Толкова е злояда, че нямам думи. Яд ме е, защото постоянно давам пари за уж хубави храни, а тва като врътне гъза и ми иде да му извия врата. Пак я опитах - ми хубава е! Да и се не види и претенцията, намерила, че премерила! Навън котките се чудят какво да ядат, тва диване само върти главата. юУф, много подпалих. Ще седи само на гранули днес, писна ми.

# 119
Моите доктори махат само яйчниците, матката махат, само ако е със съмнение за бременност. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт