Любители на котки - Тема 132

• 32 507
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! Ето съм пак да напомня за себе си. Всички сте различни и много готини!
Джасте как е Мая? Оправи ли се вече?
Моята гадина, както ви се бях оплакал, след около 14 години съвместен живот, започна отначало да маркира а после направо да си шарка на воля из къщи и в офиса. Докато веднъж си позволи лукса даже се изтропа в къщи. Тогава ви писах, скоро беше, и тъкмо да взема мерки, моята Мишел Обама престана да го прави и ме остави с убеждението, че си е взела бележка и няма повече да прави така. Приех обещанието и. Но радостта ми беше кратка. От няколко дни започна отново съвсем безпричинно. Не сме и дали повод с нищо. А не е и болна. Последно го направи в офиса посред бял ден при отворени предна и задна врати(с възможност да излезе вън) и в наше присъствие най-безцеремонно се облекчи в пълна програма. Жена ми подскочи, но аз я спрях. В такъв момент животното(пък и човек)е най-беззащитно. И като приключи, на секундата избяга. Значи чувства вината си, но съвсем съзнателно го направи нагло пред очите ни.
Какъв беше тоя спрей отблъскващ котки, да отивам да го взема. Не виждам друг изход освен накрая да я метна в тавата с ориз и...  doh

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 16:07 от midkoо

# 256
Здравейте. Съвсем новичка съм в темата. Ако позволите да се присъединя към вас по линия на майка ми - горда стопанка на две калпазанчета. Дайте ми моля съвет за заместител на пауч-а. Купуваме от зелените кутии на Kitekat и всичко с изключение на пилешкото се омита. Тези пакетчета си седят и се чудим какво да ги правим. Просто не се оползотворява разхода за кутията. Приятни почивни дни ви желая.

# 257
Мидко, Мaя е добре. Възстaновявa се, игрaе, скaчa, зaкaчa се. Временно нaпaднaлaтa я гaльовност след кaстрaциятa зaпочнa дa отшумявa и пaк си е стaрото игриво коте, което искa дa бъде гaлено, но сaмо когaто тя поискa.
Зa Мишел не могa дa дaм съвет, дaно другите момичетa се включaт и помогнaт със съвети.
Ние сме нa гости при бaбa(демек свеки) и се рaзтaпяме от кеф зaщото тя ни глези и обгрижвa. Ето ни нa нaблюдaтелния пост:

# 258
  • SHOOT ME 10 $
Малии, ква е рошла сладка, ще я намачкам...😍😍😍
Наща през деня в ръце не влиза. Само вечер като си легнем е като професионална любовница в леглото при мен. Изключително гальовна и целуваща.

# 259
Здравейте, тази сутрин ми се случи нещо шокиращо! С приятелят ми имаме британска женска котка на 2г. най-милото гальовно коте не сме я чували до сега да съска нито е одраскала някой. Много е социална и любопитна. Скарахме се и аз започнах да крещя и пищя, а тя полудя и се нахвърли върху мен като питбул. разпокъса ми дрехите и ме надра и нахапа цялата все едно е куче 😳 Беше като обладана цялата настръхнала, очите й на палачинки! На него не посяга! До сега като сме се карали и съм викала идваше и леко ме хапеше, за да спра все едно ни разтървава, но този път това беше много страшно. Дивана е скъсан и дрехите си. Разкъса ни дънките- от къде такава сила не знам. Сега ме е страх от нея и не знам какво да правим! Ако се повтори трябва да я махаме, а много я обичаме! Може би, защото не е кастрирана и го ревнува от мен ли- не знам, но дано да не се повтаря. Четох, че реагират така на крещене и пискане често. Моля споделете, ако някой е компетентен и е имал подобна случка.

# 260
Здравейте, тази сутрин ми се случи нещо шокиращо! С приятелят ми имаме британска женска котка на 2г. най-милото гальовно коте не сме я чували до сега да съска нито е одраскала някой. Много е социална и любопитна. Скарахме се и аз започнах да крещя и пищя, а тя полудя и се нахвърли върху мен като питбул. разпокъса ми дрехите и ме надра и нахапа цялата все едно е куче 😳 Беше като обладана цялата настръхнала, очите й на палачинки! На него не посяга! До сега като сме се карали и съм викала идваше и леко ме хапеше, за да спра все едно ни разтървава, но този път това беше много страшно. Дивана е скъсан и дрехите си. Разкъса ни дънките- от къде такава сила не знам. Сега ме е страх от нея и не знам какво да правим! Ако се повтори трябва да я махаме, а много я обичаме! Може би, защото не е кастрирана и го ревнува от мен ли- не знам, но дано да не се повтаря. Четох, че реагират така на крещене и пискане често. Моля споделете, ако някой е компетентен и е имал подобна случка.

Вместо да си дадеш сметка, че разстройваш животинката, и да спреш да крещиш и пищиш като ненормалница, се чудиш как да разкараш котката, която по твои думи е най-милото и гальовно коте? Ти сериозно ли?

