Любители на котки - Тема 132

• 31 794
  • 768
  •   1
Отговори
# 540

Аз на Аминка и се възхищавам за отдаденоста на нейните четирикраки, лаещи и мяукащи. Което не меправи задължително съгласна с всички подходи, разбира се.

Че да не би аз да съм го измислила този подход?! Grinning Ветеринари го казват това. Пък някои тук се обиждат на ветеринарни съвети... Абсолютно смешна работа!

# 541
  • Варна
Моите ветеринари пък не ме съветват подобно нещо. И? Кво прайм ся?
Другото - не съм се обидила на съвета, а на възмутеното "знаеш ли какво говори това за теб като стопанка??? А??? А???" Малко по-леко скачай с бутонките и оставѝ хората да вземат решения за себе си и животните си самѝ. Не е като да съм отказала да ги лекувам. Отказвам да ги влача по доктори профилактично, щото някой така смята за редно и ми дава зор. За моите котки.

# 542
  • на брега на морето

Wink   
Скрит текст:
Joy Joy Joy

# 543
  • Варна
Аз съм за профилактични прегледи, особено от една определена възраст.
Моите мацки са на 6-7 години и както скоро ви писах, реших да ги проверя как са. На Магито се наложи вадене на зъби и почистване на зъбен камък.
С Мила съжалих, че я заведох- не съм я виждала толкова уплашена, хем преди това има няколко ваксини, кастрация, почистване веднъж на зъбен камък. Добре, че няма зъбни проблеми или лоша кръвна картина.
Заради Мила се притесних да заведа и Женя, като видях силния стрес.
А иначе искам.
Изчаквам с поредните ваксини- вече са големи, с имунитет, та ще е на по-големи периоди.
Чета с интерес мнението на повечето потребители в темата, но никой от нас не е последна инстанция. Grinning

# 544
  • София
Не е, ми. Аз не разчитам 100% на мнение и на ветеринар. Ходя, слушам, чета и вземам информирано решение дали да му се доверя, или да ходя за второ мнение.

Иначе, заничам из устата им, да видя всичко ли е наред, броя пишкано и акано, за по-сигурно... не е като да съм съвсем нормална.

А за снимката, а баш. Джуджи от седмица спи в един огромен джъмбовски плик. Като не спи в него, го убива. Никога не стъпвам върху него, че да не стане инцидент.

# 545
То и от мен се изисква да препоръчвам и хваля най-скъпата храна пред клиенти, защото бонусите ми зависят от оборота ... А ветеринарите ни, двама на брой, не са ме предупреждавали за редовни изследвания след 8год, но те и моите са далеч.
Аз, на 28, също не си и се надявам скоро да не се наложи да си правя изследвания всеки месец.
Лично мнение Wink Хайде да го приемем без да сочим с пръст.

За кашоните - моите не ги харесват, та ако някой има котка с кашон за 150лв, то аз бих взела 'пълнежа' на половин цена Joy

# 546
  • Варна
Някой дава ли котешка храна от Lidl? Паучовете ползвам аз малко за разнообразие, харесва ги Късметка ...

# 547
Давах в началото. Сиси ги ядеше ама като ми лепнаха 'вируален шамар' и видях състава - ужас, а Сиси тъкмо я бяхме прибрали бременна от улицата.

Вчера дадох на малкото две джобчета на Уискас. Храня кварталните котки около магазина с такава (все пак по-добре боклук пред нищо) и онази набара пакета в чантата ми. После и Сиси ги усети. Ужас! С такава настървеност искаха да ги измъкнат от чантата ми ...

# 548
Някой дава ли котешка храна от Lidl? Паучовете ползвам аз малко за разнообразие, харесва ги Късметка ...
Аз давам паучове, консерви и сухс храна. Харесва им. Зареждам хранилката със суха храна точно от там.
В новата брошура от утре на Била ще има намаление на Феликс, да знаете Simple Smile.

# 549
  • София
Давам сухата на цеховите котки. Ми ок са, ама на моите кифли взимам по-добра храна.
То, цеховите също са мои, ама са множко, та това е компроисен вариант.

# 550
Същата история и с Мишел... Има на разположение три стаи (във вратата на всяка стая има изрязана 20-сантиметрова дупка), два балкона и кухня, чийто хладилник съм избирал да е точно 1.50 висок, за да става за излежаване отгоре му Simple Smile А любимото и място за спане е върху един кашон, сложен върху сървър, сложен върху втори сървър. И да кажеш, че търси топло там - не, компютрите не работят непрекъснато. Просто си е избрала кашона за легло и това е! Снощи както се въртеше отгоре му и се изтърси със все кашон. Но направи салто във въздуха и се приземи на крака. Затова после залепих кашона с двойнозалепващо тиксо за компютъра, да не пада повече. Като се прибера след малко, ще пробвам да я снимам как лежи там.

Обаче тая катерушка на ВидаХЛ много ми харесва! Май ще се обзаведа и с нея. В дъбовия паркет няма да завинтвам болтове, за да и фиксирам основата, каквото и да става!  Но пък може да струпам на първия рафт 30-тина кила стари акумулатори от UPS-и и да я фиксирам с една странична рейка за някой от рафтовете на библиотеката. Или за дограмата на прозореца, за да се качва Мишел да се пече на слънце когато иска.

Edit:
Да ви се похваля - вече си имам котка-ловец! Grinning Току-що влизам в къщи и моята хубавица като никога не ме посреща на вратата. Поглеждам в едната стая, откъдето се носят странни звуци и какво да видя? Мишел си хванала бързолет! Това е един перна́т добитък, около 2-3 пъти по-голям от лястовица и изцяло черен, но иначе със същата форма. Как го е уловила - тя си знае. Ама голяма игра пада - разнася го и го гони из всички стаи! Само едно ме притеснява - дали има опасност това хвърчащото да има някакви кокошинки или бълхи, които могат да полазят котето ми?

Ето я тук във вихъра на играта:

А тук почива върху любимия си кашон и върху гардероба:

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 05:06 от V12

# 551
Здравейте,малко неудобен въпрос - бършите ли д-тата на котенцата след ползване на wc по тази нужда ?
Мисля,че Тути има някакъв проблем ,част от "подаръците" остават по дупето и тя се търка по пода за да го махне.
Какво да направя по  въпроса ?
Медицински проблем ли е ?
Не е винаги така ,но за тази седмица 2 пъти се случи.

# 552
  • на брега на морето
Да ви се похваля - вече си имам котка-ловец! Grinning
И не ти ли стана жал за пилето? Да се опиташ да го спасиш например.

# 553
....малко неудобен въпрос - бършите ли д-тата на котенцата след ползване на wc по тази нужда ?
....
Аз не, просто защото не се налага. Само един път мъж ми я почистил, беше след кастрацията, тя тогава доста ака и едно от акитата било по течно и малко се зацапала опашката в основата, та беше я почистил. Инак, не. Тя си се почиства сама.

Храна от Лидъл не купувам и не давам. Веднъж съм купувала - суха и консерва, но едно, че Мая не я хареса много, едно, че от нея почна да пръцка и акото и много миришеше. Смених храната и всичко си дойде на място. Наскоро се зачетох в състава, ами той е просто ужасен, според мен е по лош от на Фрискиса(Пурина), Феликса, Ките Кат, Уискас и другите "джънк фууд" котешки храни, които тя по принцип много харесва.
Сега редуваме паучове и консерви от ДМ, пастет Персео от зоомагазин, Пурина, Ките кат, гранули от зоомагазин, ДМ и Фрискис джуниор. Това яде и поне не се назландисва, инак хубавата храна не я иска и спрях да си давам парите за нещо което хвърлям, а котката гладува. Просто няма смисъл.

# 554
  • София
И аз не съм давала от Лидл. Понеже Елизка също не харесва повечето мокри храни от високия клас, пастет също отказва отдавна, от много други ближе само соса, съм се видяла в чудо. Държа сухата храна да й е висок клас, защото се изяжда, пък за мократа е повече типа джънк. И пак голяма част и от джънка остава в чинията.

Общи условия

Активация на акаунт