Любители на котки - Тема 132

• 31 784
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Комарници имаме, белята стана от предоверяване: той от няколко месеца излиза сам на терасите и не е правил никакви опити да бяга. Какво му стана снощи, никога няма да разбера...

Обадиха се от клиниката: утре в 4 следобед операция на лапата (счупена) и шиене на небцето. Кръвните изследвания от днес са му отлични.

# 571
  • Варна
Стискам палци и аз. Бързо възстановяване желая на Барни Hug

# 572
По-бързо да се оправя Барни и да се прибира в къщи, и повече да не скача от прозорци и балкони  Hug Heart Eyes

# 573
  • на брега на морето
Счупеното ще зарасне, небцето е сложно за лечение, зависи от тежестта на раната. Питайте непременно дали зъбките са разклатени от удара.
Хомеопатия съм давала на Зайко - Арника 5 или 9, не помня вече, когато докторът мислеше, че си е ударил силно главичката.
От Баховите есенции може да даваш във водата Рескю Ремиди  или Гарвански лук - първото сваля шока, второто се дава при физически и емоционален шок. На първа страница има подробности. Есенциите може да се дават с всички лекарства, докато хомеопатията е капризна.
Котките са непредвидими, никога не може да предугадиш  какво ще направят, ако са замислили нещо. Ужасно любопитни са, затова и Барни е скочил да разгледа света извън апартамента. Може да го е подмамила птица или да се е подхлъзнал. По Коледа бях отворила прозореца на спалнята и стоях до него, отместих поглед за секунда встрани и когато се обърнах убавицата Рафаела беше с четирите крака върху хлъзгавата и наклонена обшивка на парапета. Дошла е с тиха дебнеща стъпка, скочила е и аз не съм чула и усетила нищо!
Ще се оправи Барни, милото котенце.

# 574
  • София
Той в момента е хоспитализиран,  на системи в болницата, с обезболяващи. Аз повече нищо не мога да направя, освен да се моля (и после да платя сметката за операцията).

Ние живеем в самостоятелна къща, която има 60 кв.м. тераса на третия етаж (почти цял двор...), та за нея беше отворена вратата снощи докато се къпех. Той от няколко дена дебне с поглед разни свраки, та и аз си мисля, че имаме намесена птица в белята.

Имаме и двор с трева на кота 0, който обаче граничи с двор с 2 кучета, които убиват котки, и мен ме е много страх да го пускам в двора, да не хукне към оградата към кучетата. А е бърз...Мислех за електронен пастир, даже питах тук дали има някой с опит дали наистина действа на котките, обаче явно никой друг няма, та да сподели.

# 575
  • Варна
Олеле, Шарки,
палци и от мен! Ще се оправи котачето!
И аз мисля, че е скокнал след някоя птица... Непредвидими са, инстинктите им са много силни.

# 576
Шарки, силно стискам палци. И се надявам бързо да се възстанови Барни.
Ееейй, големи са диваци тия котаци, значи. Направо изтръпвам като си помисля какви бели могат да сътворят.
Надявам се всичко да е наред с Барни и всичко да се размине благополучно.

....
Ехоооо, хубаво, че пишем, а не си говорим тук. Че щом и с писане не си четем какво има предвид човека отсреща, представям си, ако си говорехме как щяхте да го изкарате. Грях е, ако се режат при живеца. Четете преди да пишете излишни неща..

Когато не се получава двойно връхче, щом им изрежете малко от нокътя, какво се обяснявате.. написах, че е грях да се реже от живеца.
Колкото до познатите Ви.. не виждам смисъл дори да ги коментирам.
.........
Четох аз, четох, ама кой нормален ще реже ноктите при живеца. Който има домашен любимец и да не е гледал животно се информира, чете, пита, не се хвърля ей така. Даже се чудя защо изобщо обсъждаме този въпрос. На котките живеца на нокътя се вижда и е лесно стига да знаеш и да гледаш какво правиш. Аз подкъсявам връхчетата като винаги внимавам да не засегна живеца.
А познатите ми да си носят последствията. Големи хора са и изобщо не подлежат на обсъждане в темата, само споменах, че има и такива хора и то дори ветеринари.

# 577
Шарки, стискам палци, ще се оправи, само се успокойте сега. Добре че сте го намерили!

# 578
  • София
Да са ми благословени съседите: разпознали са го по снимката, която пуснах във ФБ групата на квартала ни, и ми писаха веднага, щом са го видели. Ние обикаляхме да го търсим и снощи, и тази сутрин, неуспешно...