# 261
  • Варна
Ами няма да крещите и пищите, то е ясно. Животното се е шашнало от писъците ти и е нападнало. И аз съм на мнение, че вместо да го "разкарвате" трябва да преосмислите поведението си. Ако имате дете и то стане агресивно при кавгите ви и него ли ще разкарате?
Навремето имахме котарак, който се беше шашнал от възгласа ми, докато гледах мач и ми скочи върху главата, раздра ми клепача, окото ми беше надуто една седмица, издра ми ръката и крака, ама на никой от семейството не мина през ума да го махаме. Просто внимавахме как се държим пред него. БЕз крясъци, без писъци, без резки ръкомахания.

# 262

Вместо да си дадеш сметка, че разстройваш животинката, и да спреш да крещиш и пищиш като ненормалница, се чудиш как да разкараш котката, която по твои думи е най-милото и гальовно коте? Ти сериозно ли?

ясно е че се е стресирало и сме виновни до някъде .. ноо първо на всеки се случва да повиши тон в семеен скандал и второ идва и дете от семейството на гости доста често у нас и вика и играе - ако всеки път почне да напада като звяр при силен шум е малко притеснително!

# 263

ясно е че се е стресирало и сме виновни до някъде .. ноо първо на всеки се случва да повиши тон в семеен скандал и второ идва и дете от семейството на гости доста често у нас и вика и играе - ако всеки път почне да напада като звяр при силен шум е малко притеснително!
Кастрирайте я. Моят принц пък е страшно деликатен. Може би защото е много умен. Като се карам с майка и той, ако аз крещя на майка идва до мен и започва леко и назидателно Мау мау. Ако майка крещи на мен той отива до нея и пак вдига глава и мау мау. И ние мирясваме.

# 264
  • на брега на морето
Бъди напълно сигурна, че котките различават нюансите във виковете. Ако детето вика и е шумно, то в неговите викове няма агресия. И, да, кастрацията е много добро решение, дори да няма скандали.

# 265
  • Варна
Кетята понякога съска и на дребния като се превъзбуди, ама тя е кривотия, хахах Joy Но да, като цяло не са малоумни и реагират точно на агресията, много добре виждат, че крещящият е ядосан, улавят емоцията и реагират. Всичко това се преодолява с внимателно поведение, а не с изгонване. Афектирана си сега, просто се успокой, помисли и реорганизирайте поведението си, когато котката е в стаята.
И аз бях писала подобни неща преди НГ, когато Кетята нападна моя син за първи път, доста се бях притеснила, защото знам, че тя е крива и защото имам пример с омраза между котка и човек, която не подлежеше на промяна. Но там омразата беше взаимна, а в случая моят много обича котки и в частност нашата, така че проблемът лека полека се изглажда. Е, пак му съска понякога, че и шамари му перва, но без да вади нокти. Ама тя и на мен съска, когато ѝ досадя прекалено Laughing Хич не ме впечатлява съскането ѝ вече, стига да се ограничава само с него.

# 266
  • София
Спомних си как навремето мъжът ми ми се беше ядосал за нещо и ми се разкрещя много, а Мъро, който беше "моя" котка, дойде да ме защитава.  Laughing Не е нападал, но застана пред мен в заплашителна поза и гледайки мъжа ми в очите, започна да вие с пълен глас.  Laughing Обаче пък това ни разсмя и скандалът приключи на мига.  hahaha hahaha hahaha После дълги години споменавахме защитника ми.  Laughing

Мидкоо, кога е правен преглед на Мишел? Много ми прилича на здравословен проблем - цистит, камъни, кисти. Но все пак може да е и недоволна от нещо. Със сигурност иска да ви каже, че нещо не е наред - здравословно или нещо в обстановката, което не ѝ харесва. Тя излиза навън, нали? Да не би да има някой, който я тормози? Не е задължително да е човек. Може да е друга котка или куче. В едно предаване гледах как две котки, събрани на стари години, пишкат из цялото жилище. Мислеха си, че не се понасят една друга, а като сложиха камери в двора (живееха в къща), се оказа, че всяка нощ идват улични котки и им досаждат през прозорците и вратите. Домашните котки вече не смееха да излизат през деня, а от тревожност пишкаха където им падне. Разрешиха проблема като сложиха нещо, с което изгониха уличните котки от двора.

Завидях на Ушатото! Как хубаво спи на леглото!  Heart Eyes А нашето легло само събира прах. Sad  Никой не го поглежда! Sad

Лисичке, честита ви месечинка!  Heart Eyes

Весели празници!  Hug

# 267

Весели и светли празници от Габи и Елизабет

# 268
Много хубава снимка, аз такава за съжаление не мога да направя, снимам Ушатото само когато е в транс, иначе не стои и една секунда, сутринта помага за боядисването на яйцата, благодарение на него съм цялата в боя.
Танче, Топче също не го поглеждаше леглото, събираше прах, но Ушатото веднага си го хареса и се намести. Топче не признаваше котешките принадлежности като играчки, драскалки, катерушки..., Ушатото пък умира за тях, личи си кой е нямал нищо, нали? Топче не ядеше хляб, Ушатото яде гол хляб, кой знае какво е ял преди да му помогнат от организацията, като го взехме беше невзрачно и хилаво коте с дълги и криви крака, по лекари го водихме, но нищо, всичко било ок, сега като поналя бузките изглежда по-добре, дори котките, които храним пред блока не са толкова слаби колкото беше той тогава.

# 269
  • София
Лисичке, и двете писани, и писаните яйца са страхотни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт