Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 799
  • 796
  •   1
Отговори
# 435
За "Константин Кирил Филисоф" трябва да са:
Кръстанка Станулова - с много опит, базов учител е, което означава, че често часовете  се провеждат от студенти, децата свикват с чуждите посещения, извежда все силни класове.
Десислава Кръстева (много дейна, постоянно измисля активности с деца и родители извън училище, води религия, която се харесва на децата, участват във всякакви мероприятия и децата ѝ са постоянно с някакви успехи на страницата на ККФ)
Емилия Белчева
Маргарита Тодорова
Гергана Пантелеева (спокойна, децата я обожават), работи в тандем с Костадин Пиргов за занималнята, който също е много добър, успява да стимулира децата да показват най-доброто от себе си без да ги претоварва.
Станулова е най-добра според мен, но за съжаление се пенсионира тази година. Кръстева е много дейна и амбуциозна, но е добър вариант

# 436
  • Пловдив
Здравейте може ли мнение за Васил Петлешков и Драган Манчов
Лили Форева следва да поеме 1.клас в Петлешков. Изключителен педагог с много такт и отношение към всяко дете.

# 437
Здравейте! Синът ми  ще е в първи клас през 2023/2024 учебна година, в район Южен сме.
Търся информация за условията и подхода на обучение в "Константин Величков", "Димитър Талев" и "Яне Сандански", както и за учителите, които ще водят първи клас там.
Благодаря.

# 438
Здравейте! Бих се радвала, ако споделите препоръка за учителки на първи клас от септември 2023 г. в училищата Княз Александър I, Петър Берон Патриарх Евтимий, Антим I.  Благодаря предварително!

# 439
Здравейте, при кандидатстване системата дава ли точки, ако настоящия адрес съвпада с постоянния както е при кандидатстването в детска градина или се взима предвид само настоящ или постоянен адрес?

# 440
  • Пловдив
Здравейте! Можете ли да ми изпратите тестовете, които са давани миналата година в ОУ Княз Александър на пролетните състезания?
Благодаря предварително!

# 441
Здравейте, на дъщеря ми ѝ предстои да е в първи клас догодина. Училище по район ни е „Черноризец Храбър“. Аз искам да я запиша в НУ „Петко Р. Славейков“. Ще имаме само 2 точки за съседен район. От системата за прием в първи клас ми казаха, че няма смисъл да опитвам. Децата в района на желаното училище били достатъчно и за дъщеря ми няма как да има място. Има ли някой, чието дете да е кандидатсвало миналата година в Славейков от друг район и да са го приели. Защото започвам да се отчайвам. Знам, че има една година, но според служителката и догодина ще е същото. Чак започна да ме разпитва защо не искам в „Черноризец Храбър“ и да ми дава пример как нейните деца са завършили тракийско училище и са се реализирали. Аз все си мисля, че нищо престъпно не правя, когато искам опредено училище, но явно в техните очи сме престъпници, които вървят срещу системата им.

# 442
  • Пловдив
amonqk, ти имаш право да посочиш определен брой желания. А дали ще стигнат точките или не, ще се види на класирането. Бъди сигурна, че детето няма да остане без училище. Не знам защо си причиняваш разговори със служител.

# 443
Вие си го пишете като първо желание предпочитаното училище, пък ако не го приемат там детето - здраве да е. Нищо не пречи да опитате. Освен това до догодина не се знае какво ще стане. Може едно-две места свободни да се отворят и да имате късмет. Човек никога не знае. И нашето училище (в Кършияка) уж е фул, обаче една приятелка от Кючука се пробва за нейното дете и изкара късмет - сега са съученици и най-добри приятели с моето Simple Smile

# 444
Преди 2 год. имаше приети деца с 30 точки в П.Р.Славейков. И то не 2-3. Така че пробвайте без да се обяснявате.

# 445
Аз доколкото знам Черноризец Храбър е едно от най-търсените училища, та чак се чудя защо ви е?

# 446
Много ви благодаря, направо ми вдъхвате надежда.
А иначе аз по напред в темата съм обяснила защо не искам едното, а другото. Моята представа за добро училище не е хубав стол, солна стая, 6-7 паралелки от клас. Тези неща са хубави. Всеки има право на предпочитания.

# 447
  • Пловдив
В началния етап най-важни са учителите, които ще поемат детето, след това - училището/ръководството, а материалната база едва след това.
За ЧХ и "хубав стол" можем да поспорим - децата ми изобщо не са капризни, но категорично отказват, да се хранят със столовата храна там.

# 448
В Тракия няма хубави училища и по моите критерии.
Аз също щях да запиша дъщеря си в Петко Славейков, единствено ме спря, че е до 4 клас. Затова всяка сутрин пътуваме до широк център. Детето ми вече е 4 клас и въобще не съжалявам за избора си, докато моите приятели местят децата си из тракийските училища и пак не са доволни, а нямат кой знае какви изисквания.

# 449
  • Plovdiv, Bulgaria
Докато сме на вълна "Тракия", у-щето, което ни е по район е Софроний Врачански, който и да питам, не го препоръчва. Аз също искам Славейков, но нито е съседен район, нито нищо. Всъщност след първото класиране има ли още както при градините?
Нямам си никаква идея за училищата в Тракия, имам познати в Славейков и ми се иска там. ЧХ също не ми е съседен район дори, а второто желание ми е то.
Някой мнение за Седмочисленици? Пратиха ни клип, учат по Монтесори и такива неща..

Общи условия

Активация на акаунт