Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 90
  • Мнения: 168
Не знам, но знам, че са нискокалорични и много полезни за метаболизма и имунната система, с много високо съдържание на вит.С. Спокойно си ги причислявам към горските и те точно там си се намират - в широколистните гори Smiley

# 91
  • Добрич
  • Мнения: 4 161
Според мен по-важен при храненето е здравословният ефект, а не отслабването. Повече от 5 години не кусвам млечни продукти, абсолютно нищо. Стриктно чета състава на храните, които купувам. Не съм отслабнала през това време, но консумирам въглехидрати. Преди 7 месеца спрях и глутена, напълно. Отново не съм отслабнала, но редовно приемам въглехидрати /плодове, зеленчуци, зърнени храни/. Мазнините и белтъчините ми са основно от растителен произход, изключително рядко месо и по-често яйца. От скоро си правя и хляб от фъстъчено масло и яйца, без никакво брашно. От здравословна гледна точка спирането на млечните продукти и глутена при мен е оправдано. Мисля, че е въпрос на желание, защото много обичам млечни продукти и тестяни храни.
Относно парите е относително, но прекарвам повече време  в кухнята. Примерно вместо да си купя сирене и мляко си правя ядкови.... Бих казала, че отново е въпрос на желание и организация.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 14:07 от Вела

# 92
  • Мнения: 168
Вела, браво за усилията, старанието да подобриш храненето си и волята за успех! Сигурна съм, че ще можеш да споделиш много опит за продукти и рецепти. Интересен ми е хлябът с фъстъчено масло и яйца Blush

# 93
  • Мнения: 652
Серендипити, имаш предвид, че идва скъпо да се храним само растително ли?

Да. Точно  това си мисля.
 
Вероятно  в дългосрочен план  излиза по-евтино, ала  засега ми се струва наистина скъпо.
Явно самата аз не съм достатъчно гъвкава  в избора си.  Ще трябва някак да се адаптирам, защото не са ми чак толкова важни натрупаните килограми, ами знам, че храненето оказва съществено влияние на здравето ми

# 94
  • Добрич
  • Мнения: 4 161
Хляб с фъстъчено масло

340 гр натурално фъстъчено масло на Балчо
4 яйца XL
1/2 к. л. сода бикарбонат,
1 ч.л. оцет
1 м.л. /от хлебопекарната/ хималайска сол /5 мл./
150 мл. вода, за да стане кексово тесто.

Разбива се с миксер и се пече в казанчето на хлебопекарната за 45 мин.
Съхранявам го в хладилника, защото го изяждам за около седмица.



Може да се направи със сусамов тахан или друг тахан/масло.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 14:49 от Вела

# 95
  • BG
  • Мнения: 2 028
В момента хапвам и месо и яйца, но преди време се храних само растително и пак ми излизаше същото като стойност за седмица. И да, много зависи какви избори правиш, какво обичаш да хапваш и по колко.

Общи условия

Активация на акаунт