Любители на котки - Тема 132

• 32 487
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
  • на брега на морето
Ивекс, как е Ушатко? Сигурна съм, че тревогите ти са били напразни.

# 331
Какви са купичките на котето? Ако са пластмасови ги махни и смени със стъклени или керамични. Котешкото акне най-често се появява от пластмасови купи Simple Smile
Керамични са му купичките от самото начало. И тази за вода, и за храната като задължително всяка вечер му ги изпразвам и измивам. Не мога да разбера от какво може да се е появило това нещо ...

# 332
Ивекс, как е Ушатко? Сигурна съм, че тревогите ти са били напразни.
Добре е, благодаря. Напразни са били, но знаете колко се паникьосвам когато става въпрос за котката, особено и след загубата на Топче всичко ме изправя на нокти.

# 333
  • София
Нас ни нямаше 3 дена по празниците - свеки беше у нас да гледа Барни - и днес бях мило и тактично събудена с мустак Simple Smile.

Днес сами му сложихме Броудлайна, дано е хванал, че ММ пуска котьо да играe в двора. В този ред на мисли, някой да е слагал електронен пастир по оградата си, да сподели опит? Ще ми се да огранича двустранно достъпа...

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 20:26 от Sharky*

# 334
  • In the land of Never Never
Здравейте,
Аз пак с въпрос.
От 2-3 дни забелязах някакви черни дребни точици по брадата на котетото. В началото помислих, че е ровил в някоя саксия, но като ги поразгледах и се допитах до интернет Joy стигнах до извода, че е котешко акне.
Не знам дали през почивните дни ветеринарният лекар ще е в клиниката, за да го заведа. Мога ли с нещо да го мажа докато дойде ред на прегледа?
Не са много точиците и са само по брадичката, няма никъде другаде.
Понякога и микроспорията може да изглежда така. Гъбичките обичат влажните места, с рядка козинка, каквато е зоната около муцунката.
Но е напълно възможно и да е нещо безобидно. Случвало ми се е да видя такива точки на Дуся, и си изкарвам акъла, че е пипнала болестта, наблюдавам ги дали ще растат, а те вземат че след няколко дни изчезнат. Мислех, че е нещо свързано със по-слаб имунитет.

# 335
Ние сме с котешко акне и два оголени участъка по врата. Не е ясна диагнозата. Причината е слаб имунитет вследствие на антибиотик.
Другата седмица сме на доктор и дано ни поставят диагноза.

Апетита му се върна, започна да пие вода от купичката си. Реве си влюбено из коридора, беше маркирал зад външната врата. Като се прибрах ме посрещна, под строй ме заведе да видя, че купичките му са празни. Дадох половин пауч Феликс, изяде го, дадох другата половина - изяде я, сварих около 200  грама свинско, хапнал е малко.

# 336
Здравейте,
Аз пак с въпрос.
От 2-3 дни забелязах някакви черни дребни точици по брадата на котетото. В началото помислих, че е ровил в някоя саксия, но като ги поразгледах и се допитах до интернет Joy стигнах до извода, че е котешко акне.
Не знам дали през почивните дни ветеринарният лекар ще е в клиниката, за да го заведа. Мога ли с нещо да го мажа докато дойде ред на прегледа?
Не са много точиците и са само по брадичката, няма никъде другаде.
Понякога и микроспорията може да изглежда така. Гъбичките обичат влажните места, с рядка козинка, каквато е зоната около муцунката.
Но е напълно възможно и да е нещо безобидно. Случвало ми се е да видя такива точки на Дуся, и си изкарвам акъла, че е пипнала болестта, наблюдавам ги дали ще растат, а те вземат че след няколко дни изчезнат. Мислех, че е нещо свързано със по-слаб имунитет.
Не издържах аз днес и звъннах в клиниката. Утре и вдругиден си работят, така че ще го заведа да го видят. Казаха, че може да е от много неща и затова искат да го прегледат, за да кажат категорично.

# 337
# 338
Лигла малка тя.Heart Eyes
Ушатото изтрещя, разтовари самосвала / Joy / и от 15 минути търчи като луд след някаква мишка, през лаптопа мина сума ти пъти и само коригирах след него написаното, в момента не го виждам, но го чувам как руши нещо....

# 339
  • на брега на морето
Пей, сърце

# 340
Ушатото повърна, реших да му дам месо и хапна, свърши си нуждите и двете и сега гледа птичките, ще го наблюдавам да видя дали ще върне поръчката.

# 341
  • на брега на морето
 Аз бих оставила стомахчето празно за някакво време, да си отпочине от напъните. 

# 342
  • София
1:1 с Майки Само от ваната не съм падала още. Дано се отваря линкът!

# 343
Знам, но нищо не беше ял и беше гладен, може да е инцидентно, иначе е ок, ще го наблюдаваме днес.

# 344
  • София
1:1 с Майки Само от ваната не съм падала още. Дано се отваря линкът!

Обожавам Котката на Саймън!!!!

Общи условия

Активация на акаунт