# 579
Да са ми благословени съседите: разпознали са го по снимката, която пуснах във ФБ групата на квартала ни, и ми писаха веднага, щом са го видели. Ние обикаляхме да го търсим и снощи, и тази сутрин, неуспешно...
Браво на тях! Кой знае какво е могло да се случи с него, сигурно е бил много объркан и стресиран, и с травми. Обаче тази голяма тераса няма да е лесно да се обезопаси, а гадинките ни са супер любопитни душици. Дали да не помислиш да го пускаш в двора, той не е глупав, няма да отиде при кучетата, по-скоро ще се страхува от тях. Ако има дърво или нещо, на което може да се покатери в случай на опасност.

# 580
  • София
Пред оградата има ред високи туи, а Барни вече веднъж се завря под тях. Освен със слаб ток по оградата не знам как да го спра. Със слаб ток действат електронните пастири. Ако сложим такъв някога, ще го включвам само когато Барни е на двора.

Аз лично съм виждала убито от кучета коте преди година и половина и съм се чудила как не се е усетило и е влезнало при тях...кучетата са кротки самоеди, просто не обичат котки.

# 581
Шарки, много кофти. Но стискам палци Барни бързо да се възстанови след операцията. Изненадвам се, че освен счупено краче има и други наранявания - те се приземяват винаги на краката си при падане.
Спомням си как предишната котка ми изкара акъла - на вилата щъкаше по двора и много обичаше да търчи бясно по един клон на череша и от него да скочи на покрива (височина 5-6 метра).
Една сутрин не си оразмери добре скока и падна на цимента пред очите ми. Падаше безкрайно дълго... Успя няколко пъти да се превърти във въздуха, като всеки път се опитваше да се захване с ноктите за стената. Естествено безуспешно. Накрая падна на четирите си лапи и побягна по двора. Май моят стрес беше доста по-голям от нейния. Нямаше й нищо.
На една приятелка преди  доста години котката два пъти летя от терасата на петия етаж. И двата пъти имаше само счупена лапа, не я оперираха поради финансови причини. И двата пъти костта зарасна сама, не е имала други наранявания. Живя много години след това, само не можеше да скача от място на много високо.
Барни ще се възстанови, трябва вие да се успокоите.
Не мисля, че електропастир ще може да ограничи да не минава малко и пъргаво животно като котката. Това са 2 - 3 жици, опънати през някаква височина. Всяка котка може да скочи и да мине над тях, или да поизрови и мине от долу. Май трябва няколко метрова бетонна стена, за да ги спре.
Нормална ограда от мрежа изобщо не е препятствие за тях - могат да се покатерят, могат и да я прескочат.

# 582
  • на брега на морето
Щом имаш толкова голям двор огради една площ с 4 стени и покрив от мрежа и там да си играе. НИКАКВО доверие на котка, че се страхува от кучета или нещо такова. Ако се покатери на дърво как ще го свалиш? Не ти трябва на баир лозе.
Сещам се, тук някой пусна гифче от ФБ - над оградата е монтирана една въртележка, дълга от край до край. Когато котката скочи и се захване с нокти да се прехвърли това нещо се завърта и животинката пада обратно в двора. Няма излизане.

# 583
  • София
Може ли линк към  гифчето?

Аз си мислех тази огромна и тотално безсмислена тераса (за какво ни е тераса, като имаме двор с мека трева и веранда към него) изцяло да я покрием с мрежа. ММ обаче много се опъва за мрежите по терасите: "Няма да се превръщаме в затвор с решетки навсякъде!". Друг вариант е да го пускаме на двора с нашийник, аз купих в понеделник, с мек нагръдник (що ли не го сложих навреме) и вързан за парапета на верандата.

# 584
  • София
Скрит текст:
Същата история и с Мишел... Има на разположение три стаи (във вратата на всяка стая има изрязана 20-сантиметрова дупка), два балкона и кухня, чийто хладилник съм избирал да е точно 1.50 висок, за да става за излежаване отгоре му :
) А любимото и място за спане е върху един кашон, сложен върху сървър, сложен върху втори сървър.
Скрит текст:
И да кажеш, че търси топло там - не, компютрите не работят непрекъснато. Просто си е избрала кашона за легло и това е! Снощи както се въртеше отгоре му и се изтърси със все кашон. Но направи салто във въздуха и се приземи на крака. Затова после залепих кашона с двойнозалепващо тиксо за компютъра, да не пада повече. Като се прибера след малко, ще пробвам да я снимам как лежи там.

Е как какво прави върху  сървъра?????
Подслушва телепатично нета... Joy Joy Joy

Предишната ми котка Маци-Златина обожаваше кашони.
Този, сегашният въобще не ги отразява.

Шарки, стискам палции, Мърчо- Котуньо - лапички!
Не се притеснявай, всичко ще мине и замине, да притесненията и разходите са си за вас, ама "малкият дявол" е бил.
Като дете имах котарак, 4 пъти скача от 6-я етаж и нищо му нямаше. А, де???!!!!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт