Любители на котки - Тема 132

• 32 514
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря ти!! На теб разчитах като по-запозната... Simple Smile И аз мислех за Гранофурин, а после колко ходи маца със зелена паст?

Ще се иде на лекар, то е ясно, но да минат празниците и някои човешки стоматологични преживявания...

# 241
Че то и Фронтлайнът се резорбира през кожата и има системен ефект, то не е шампоан да го омажеш и измиеш...
Хора, мислете с тия глави! В единия случай се резорбират през кожата максимум 1-2% от препарата. В другия вариант ти даваш 100% от количеството вътрешно и разчиташ 1-2%, които ще се отделят през кожата (кучетата и котките нямат потни жлези), да унищожат паразитите! Или концентрацията на препарата в кръвта да се окаже достатъчно висока, за да отрови бълхите като се насмучат. Ако препаратът е ефективен, каква е причината да се дава вътрешно, а не да се приложи примерно под формата на капки или каишка външно? Колкото и да изближе котката, като се мие, ще е десетки пъти по-малко, отколкото ако и дадете цялото количество на таблетка!

# 242
  • София
Но, по мой опит с кучето, вътрешните препарати действат по-ефикасно.
Както и да е, аз на котките слагам капки два пъти годишно, досега не сме завъждали бълхи, които да видя.

Котките се хранят нависоко у нас, направила съм им специални етажерки. Разбират се с кучето.

# 243

Вече сме на 10 месеца Heart

# 244
Хехе, Лисичка. Живо, здравичко и игриво да ви е пухкавото разкошче.
Честита ви десета месечинка. Hug

# 245

кошмарчета

# 246
Недоволна, таблетки ли са?
Предпочитам ги, защото много лесно ги давам. Ако трябва да се накапваме става много сложно с Мила. Много се плашат по принцип и трите.
Таблетки са, малки и евтини. Едната струва малко над лев.
Чистят вътрешни (дозировка 1табл. на 2.5 кг) и пазят от външни (2 табл. на 2.5 кг).
Но ако котката вече има бълхи, трябва предварително да се изчистят с друго.

# 247
# 248
  • София
V12, определено знам какво говоря, имам нужното образование, не пиша в стил "звездите ми го говорят"Simple Smile Перкутанната резорбция в никакъв случай не е по-маловажна от тази през стомашно-чревния тракт и механизмът на действие е точно такъв, по кръвен път активното вещество си върши работата. Ти как си го представяш Фронтлайна, капнат на вратлето, да осъществи действие върху цялото тяло по друг начин?

Не ми се спори, вярвам, че всички искаме най-доброто за котьовците /и кучовци/, да са живи и здрави!

Лисичке, честита месечинка!  Laughing

И Мади сънува, мърда мустака понякога  Laughing.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 10:52 от лято!

# 249

Селските клюкари hahaha

# 250
Че то и Фронтлайнът се резорбира през кожата и има системен ефект, то не е шампоан да го омажеш и измиеш...
Хора, мислете с тия глави! В единия случай се резорбират през кожата максимум 1-2% от препарата. В другия вариант ти даваш 100% от количеството вътрешно и разчиташ 1-2%, които ще се отделят през кожата (кучетата и котките нямат потни жлези), да унищожат паразитите! Или концентрацията на препарата в кръвта да се окаже достатъчно висока, за да отрови бълхите като се насмучат. Ако препаратът е ефективен, каква е причината да се дава вътрешно, а не да се приложи примерно под формата на капки или каишка външно? Колкото и да изближе котката, като се мие, ще е десетки пъти по-малко, отколкото ако и дадете цялото количество на таблетка!
Извинявайте, мисля много добре с главата си. Поне да се бяхте заинтересували каква е съставката на хапчетата, за които пиша, която предпазва от външни паразити. НЕ е токсична химия (например фронтлайнът е синтетичен пиретроид, който много успешно мигновено трепе дори хлебарки).
Празимекът съдържа амибектин, който е биологичен препарат и не е така токсичен за топлокръвни. Произвежда се от Биовет Пещера. Те преди време от същата субстанция произвеждаха невероятно ефективен препарат за селското стопанство - Лиросект (инсектицид и акарицид), разрешен за използване в биологичното земеделие. За съжаление нямаха пари да го сертифицират по европейските изисквания и сега аналогичен се произвежда и продава от една от най-големите мултинационални компании, естествено на пъти по-висока цена.
Относно това от къде знам за хапчетата - препоръча ми ги ветеринаря (мой близък и невероятно влюбен в животните) преди повече от 20 г. за предишната котка.
Ако котката не излиза навън, няма вероятност да хване бълхи или кърлежи. Но ако скита навън, няма шанс да се опази. без препарат. Имам горчив опит колко трудно изчистих бълхите от предишната котка, която прибрах като бебе пребита от улицата. За малко да я убия, докато успея да разкарам гадините.

# 251
Лисе, честити 10 месеца и пази четките. Joy Ако беше Ушатото ми досега да ги няма.
Пренесохме се ние, голям зор, на котката хич не ѝ пука, от първата вечер е пич, и тоалетната си я намери и най-важното - храната, намерих един зоомагазин до нас и щях да пукна от кеф като видях, че имат от паучовете на Шезир, Топчи много ги харесваше, сега ще давам и на Ушатото, поне няма да ми се налага да поръчвам по-големи разфасовки, затова се кефя толкова, снимка по- късно да го видите този беладжия. За протокола дивана издържа точно ден и половина, м*****а му, котката е по-важна, имаме си и нова наблюдателница и стои и дебне птичките.

Снимах го, обещаният данък:

Великден предстои, пожелавам ви весели празници. Може и да се смеете, но няма път в който не съм отишла на църква и не съм запалила свещ за Топче. С мъжът ми си говорихме тези дни, че мина толкова време...., но болката и раната не са зараснали и няма и да зараснат, приехме Ушатото, радвам се, че ще има шанс да живее добре за разлика от другите бездомни душици, но част от мен няма да може да го приеме, тази част винаги ще принадлежи на Топче, адски много ни липсва....

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 21:12 от Ивекс

# 252
  • София
Лисичке, 10 месеца са си сериозна възраст за бебетата Simple Smile Честит празник!

Ивекс, Ушатото явно се чувства идеално Simple Smile

И малко смях:

# 253
Днес спасих моята любопитка, след като беше решила да се сражава с влетял стършел Simple Smile

# 254
Днес спасих моята любопитка, след като беше решила да се сражава с влетял стършел Simple Smile
По-скоро си спасил стършела Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт