Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 757
  • 796
  •   2
Отговори
# 570
Общо взето в Пловдив няма добри частни училища май.

Напротив... имаме 2 доста добри частни училища - British School и Прогресивното училище са доказали се през годините учебни заведения с няколко филияла в други градове у нас и покриващи международни стандартни за образование.

Наскоро чух, че от Бритиш скул родителите в Марково правят кооператив децата да учат дистанционно, защото в самото училище има много малък брой деца и горните класове учат заедно, т.е. няма диференциация според класа. В Прогресивното училище също беше така, докато бяха все още на Дунав. В часа по английски децата от ПГ до трети клас бяха заедно. В другите часове бяха на принципа на частни уроци. Интересно ми е какво се случва сега. Но знам, че миналата година и от Прогресивното са напуснали няколко деца след първи клас.
Имах ученичка, която беше карала първи клас в Слънчев лъч и втори в монтесори паралелка. Детето беше на ниво първи клас в академичното си развитие. Познавам и друго семейство, което след връщане от Англия записаха детето си в Слънчев лъч, но втори клас го преместиха в началното в Прослав и се чувстват добре. Flushed
Когато Прогресивното бяха на Дунав имаха 2-3 деца само, в момента имат пълни класове.. там максимума за клас е 10 деца, академично се движат доста добре .. смея да кажа над средното ниво ( педагог по образование съм и имам 2 деца там, които вече 2ра година се обучават в Прогресивното. В момента завършват 1ви и 2ри клас и сме адски доволни. Напусналите деца не бяха след 1ви клас, а след ПГ и то причините не бяха на база не добра академична подготовка на децата, а съвсем други, но няма да изпадам в подробности Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 00:51 от northlove

# 571
Прочетете внимателно правилника за прием. По спомен от преди 2 години деца по второ желание с повече точки не изместват тези по първо, но с по-малко точки.
Може и да има промяна, не споря. Но е много добре описано в правилника.
Кейли, нали в една и съща тема за второкласници пишем, и аз за тогава говоря. Wink
Желанията са от значение в кое от училищата, за които на детето биха му достигнали точки, ще бъде прието. За приема на деца в дадено училище са от значение само точките, не и поредността на желанията. Дете с второ или пето желание, но повече точки, измества дете с първо желание за едно и също училище.

Не мисля, че това е съвсем вярно. По тази логика какъв е смисъла да подреждаме желания. Не мисля, че дете с повече точки на пето желание ще измести това с по-малко точки на четвърто напр.

# 572
  • Пловдив
Добре, изчакайте и да видим. То не е по интуиция и усещане, има писани правила и те са такива, каквито казвам, или поне преди две години бяха. Wink

А логиката е очевидна и най-малкото е в това, да се знае едно дете в кое от всички желани училища да бъде класирано, ако точките му стигат за повече от едно училище. Оттам - и в кое от тези училища остава незаето от това дете място, за да се класира там следващото дете.
"Бонусът" от по-предно желание се изразява в точки (от 1 до 7), както беше цитирано в един пост по-горе, но не и в изместване на дете с повече точки от такова с по-малко.

# 573
Добре, изчакайте и да видим. То не е по интуиция и усещане, има писани правила и те са такива, каквито казвам, или поне преди две години бяха. Wink

А логиката е очевидна и най-малкото е в това, да се знае едно дете в кое от всички желани училища да бъде класирано, ако точките му стигат за повече от едно училище. Оттам - и в кое от тези училища остава незаето от това дете място, за да се класира там следващото дете.
"Бонусът" от по-предно желание се изразява в точки (от 1 до 7), както беше цитирано в един пост по-горе, но не и в изместване на дете с повече точки от такова с по-малко.

Да, усетих се. Първо се класират децата от първа група и т.н.

# 574
  • Пловдив
Едно дете може да бъде класирано в едно училище дори точките да му стигат за всички училища, за които кандидатства. Няма незаето от него място в друго.

# 575
  • Пловдив
Хубава работа. Ясно, че под незаети места имам предвид местата в другите училища, които е посочило като желания и точките му стигат. Разбира се, че нямам предвид място, където си класиран, но по-късно си се отказал.
Ако не се подреждаха желания и точките ти стигат за всяко училище, как щяха да изберат къде точно да те класират... Ако съм кандидатствала в училище А като първо желание и в училище Б като второ, точките ми стигат за двете, се класирам в училище А и така мястото ми в училище Б остава незаето. За това говоря. Това се определя по реда на желанията, като между училищата се избира къде си класиран според това, кое си посочил по-напред.
Оттам пък зависи в кое от тези училища на незаетото от това дете място идва следващото по ред дете, а има такова незаето място, след като си кандидатствал на пет места и "балът" ти стига за всички, а заемаш едно.
Поредността на желанията сама по себе си решава "конкуренцията" между училищата за дадено дете, така да се каже, а не между децата за дадено училище. Конкуренцията между децата за училището се решава от точките.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 15:56 от Магдена

# 576
  • Пловдив
Ако си класиран в училище А, никой не се занимава с твоите точки за училище Б. Едно дете = едно място в едно училище. Всичко останало са излишни разсъждения. Но, явно си търсите теми за размисъл.

# 577
  • Пловдив
От това, кое училище съм посочила като първо, зависи кое друго дете ще се класира в другото училище. Не е сложно за разбиране какво съм искала да кажа.

# 578
Здравейте може ли мнение за Драган Манчов и Васил Петлешков.
По принцип напливът е за Драган Манчов но няколко човека ми казват че му е стара славата и вече не е какво е било.Ако някой има инфо за педагозите в двете училища които ще поемат първи клас ще се радвам да го споделите.

# 579
Здравейте,  аз искам да попитам за мнения за госпожите, които ще поемат първокласниците в Алеко Константинов. Ето това са имената на класните на 4 клас в сайта на училището :

# 580
  • Пловдив
Здравейте, по горещите теми по-горе изпратих официално запитване. Публикувам въпросите ми и отговорите, които получих днес:

Въпроси:
1) От общия брой свободи места следва ли да се извадят местата за децата със СОП, за да знаем броя на свободните места за прием по общ признак? 2) Винаги ли водещо е желанието при приема- ако примерно свободните места са 70, децата кандидатстващи на първо желание са 60, ще бъдат ли приети всичките 60, независимо,че има деца с повече точки, но с второ желание за същото училище?"

Отговор:
1. При приема за първи клас броят на децата със СОП е само за недопускане записването на повече от 3 деца в паралелка. Няма за тях квота, както е при детските градини, и на тези места се класират децата по общия брой точки.
2. При класирането са водещи точките и децата с повече точки по второ желание ще се класират преди децата с по-малко точки по първо желания, ако не са приети по тяхното първо желание.

# 581
  • Пловдив
Ха, аз мислех, че и тук за СОП са квоти. Grinning

# 582
2. При класирането са водещи точките и децата с повече точки по второ желание ще се класират преди децата с по-малко точки по първо желания, ако не са приети по тяхното първо желание.

****Да и на мен така ми обясниха от общината!

# 583
На кои критерии трябва да отговаря детето, за да има 129 т.?

# 584
На кои критерии трябва да отговаря детето, за да има 129 т.?
Деца от семейства с повече от две деца, предполагам това е случая. Другите два критерия с 2 точки са по неприятни поводи. Вие сте от тези с 127 точки предполагам? Ние също въпреки, че е едно дете. До две деца ако си в района повече от 3г. са едни и същи точките 127.

Общи условия

Активация на акаунт