Любители на котки - Тема 132

• 31 788
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,малко неудобен въпрос - бършите ли д-тата на котенцата след ползване на wc по тази нужда ?
Мисля,че Тути има някакъв проблем ,част от "подаръците" остават по дупето и тя се търка по пода за да го махне.
Какво да направя по  въпроса ?
Медицински проблем ли е ?
Не е винаги така ,но за тази седмица 2 пъти се случи.
Случвало се е ако лапнат някак мой косъм да не успеят да го изходят и да се налага да ги доизчистя. Оправията е ресане в банята, събиране на космите и редовно пускане на прахосмукачка за да няма шанс да лапнат нов Simple Smile

# 556
  • София
Мда, тъкмо щях да кажа, че обкновено е от косъм туй с акото. Малцова паста и внимаване с  дългите коси. И като се налага, бърсане.

Като имах дълга коса се е случвало, макар и рядко. Сега съм късокосместа и нямаме проблеми.

# 557
Благодаря ви много Hug

# 558
Моите ветеринари пък не ме съветват подобно нещо. И? Кво прайм ся?
И като ми говориш с главни букви и жаргони какво ще постигнеш? Тц-тц-тц....Rolling Eyes
Цитат
Не е като да съм отказала да ги лекувам.
Те за това са профилактични изследвания, за да може, ако има показатели за начално заболяване, да можеш да почнеш да ги "лекуваш" своевременно, а не да не можеш да имаш този шанс, щото не си знаела че им има нещо.
Цитат

Отказвам да ги влача по доктори профилактично, щото някой така смята за редно и ми дава зор. За моите котки
Значи, ако ветеринаря те посъветва да пускаш кръвни изследвания на котката всяка година след определена възраст, ти ще откажеш, защото ти "дава зор" (каквото и да значи това)? Направи си една консултация по въпроса с твоя ветеринар, ако на мен не ми вярваш.
Да пуснеш една ПКК на котка отнема около десетина минути. Няма какво да влачиш, просто...

Да неглижираш профилактика на здравето, поради лични убеждения или както possessed се изрази - "мироглед", е безотговорно. Все едно и за цитонамазка да не ходиш всяка година.

# 559
  • София
Ми не ходя.
А тая, а другата ....
На мен пък ветеринар, ми е казвал, че не е необходимо да се прекалява с изследванията.
Преди година пуснах на кучето ПКК и разни други неща, това повишено, ама то щото намквоси, онова намалено, ама то щото намквоси, това извън норма, ама щото то при едиккависи кучета така излизало.
Ми ще попрескоча известно време изследванията, и без това ни те ни аз разбрахме нещо.
Тогава ги пуснах заради калция.

Баш Месечинка си е лекувала котката и то съвсем наскоро, та доста е повисяла при ветеринарите, ако не си била тук да прочетеш.
Предполагам, че е наясно и с риск, и с проблеми и тн.
Не говори от перспективата на човек, който си неглижира домашните любимци, а и те са си здрави по принцип.

# 560
Здравейте, имам въпрос - искам да вземем едно коте, на месец някъде, няма кой да се грижи за него и братчетата му. Хората, които в момента ги гледат казват, че още сучат, но ядат и твърда храна.
Според вас възможно ли е да го взема сега или да изчакам да спре изцяло кърменето? Ако реша да го взема, мога ли да давам прясно мляко като заместител на кърмата?

# 561
Ходих за малцова паста ,дадоха ми на Gim cat.
Довечера ще дам,дано да я яде.

Мира ,според мен изчакайте ,котето има нужда от кърмата на майка си.

# 562
  • София
Здравейте, имам въпрос - искам да вземем едно коте, на месец някъде, няма кой да се грижи за него и братчетата му. Хората, които в момента ги гледат казват, че още сучат, но ядат и твърда храна.
Според вас възможно ли е да го взема сега или да изчакам да спре изцяло кърменето? Ако реша да го взема, мога ли да давам прясно мляко като заместител на кърмата?
Най-добре е да се вземе след като майката ги е отбила. А когато се налага хранене, не се дава прясно мляко. От него получават разстройство и много бързо може да се стигне до фатален край. Във ветеринарните кабинети или сайтове за домашни любимци се продава адаптирано мляко за бебета котета.

Мира ,според мен изчакайте ,котето има нужда от кърмата на майка си.
Това е едното, а другото е, че междувременно майката ги учи на разни неща, които ние не можем. Често котета, отбити рано имат поведенчески проблеми.

# 563
Благодаря за отговорите!
И аз предпочитам да го оставим докато майката не ги отбие, но пък от друга страна се отглеждат в един склад, дори не са в домашни условия, и хората се притесняват за безопасността им. И не знам.

# 564
  • София
Охоо, чак пък грях защото сме резнали връхчетата на ноктите на любимеца си.

Ехоооо, хубаво, че пишем, а не си говорим тук. Че щом и с писане не си четем какво има предвид човека отсреща, представям си, ако си говорехме как щяхте да го изкарате. Грях е, ако се режат при живеца. Четете преди да пишете излишни неща..

Когато не се получава двойно връхче, щом им изрежете малко от нокътя, какво се обяснявате.. написах, че е грях да се реже от живеца.
Колкото до познатите Ви.. не виждам смисъл дори да ги коментирам.

От доста време не се бях включвала и това с Бегинс........ знаех, че е дядо, обаче не ви следя от толкова отдавна и не знаех, че е на 19.. много мъчно ми стана.. колко преживя в последно време милият, дано оставащото му време е без мъки и терзания.

Давам данък за редките посещения в последно време:

# 565
  • София
Стискайте ни палци/молете се за Барни. Във  вет-клиника Син кръст е приет за денонощно наблюдение, след скок е от тераса на 3 етаж (избяга снощи, докато се къпех, намерихме го днес към 1).  Колкото и много да ми се карате, аз си се карам повече, буца ми е приседнала в гърлото.

Има разбит нос, рана на небцето, предна дясна лапа вероятно счупена, куца.

# 566
  • София
Шарки, бързо оздравяване!! Ще се оправи, на леля ми котката се беше хвърлила от шестия етаж Astonished и оцеля някак...

# 567
  • София
Стискайте ни палци/молете се за Барни. Във  вет-клиника Син кръст е приет за денонощно наблюдение, след скок е от тераса на 3 етаж (избяга снощи, докато се къпех, намерихме го днес към 1).  Колкото и много да ми се карате, аз си се карам повече, буца ми е приседнала в гърлото.

Има разбит нос, рана на небцето, предна дясна лапа вероятно счупена, куца.

Милото.. ще се оправи, ако са само тези рани. Поръчвайте комарници и всякакви подобни и ги дръжте затворени и пишете отново как е, когато има развитие! Ако имате възможност стойте колкото можете повече при него, сигурно е доста стресиран..

# 568
  • Велико Търново
Шарки, силно стиснати палци и лапички и от нас🤗 Ще се оправи мъникът, късметлия си е той, иначе нямаше да сте заедно. ❤

# 569
  • София
ох, милия Барни.
Няма да давам акъл за обезопасяване, то сега старх ще ви пази.
Стискам палци на пухчето, счупена лапа не е страшна, само това да е.

Общи условия

Активация на акаунт